Таг: Влада

1 2 3 121 10 / 1201 НАПИСИ
БУГАРИЈА ДОБИ ПРОЕВРОПСКА ВЛАДА, ВО ПРВИТЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ЌЕ ЈА ВОДИ НАУЧНИКОТ НИКОЛАЈ ДЕНКОВ

БУГАРИЈА ДОБИ ПРОЕВРОПСКА ВЛАДА, ВО ПРВИТЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ЌЕ ЈА ВОДИ НАУЧНИКОТ НИКОЛАЈ ДЕНКОВ

По повеќе од две години политичка нестабилност и пет одржани избори, Бугарија денеска доби нова проевропска влада, која беше договорена со компромис. ...
ЕДНА ГОДИНА ВЛАДАТА И ГРАД СКОПЈЕ НЕ ПОМАГААТ ДА СЕ НАМАЛИ МЕНСТРУАЛНАТА СИРОМАШТИЈА, МЕСЕЧЕН ТРОШОК НА СРЕДНОШКОЛКИТЕ Е 420 ДЕНАРИ ЗА ОВИЕ ПРОИЗВОДИ

ЕДНА ГОДИНА ВЛАДАТА И ГРАД СКОПЈЕ НЕ ПОМАГААТ ДА СЕ НАМАЛИ МЕНСТРУАЛНАТА СИРОМАШТИЈА, МЕСЕЧЕН ТРОШОК НА СРЕДНОШКОЛКИТЕ Е 420 ДЕНАРИ ЗА ОВИЕ ПРОИЗВОДИ

Просечниот месечен трошок на средношколките за менструални производи изнесува 420 денари, што претставува значителен дел од месечните расходи и може д ...
НЕМА ДА СЕ МЕНУВААТ РЕГИСТАРСКИТЕ ТАБЛИЦИ НА ВОЗИЛАТА, ЌЕ ИМ СЕ СТАВА НАЛЕПНИЦА „НМК“

НЕМА ДА СЕ МЕНУВААТ РЕГИСТАРСКИТЕ ТАБЛИЦИ НА ВОЗИЛАТА, ЌЕ ИМ СЕ СТАВА НАЛЕПНИЦА „НМК“

Нема да се менуваат регистарските таблички на возилата туку на нив ќе се ставаат нелепници „НМК“, одлучи Владата. Како пто соопшти Владата, на денешна ...
СКОПСКИ „ГРАДСКИ ПАРКИНГ“ ЌЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПАРКИНГОТ НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО СИ ГО БАРА НАЗАД

СКОПСКИ „ГРАДСКИ ПАРКИНГ“ ЌЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПАРКИНГОТ НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО СИ ГО БАРА НАЗАД

ЈП „Градски паркинг“ во Скопје ќе остане без најголемиот паркинг со кој стопанисува, оној во рамките на Клиничкиот центар. Договорот кој беше потпишан ...
СУМАТА ОД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 и 10 МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОТРОШИ, ЗАШТО ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА ОТШТЕТА САМО ЗА ДИВОГРАДБИ ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ НА СУД

СУМАТА ОД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 и 10 МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОТРОШИ, ЗАШТО ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА ОТШТЕТА САМО ЗА ДИВОГРАДБИ ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ НА СУД

Во новата верзија на Законот за експропријација отпадна фразата „без извршно судско решение“. Овој закон е дел од петте закони за изградба на стратешк ...
ВЛАДАТА ЈА ПРЕДАДЕ САЛАТА „РАСАДНИК“ НА ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА, ФИРМАТА „ИМПЕРИАЛ ДАНЕЛА“ КОЈА ЈА МЕНАЏИРАШЕ УШТЕ НЕ ГИ ПЛАТИЛА ДОЛГОВИТЕ

ВЛАДАТА ЈА ПРЕДАДЕ САЛАТА „РАСАДНИК“ НА ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА, ФИРМАТА „ИМПЕРИАЛ ДАНЕЛА“ КОЈА ЈА МЕНАЏИРАШЕ УШТЕ НЕ ГИ ПЛАТИЛА ДОЛГОВИТЕ

Општина Кисела Вода го презеде управувањето со спортската сала „Расадник“. Јавното претпријатие за стопанисување со објекти за спорт ја предаде салата ...
ВЛАДАТА НЕ МУ ДАВА ПАРИ НА ТЕТОВО ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊА ОД ЛАНСКИТЕ ПОПЛАВИ

ВЛАДАТА НЕ МУ ДАВА ПАРИ НА ТЕТОВО ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊА ОД ЛАНСКИТЕ ПОПЛАВИ

Општина Тетово е крајно незадоволна од одлуката на Комисијата за проценка на штети од елементарни непогоди формирана од Владата, која не го зела во пр ...
ЗАГРИЖЕНА СУМ И РАЗОЧАРАНА ШТО АПЕЛАЦИЈА ВРАЌА НА ПОВТОРНО СУДЕЊЕ ГОЛЕМ БРОЈ ВИСОКОПРОФИЛНИ СЛУЧАИ, ВЕЛИ АМБАСАДОРКАТА АГЕЛЕР ВО ПИСМО ДО ВЛАДАТА И ВРХОВНИОТ СУД

ЗАГРИЖЕНА СУМ И РАЗОЧАРАНА ШТО АПЕЛАЦИЈА ВРАЌА НА ПОВТОРНО СУДЕЊЕ ГОЛЕМ БРОЈ ВИСОКОПРОФИЛНИ СЛУЧАИ, ВЕЛИ АМБАСАДОРКАТА АГЕЛЕР ВО ПИСМО ДО ВЛАДАТА И ВРХОВНИОТ СУД

Американската амбасадорка во земјава Ангела Прајс Агелер, на 12 април испратила писмо до Владата, до министрите за правда Кренар Лога и за надворешни ...
ЗАМЕНИК-ДИРЕКТОРОТ ЈОНУЗИ СЕ ВОЗЕЛ СО „ПАСАТОТ“ НА ЗАТВОРОТ „ИДРИЗОВО“ ЗА ПРИВАТНИ ПОТРЕБИ, СЕ БАРА НАЧИН ДА БИДЕ КАЗНЕТ, НО ВЛАДАТА ГО ШТИТИ ОТИ ТАА ГО НАЗНАЧУВА

ЗАМЕНИК-ДИРЕКТОРОТ ЈОНУЗИ СЕ ВОЗЕЛ СО „ПАСАТОТ“ НА ЗАТВОРОТ „ИДРИЗОВО“ ЗА ПРИВАТНИ ПОТРЕБИ, СЕ БАРА НАЧИН ДА БИДЕ КАЗНЕТ, НО ВЛАДАТА ГО ШТИТИ ОТИ ТАА ГО НАЗНАЧУВА

Директорот на затворот „Идризово“ Зоран Јовановски бара одговорност од неговиот заменик Феми Јонузи, бидејќи по спроведената интерна истрага, се утврд ...
НЕМААТ БЕЗБЕДНОСЕН СЕРТИФИКАТ ПРАТЕНИЦИТЕ ОД СОБРАНИСКИТЕ КОМИСИИ ШТО САКААТ ДА ГО ВИДАТ ТАЈНИОТ ДОГОВОР ЗА КОРИДОРИТЕ, ТИЕ ШТО ИМААТ НЕ СМЕЕ ДА ИМ ПРЕРАСКАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ

НЕМААТ БЕЗБЕДНОСЕН СЕРТИФИКАТ ПРАТЕНИЦИТЕ ОД СОБРАНИСКИТЕ КОМИСИИ ШТО САКААТ ДА ГО ВИДАТ ТАЈНИОТ ДОГОВОР ЗА КОРИДОРИТЕ, ТИЕ ШТО ИМААТ НЕ СМЕЕ ДА ИМ ПРЕРАСКАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ

Владата ќе го презентира Договорот за изградбата на Коридорот 8 и на Коридорот 10-д во собраниска процедура, но само пред оние пратеници што имаат без ...
1 2 3 121 10 / 1201 НАПИСИ