Таг: Влае

1 2 10 / 13 НАПИСИ
ГРАДЕЖНИ МАФИЈАШИ ГО ЦРТААТ ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ, ВО СКОПЈЕ СЕ ВРШИ НАСИЛИЕ СО МАРКИЧКИ ЗА ЗГРАДИ, РЕКОА ОД „БОРБА ЗА ВЛАЕ“ НА ПРОТЕСТОТ

ГРАДЕЖНИ МАФИЈАШИ ГО ЦРТААТ ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ, ВО СКОПЈЕ СЕ ВРШИ НАСИЛИЕ СО МАРКИЧКИ ЗА ЗГРАДИ, РЕКОА ОД „БОРБА ЗА ВЛАЕ“ НА ПРОТЕСТОТ

Граѓанската група „Борба за Влае“ денеска на плоштадот Делфина на граѓаните им делеше анкетни листови и ги информираше за Детален урбанистички план (Д ...
ОПШТИНА КАРПОШ ЈА ПРОДОЛЖИ ПОСТАПКАТА ЗА ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ СО КОЈ НАСЕЛБАТА ЌЕ СЕ ЗАДУШИ СО ГОЛЕМА 12-КАТНИЦА

ОПШТИНА КАРПОШ ЈА ПРОДОЛЖИ ПОСТАПКАТА ЗА ДЕТАЛНИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ СО КОЈ НАСЕЛБАТА ЌЕ СЕ ЗАДУШИ СО ГОЛЕМА 12-КАТНИЦА

Општина Карпош ја продолжи постапката за носење на Детален урбанистички план (ДУП) за населбата Влае 2, со кој се предвидува изградба на 12-катница на ...
ПОНИШТЕН РЕГУЛАЦИСКИОТ ПЛАН ЗА НАСЕЛБАТА ВЛАЕ, СПРЕЧЕНА НОВА БЕТОНИЗАЦИЈА НА СКОПЈЕ

ПОНИШТЕН РЕГУЛАЦИСКИОТ ПЛАН ЗА НАСЕЛБАТА ВЛАЕ, СПРЕЧЕНА НОВА БЕТОНИЗАЦИЈА НА СКОПЈЕ

Советот на Град Скопје вчера го укина Регулацискиот план С3 19 за населбата Влае. Овој план е основа за изработка на Деталниот урбанистички план (ДУП) ...
ИНИЦИЈАТИВА ДО ГРАД СКОПЈЕ ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА РЕГУЛАЦИСКИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ СО КОЈ СЕ СПРЕМА БЕТОНИЗАЦИЈА НА НАСЕЛБАТА

ИНИЦИЈАТИВА ДО ГРАД СКОПЈЕ ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА РЕГУЛАЦИСКИОТ ПЛАН ЗА ВЛАЕ СО КОЈ СЕ СПРЕМА БЕТОНИЗАЦИЈА НА НАСЕЛБАТА

Советниците од „Зелен хуман град“ поднесоа иницијатива до Советот на Град Скопје за поништување на Регулациониот план С3 19, со кој се овозможува бето ...
ОД ЕДНО ДВОРЧЕ ЌЕ СЕ ЗЕМЕ ЕДЕН МЕТАР, ОД ДРУГО ИСТО ТОЛКУ И ЌЕ СЕ ПРОШИРИ УЛИЦАТА ЗА ДА ИМА ПРИСТАП ЗА НОВИТЕ ЗГРАДИ, ИМ РЕЧЕ ПЛАНЕРКАТА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ВЛАЕ КОИ СЕ ПРОТИВ НОВИОТ ПЛАН

ОД ЕДНО ДВОРЧЕ ЌЕ СЕ ЗЕМЕ ЕДЕН МЕТАР, ОД ДРУГО ИСТО ТОЛКУ И ЌЕ СЕ ПРОШИРИ УЛИЦАТА ЗА ДА ИМА ПРИСТАП ЗА НОВИТЕ ЗГРАДИ, ИМ РЕЧЕ ПЛАНЕРКАТА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ВЛАЕ КОИ СЕ ПРОТИВ НОВИОТ ПЛАН

Жителите на скопската населба Влае во таканаречените Мавровски куќи се против новиот Детален урбанистички план (ДУП) за овој дел, бидејќи за да никне ...
ЦРТААТ УЛИЦА ВО ШКОЛСКИ ДВОР ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ГРАДАТ 11-КАТНИЦИ, ПЕТИЦИЈА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ВЛАЕ ПРОТИВ НОВИОТ ПЛАН

ЦРТААТ УЛИЦА ВО ШКОЛСКИ ДВОР ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ГРАДАТ 11-КАТНИЦИ, ПЕТИЦИЈА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ВЛАЕ ПРОТИВ НОВИОТ ПЛАН

Жителите на населбата Влае во Скопје почнаа со собирање потписи против новиот Детален урбанистички план (ДУП) за населбата Влае 2. Очекуваат Општина К ...
ВО СКОПСКО ВЛАЕ ЌЕ НИКНЕ НОВА СТАНБЕНА НАСЕЛБА ЗА КОЈА ЌЕ СЕ ПРОБИВААТ УЛИЦИ НИЗ ДВОРОВИТЕ И КУЌИТЕ НА СТАРОСЕДЕЛЦИТЕ

ВО СКОПСКО ВЛАЕ ЌЕ НИКНЕ НОВА СТАНБЕНА НАСЕЛБА ЗА КОЈА ЌЕ СЕ ПРОБИВААТ УЛИЦИ НИЗ ДВОРОВИТЕ И КУЌИТЕ НА СТАРОСЕДЕЛЦИТЕ

Нова станбена населба ќе никне на празниот простор во Влае во близина на населбата Александрија. За изградбата на населбата ќе се пробиваат и проширув ...
БЕВМЕ ШВАЈЦАРИЈА , А СЕГА СМЕ ЗАТРУПАНИ СО ЃУБРЕ, КАНТИТЕ СО ДЕНОВИ НЕ СЕ ПРАЗНАТ, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПСКО ВЛАЕ

БЕВМЕ ШВАЈЦАРИЈА , А СЕГА СМЕ ЗАТРУПАНИ СО ЃУБРЕ, КАНТИТЕ СО ДЕНОВИ НЕ СЕ ПРАЗНАТ, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПСКО ВЛАЕ

Жителите на скопската населба Влае се жалат дека изминативе неколку месеци се затрупани во ѓубре бидејќи не се собира редовно сметот од кантите од куќ ...
ГРАДЕЊЕ ЗГРАДИ КАЈ КИНО ВЛАЕ Е СОГЛАСНО ЗАКОНОТ И ГЕНЕРАЛНИОТ ПЛАН, НЕ МОЖАМ ЈАС СЕГА ДА НАЦРТАМ ТРЕВА, ВЕЛИ ЈАКИМОВСКИ

ГРАДЕЊЕ ЗГРАДИ КАЈ КИНО ВЛАЕ Е СОГЛАСНО ЗАКОНОТ И ГЕНЕРАЛНИОТ ПЛАН, НЕ МОЖАМ ЈАС СЕГА ДА НАЦРТАМ ТРЕВА, ВЕЛИ ЈАКИМОВСКИ

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски вели дека новите 10-катници на местото на поранешно кино Влае кои се предвидуваат со Деталниот урб ...
ЌЕ СЕ РАСПРОДАВА ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ КАЈ КИНО ВЛАЕ ЗА ПРИВАТНИ ИНВЕСТИТОРИ ДА ГРАДАТ 10-КАТНИЦИ, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИ НА ВЛАЕ

ЌЕ СЕ РАСПРОДАВА ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ КАЈ КИНО ВЛАЕ ЗА ПРИВАТНИ ИНВЕСТИТОРИ ДА ГРАДАТ 10-КАТНИЦИ, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИ НА ВЛАЕ

Дел од земјиштето кај поранешно кино Влае каде треба да никнат 10-катници е државно, велат жителите на населбата. Тие против лошиот Детален урбанистич ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ