Таг: воздух

1 2 3 10 10 / 99 НАПИСИ
САМО СЕДУМ ДРЖАВИ ГИ ИСПОЛНУВААТ СТАНДАРДИТЕ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ, ВЕЛИ НОВ ИЗВЕШТАЈ НА СЗО

САМО СЕДУМ ДРЖАВИ ГИ ИСПОЛНУВААТ СТАНДАРДИТЕ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ, ВЕЛИ НОВ ИЗВЕШТАЈ НА СЗО

Само седум држави ги исполнуваат меѓународните стандарди за квалитет на воздухот, вели Светската здравствена организација (СЗО), при што опасното аеро ...
ЗАГАДУВАЧИТЕ ВО СТРУМИЦА ЌЕ СЕ ЛОЦИРААТ СО МОБИЛНИ ДЕТЕКТОРИ И СО ДРОН

ЗАГАДУВАЧИТЕ ВО СТРУМИЦА ЌЕ СЕ ЛОЦИРААТ СО МОБИЛНИ ДЕТЕКТОРИ И СО ДРОН

Млади струмичани со мобилни мерачи ќе ги детектираат загадувачите во Струмица кои испуштат ПМ10 и ПМ2,5 честички за да се добие појасна слика во кој д ...
ЗНМ ГИ ДОДЕЛИ НАГРАДИТЕ ЗА НОВИНАРСКИ СТОРИИ ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

ЗНМ ГИ ДОДЕЛИ НАГРАДИТЕ ЗА НОВИНАРСКИ СТОРИИ ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

Новинарската сторија „Тешка зима“ на Катерина Топалова-Дејановска објавена на ДОМА.ЕДУ.МК ја освои првата награда на конкурсот за 2023 на тема „Справу ...
СÈ ПОВЕЌЕ БОЛНИ ПОРАДИ ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ ВО ВЕЛЕС

СÈ ПОВЕЌЕ БОЛНИ ПОРАДИ ЗАГАДЕНИОТ ВОЗДУХ ВО ВЕЛЕС

Во службата за итна медицинска помош во Велес, зголемен е бројот на пациенти кои се жалат на проблеми од воздухот во кој има високи вредности и на ПМ1 ...
ВЛОЖУВАМЕ ВО МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДЕНОСТА, А НЕ ВО ИНСТРУМЕНТИ ЗА МЕРЕЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ШУКОВА

ВЛОЖУВАМЕ ВО МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДЕНОСТА, А НЕ ВО ИНСТРУМЕНТИ ЗА МЕРЕЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ШУКОВА

Невладините еколошки здруженија и Општина Велес велат дека градот има потреба од уште една мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот, но минис ...
СТАВЕН ПОД КОНТРОЛА, НО УШТЕ ГОРИ ПОЖАРОТ ВО МАГАЦИН ЗА ХЕМИКАЛИИ ВО ФАЛИШЕ,  ЖИТЕЛИТЕ ДА ОСТАНАТ ДОМА ОТИ ВОЗДУХОТ Е КРАЈНО ЗАГАДЕН

СТАВЕН ПОД КОНТРОЛА, НО УШТЕ ГОРИ ПОЖАРОТ ВО МАГАЦИН ЗА ХЕМИКАЛИИ ВО ФАЛИШЕ, ЖИТЕЛИТЕ ДА ОСТАНАТ ДОМА ОТИ ВОЗДУХОТ Е КРАЈНО ЗАГАДЕН

После повеќечасовна борба со огнената стихија, големиот пожар кој изби во продавница и магацин за бои и хемиски материјали во тетовското село Фалише е ...
ВЕЛЕС ДОБИ 12 МЕРНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ, ПОДАРОК ОД ХОЛАНДСКИ БРАЧЕН ПАР

ВЕЛЕС ДОБИ 12 МЕРНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ, ПОДАРОК ОД ХОЛАНДСКИ БРАЧЕН ПАР

Велес доби 12 мерни инструменти за мерење на квалитетот на воздухот. Тие се донација од холандскиот брачен пар Александер и Ива Долстра, вредни повеќе ...
ХОЛАНДСКИ БРАЧЕН ПАР ДОНИРАШЕ 10 СЕНЗОРИ ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО ВО ВЕЛЕС ОТИ ГРАДОТ ИМА САМО ЕДЕН

ХОЛАНДСКИ БРАЧЕН ПАР ДОНИРАШЕ 10 СЕНЗОРИ ЗА МЕРЕЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО ВО ВЕЛЕС ОТИ ГРАДОТ ИМА САМО ЕДЕН

Холандскиот брачен пар Александер и Ива Долстра на Велес му донираа 10 сензори за мерење на квалитетот на воздухот. Тие се во вредност од 2.000 евра. ...
ВЕЛЕС НЕМА РЕАЛНИ ВРЕДНОСТИ ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ СО САМО ЕДНА МЕРНА СТАНИЦА

ВЕЛЕС НЕМА РЕАЛНИ ВРЕДНОСТИ ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ СО САМО ЕДНА МЕРНА СТАНИЦА

На Велес му се потребни повеќе мерни станици за мерење на квалитетот на амбиенталниот воздух,  беше кажано на денешната еколошка трибина за животната ...
АРСОВСКА ВЕЛИ ДЕКА ЦЕМЕНТАРНИЦА „УСЈЕ“ ГО ЗАГАДУВА СКОПЈЕ И ПРЕЗЕЛА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА

АРСОВСКА ВЕЛИ ДЕКА ЦЕМЕНТАРНИЦА „УСЈЕ“ ГО ЗАГАДУВА СКОПЈЕ И ПРЕЗЕЛА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА

Градоначалничката Данела Арсовска денеска кажа дека цементарницата „Титан УСЈЕ“ во скопска Кисела Вода го загадува воздухот во Скопје и затоа поднела ...
1 2 3 10 10 / 99 НАПИСИ