Таг: загаден воздух

1 2 10 / 12 НАПИСИ
СТРУШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК БАРА ПОМОШ ОД ВЛАДАТА ЗА ДЕПОНИЈАТА КОЈА ШТО ГОРИ СЕКОЕ ЛЕТО

СТРУШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК БАРА ПОМОШ ОД ВЛАДАТА ЗА ДЕПОНИЈАТА КОЈА ШТО ГОРИ СЕКОЕ ЛЕТО

Стружани денес протестираа против дивата депонија, која што гори од вчера попладне. Тие бараат од локалната и централната власт веднаш да преземат мер ...
ЈУГОХРОМ НАЈАВИ ДЕКА ФИЛТЕР СТАНИЦАТА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ЗА 8 МЕСЕЦИ

ЈУГОХРОМ НАЈАВИ ДЕКА ФИЛТЕР СТАНИЦАТА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ЗА 8 МЕСЕЦИ

Иако не работи, во Југохром забрзано течат градежните работи на поставување на системот за отпрашување на воздухот. Поради тоа што фабриката не успеа ...
НЕМА РЕШЕНИЕ ЗА ПЕПЕЛТА ОД РЕК БИТОЛА КОГА ДУВА ВЕТЕР

НЕМА РЕШЕНИЕ ЗА ПЕПЕЛТА ОД РЕК БИТОЛА КОГА ДУВА ВЕТЕР

Има нов проект за одлагањето на пепелта во РЕК „Битола“, но по стариот принцип на работа. Тоа значи дека пепелта која е нус производ од согорувањето н ...
ТЕТОВО СО ЕКОЛОШКИ БИЛБОРД ЌЕ ГО ПРОЧИСТУВА ВОЗДУХОТ

ТЕТОВО СО ЕКОЛОШКИ БИЛБОРД ЌЕ ГО ПРОЧИСТУВА ВОЗДУХОТ

Во центарот на Тетово е поставен првиот Еко билборд кој има цел да го прочистува воздухот во градот. Овој билборд, кој е наречен и „Градско дрво“ (Cit ...
ПОЛИТИЧКИТЕ ЕЛИТИ ВО СКОПЈЕ ЈА ПОДЗАБОРАВИЈА БИТОЛА

ПОЛИТИЧКИТЕ ЕЛИТИ ВО СКОПЈЕ ЈА ПОДЗАБОРАВИЈА БИТОЛА

Екстремно загадениот воздух во Битола и што можат да направат пратениците во врска со заштитата на животната средина е главната тема во третата епизод ...
КУМАНОВО ДОПОЛНИТЕЛНО ЌЕ ЈА МЕРИ ЗАГАДЕНОСТА НА ВОЗДУХОТ

КУМАНОВО ДОПОЛНИТЕЛНО ЌЕ ЈА МЕРИ ЗАГАДЕНОСТА НА ВОЗДУХОТ

Општина Куманово ќе ангажира лиценцирана лабораторија која ќе изврши дополнително, независно мерење на загадувањето на возухот во градот ...
ПРОТЕСТЕН МАРШ ПРОТИВ ЕНОРМНОТО ЗАГАДУВАЊЕ ДЕНЕСКА ВО СКОПЈЕ

ПРОТЕСТЕН МАРШ ПРОТИВ ЕНОРМНОТО ЗАГАДУВАЊЕ ДЕНЕСКА ВО СКОПЈЕ

Група граѓани и еко-активсти денеска со почеток од 17 часот ќе одржат протест против енормното загадување на воздухот, кое во одредени денови и до 20 ...
МЕСТО НОВИ МЕРНИ СТАНИЦИ ЗА ВОЗДУХ, ЌЕ СЕ ПОПРАВААТ СТАРИТЕ РАСИПАНИ

МЕСТО НОВИ МЕРНИ СТАНИЦИ ЗА ВОЗДУХ, ЌЕ СЕ ПОПРАВААТ СТАРИТЕ РАСИПАНИ

Министерството за животна средина се откажа од идејата да постави уште две нови мониторинг станици за мерење на квалитетот на амбиенталниот воздух во ...
ЦРНИ БАЛОНИ ЗА КОЦЕ НА ПРОТЕСТОТ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СКОПЈЕ

ЦРНИ БАЛОНИ ЗА КОЦЕ НА ПРОТЕСТОТ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СКОПЈЕ

Протестот против загадувањето на воздухот во Скопје заврши со фрлање црни балони пред бараките на администрацијата на Град Скопје на градоначалникот К ...
АКО БИТОЛА ЖИВЕЕ БЕЗ ЧИСТ ВОЗДУХ И МАКЕДОНИЈА ЌЕ ПОЖИВЕЕ МАЛКУ БЕЗ СТРУЈА, ПОРАЧАА ОД „ЗА НАС СЕ РАБОТИ“

АКО БИТОЛА ЖИВЕЕ БЕЗ ЧИСТ ВОЗДУХ И МАКЕДОНИЈА ЌЕ ПОЖИВЕЕ МАЛКУ БЕЗ СТРУЈА, ПОРАЧАА ОД „ЗА НАС СЕ РАБОТИ“

Ако 25 години битолчани живееле без чист воздух, веројатно и Македонија ќе поживее малку и без електрична енергија, велат борците за чист воздух од Би ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ