Таг: загадувач

РЕК „БИТОЛА“ E НАЈГОЛЕМ ЗАГАДУВAЧ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗА 2022, ВЕЛИ НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА МЕЃУНАРОДНАТА ЕКО-МРЕЖА

РЕК „БИТОЛА“ E НАЈГОЛЕМ ЗАГАДУВAЧ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗА 2022, ВЕЛИ НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА МЕЃУНАРОДНАТА ЕКО-МРЕЖА

Термоелектраната (ТЕЦ) „Битола“ во 2022 година била најголемиот загадувач со сулфур диоксид и честички прашина на целиот Западен Балкан. Емисиите од о ...
НА 193 ПРИЈАВИ ДИВИ ПОГОНИ, ПАЛЕЊЕ ПЛАСТИКА И ГУМИ, ШИЛЕГОВ ВЕТИ 24-ЧАСОВНА РЕАКЦИЈА

НА 193 ПРИЈАВИ ДИВИ ПОГОНИ, ПАЛЕЊЕ ПЛАСТИКА И ГУМИ, ШИЛЕГОВ ВЕТИ 24-ЧАСОВНА РЕАКЦИЈА

На телефонскиот број 193 ќе може да пријави палење пластика, гуми и депонии, како и евентуални диви погони кои согоруваат отпад, како мерка за намалув ...
ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЧ НА ОВИЕ БРОЕВИ

ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЧ НА ОВИЕ БРОЕВИ

ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА Директор на Државниот инспекторат за животна средина 02/3220-157 02/3066 930 / лок. 133 Дарко Блинк ...
3 / 3 НАПИСИ