Таг: Желино

ПО ПЕТ ДЕНА ПРЕТРАГА ПРОНАЈДЕНО Е БЕЗЖИВОТНОТО ТЕЛОТО НА КУМАНОВЕЦОТ КОЈ СО АВТОМОБИЛОТ ИЗЛЕТА ВО ВАРДАР

ПО ПЕТ ДЕНА ПРЕТРАГА ПРОНАЈДЕНО Е БЕЗЖИВОТНОТО ТЕЛОТО НА КУМАНОВЕЦОТ КОЈ СО АВТОМОБИЛОТ ИЗЛЕТА ВО ВАРДАР

Градоначалникот на Општина Желино Блерим Сејдиу објави преку социјалните мрежи дека утринава во реката Вардар е најдено телото на 22-годишниот Ердон Р ...
ДВА ДЕНА СЕ ТРАГА ПО ВОЗАЧОТ И ЕВЕНТУАЛНИТЕ СОПАТНИЦИ ОД КОЛАТА ШТО ИЗЛЕТА ОД ПАТОТ И ПАДНА ВО ВАРДАР КАЈ ЖЕЛИНО

ДВА ДЕНА СЕ ТРАГА ПО ВОЗАЧОТ И ЕВЕНТУАЛНИТЕ СОПАТНИЦИ ОД КОЛАТА ШТО ИЗЛЕТА ОД ПАТОТ И ПАДНА ВО ВАРДАР КАЈ ЖЕЛИНО

Специјализирана екипа на МВР, тетовски пожарникари, вработени во Општина Желино и екипа нуркачи од Дирекцијата за заштита и спасување од Велес, два де ...
НЕМА ДА СЕ ПРЕГЛАСУВА ВО ЖЕЛИНО, УПРАВНИОТ СУД ЈА ПРИФАТИ ТУЖБАТА НА БЕСА

НЕМА ДА СЕ ПРЕГЛАСУВА ВО ЖЕЛИНО, УПРАВНИОТ СУД ЈА ПРИФАТИ ТУЖБАТА НА БЕСА

Управниот суд денеска ја прифати тужбата на Беса за избирачкото место 2107 во Општина Желино, потврди Судот за МИА. Тоа значи дека таму ќе нема прегла ...
ТУРЦИЈА Ѝ ДОНИРАШЕ 250 САДНИЦИ НА ОПШТИНА ЖЕЛИНО ВО РАМКИТЕ НА АКЦИЈАТА „ДЕН ЗА ПОШУМУВАЊЕ“

ТУРЦИЈА Ѝ ДОНИРАШЕ 250 САДНИЦИ НА ОПШТИНА ЖЕЛИНО ВО РАМКИТЕ НА АКЦИЈАТА „ДЕН ЗА ПОШУМУВАЊЕ“

На иницијатива на амбасадата на Турција во Македонија, во тетовско Желино се одржа акција на пошумување, во која покрај Вардар се посадија 250 садници ...
ЧЕТИРИМЕСЕЧНО БЕБЕ И 4-ГОДИШНО ДЕТЕ СЕ НАЈМЛАДИТЕ ПАЦИЕНТИ СО КОРОНАВИРУС ВО ТЕТОВСКО ВО ПОСЛЕДНИОТ ПЕРИОД

ЧЕТИРИМЕСЕЧНО БЕБЕ И 4-ГОДИШНО ДЕТЕ СЕ НАЈМЛАДИТЕ ПАЦИЕНТИ СО КОРОНАВИРУС ВО ТЕТОВСКО ВО ПОСЛЕДНИОТ ПЕРИОД

Според денешната епидемиолошка слика, во Тетово и околните општини има девет нови случаи на коронавирус: три во Општина Желино и шест од Општина Тетов ...
ВРАТНИЧАНИ НЕ ДОЗВОЛУВААТ НА ВРАТНИЧКА РЕКА ДА СЕ ИЗГРАДАТ МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ОТИ ЌЕ СЕ УНИШТИ СЕЛОТО

ВРАТНИЧАНИ НЕ ДОЗВОЛУВААТ НА ВРАТНИЧКА РЕКА ДА СЕ ИЗГРАДАТ МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ОТИ ЌЕ СЕ УНИШТИ СЕЛОТО

Жителите на тетовското село Вратница веќе неколку години упорно се борат против изградбата на мали хидроцентрали на Вратничка Река односно река Ракита ...
6 / 6 НАПИСИ