месечна Архива: декември 2014

2014 – ДАЛИ НЕКОГАШ ЌЕ СЕ СМЕЕМЕ НА 2014

18 милиони 15 февруари Состојбата е редовна. И под контрола. Единствено ми привлече внимание веста дека пензиите линеарно ќе се зголемат за 600 денари. И дека, конечно, главниот град има шанси да добие панорамско тркало кое ќе чини 18,2 милиона евра. Што се 18,2 милиона евра? Пари ли се тоа? За пензиите, алал да им е. А за панорамското тркало... Што...

КРУШЕВСКИ МАНИФЕСТ

1. Добро, сега ќе има ли државен испит или ќе нема државен испит? Прво рекоа дека екстерниот испит ќе важи од следната година. И дека ако студентите не го положат во втора година, ќе изгубат право да студираат на тој факултет. Па им се случија први протести. Па излезе дека не сме го разбрале министерот за образование Абдулаќим...

ЈАВНА ДОЈАВА

1. Министерот за финансии Зоран Ставрески рече дека издавањето на задолжницата, наместо од Нова година, се одлага до април в година. Тоа Владата го одлучила затоа што бизнис заедницата побарала повеќе време за да се доуреди начинот на нејзино издавање. Ете, не болело. Никој не се пофали дека победил, никој не се пожали дека изгубил. Значи Владата можела и...

ОБИЧНИ СЛОБОДИ

1. Нели годинава во април еднаш се пребројувавме кој за кого е? Од кај излегоа сега овие деца на улица? Кои се, чии се? Власта вика дека се од СДСМ. Ама многу деца, бе. Од кај му на СДСМ толку деца? Во ВМРО-ДПМНЕ би биле среќни студентскиот марш во средата да беше организиран од СДСМ. А во СДСМ би биле...

ПРОВЕРЕНО СПРУЖУВАЊЕ

1. "Во врска со шпекулациите објавени во медиумите кои се финансирани од Сорос групацијата, а кои се контролирани или, пак, во функција на СДСМ, а во врска со некакво наводно прислушување новинари, Владата на Република Македонија сака со ова соопштение енергично и во целост да ги демантира овие шпекулации оценувајќи ги како целосно неточни, невистинити и груба манипулација". Тууу...