Категорија: Сакам зелено

1 2 3 4 5 19 30 / 185 НАПИСИ
ПРАШИНАТА ОД РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ ЌЕ ГО ЗАДУШИ БОГДАНЦИ, АЛАРМ ПРЕД РЕФЕРЕНДУМОТ В НЕДЕЛА

ПРАШИНАТА ОД РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ ЌЕ ГО ЗАДУШИ БОГДАНЦИ, АЛАРМ ПРЕД РЕФЕРЕНДУМОТ В НЕДЕЛА

Веднаш да се стопира изградбата на рудникот Казандол во Валандово оти најголемите последици ќе ги трпи Богданци. Ова беше пораката на жителите од оваа ...
УНЕСКО БАРА СТОПИРАЊЕ ГРАДБИ НА ГАЛИЧИЦА, ИЛИ ЌЕ ГО БРИШЕ ОХРИД ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

УНЕСКО БАРА СТОПИРАЊЕ ГРАДБИ НА ГАЛИЧИЦА, ИЛИ ЌЕ ГО БРИШЕ ОХРИД ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

На својата официјална страница УНЕСКО побара веднаш да се стопира најавената изградба на инфраструткруни објекти на планината Галичица, или следи бриш ...
ВЛАДАТА НА ГРУЕВСКИ ДАЛА КОНЦЕСИИ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ РУДА ВО 22 ОПШТИНИ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

ВЛАДАТА НА ГРУЕВСКИ ДАЛА КОНЦЕСИИ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ РУДА ВО 22 ОПШТИНИ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

Владата на Никола Груевски на седница во 2014 година донела одлука да се издаваат концесии за проспекциски геолошки истражувања за металични минерални ...
СТРУЖАНИ НА ПРОТЕСТ ЗА ЗАПАЛЕНАТА ДЕПОНИЈА

СТРУЖАНИ НА ПРОТЕСТ ЗА ЗАПАЛЕНАТА ДЕПОНИЈА

Граѓанската иницијатива „Доста“ од Струга денеска ќе организира протестен марш поради нерешавање на проблемот со запалената дива депонија . Протест ...
УЧЕНИЦИ СОЗДАДОА РАЈСКИ ЕКОЛОШКИ ГРАДИНИ ВО ТЕТОВО

УЧЕНИЦИ СОЗДАДОА РАЈСКИ ЕКОЛОШКИ ГРАДИНИ ВО ТЕТОВО

За светскиот ден на еколошката средина учениците од осмо одделение од тетовското основно училиште „Братство - Миѓени“ изградија две органски градини в ...
СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА СЕ ПОТПАЛУВА ВО МРАК, НА ВЛАСТА НЕ Ѝ СМРДИ

СТРУШКАТА ДЕПОНИЈА СЕ ПОТПАЛУВА ВО МРАК, НА ВЛАСТА НЕ Ѝ СМРДИ

Струшката депонија вчера пак гореше, а смрдеата се почувствува и во градот. Депонијата од почетокот на годинава речиси постојано гори, а жителите веру ...
СЕ СУШИ РЕТКАТА ШУМА ОД ФОЈА НА ГОЛЕМ ГРАД ВО ПРЕСПА

СЕ СУШИ РЕТКАТА ШУМА ОД ФОЈА НА ГОЛЕМ ГРАД ВО ПРЕСПА

Се суши ендемската шума од зимзеленото автохтоно дрво фоја на островот Голем Град во Преспанското Езеро. Оваа природна реткост е загрозена од изметот ...
МЛАДО НА РИС ЗА ПРВПАТ ФОТОГРАФИРАНО ВО МАКЕДОНИЈА

МЛАДО НА РИС ЗА ПРВПАТ ФОТОГРАФИРАНО ВО МАКЕДОНИЈА

После 11 години истражување на балканскиот рис, тимот на Македонско еколошко друштво (МЕД) за првпат успеа да слика младо од рис, соопшти денеска друш ...
НА ДИВО СЕ ГРАДИ ЏАМИЈА НА ПОПОВА ШАПКА, ИВЗ НЕ ЗНАЕ ИАКО ГРАДБАТА ЈА РЕКЛАМИРА НА БИЛБОРДИ

НА ДИВО СЕ ГРАДИ ЏАМИЈА НА ПОПОВА ШАПКА, ИВЗ НЕ ЗНАЕ ИАКО ГРАДБАТА ЈА РЕКЛАМИРА НА БИЛБОРДИ

  Изминатиов викенд на Попова Шапка на диво започнаа градежни работи на објект за кој се мисли дека ќе биде џамија. Објектот се наоѓа на самио ...
СО ФЕСТИВАЛ НА ОРГАНСКА ХРАНА ВАЛАНДОВЧАНИ СЕ БОРАТ ПРОТИВ РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

СО ФЕСТИВАЛ НА ОРГАНСКА ХРАНА ВАЛАНДОВЧАНИ СЕ БОРАТ ПРОТИВ РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

Со штандови со органска храна и преработки од зеленчук и овошје, валандовчани го кренаа гласот против изградбата на рудникот Казандол.  Сметаат дека н ...
1 2 3 4 5 19 30 / 185 НАПИСИ