Тагови Постови тагирани со "грчка граница"

таг: грчка граница

ГРЧКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ГО БЛОКИРАА И ДОЈРАНИ

Грчките земјоделци го блокираа и граничниот премин Дојрани. До 14 часот овој граничен премин е затворен за секаков вид сообракај, откако  стотици земјоделци со механизација го блокираа патот  Дојрани-Солун кај местото „Харисо“ во непосредна близина на граничниот премин. Од граничниот премин Дојран ја потврдија веста дека од грчка страна е блокиран патот при што моторните возила кои излегуваат од  земјава...

СТОТИНА КАМИОНЏИИ ЗАГЛАВИЈА НА ГРЧКАТА ГРАНИЦА ПОРАДИ СНЕГОТ

Грција ја спушти рампата за влез на тешки товарни возила кои транзитират преку Македонија. Поради лошите временски услoви и состојбата на патиштата, грчките власти од утрово забранија транзит на сите видови тешки моторни возила. Од таа причина во граничниот простор меѓу Македонија и Грција заглавени се околу 80-тина камиони, а пред македонсkата граница чекаат дополнителни 20-тина камиони натовареnи со...