Категорија: Дописна мрежа

1 477 478 479 480 481 501 4790 / 5010 НАПИСИ
ЦРКВАТА НЕ Е КОРПОРАЦИЈА ЈУДО, ПАРОЛИ ПРОТИВ ВЛАДИКАТА ПЕТАР НА ВРАТАТА ОД МИТРОПОЛИЈАТА

ЦРКВАТА НЕ Е КОРПОРАЦИЈА ЈУДО, ПАРОЛИ ПРОТИВ ВЛАДИКАТА ПЕТАР НА ВРАТАТА ОД МИТРОПОЛИЈАТА

Транспаренти со навредлива содржина упатена на адреса на Преспанско-пелагонискиот владика Петар синоќа биле прикачени на вратата од Митропилијата во Б ...
БЕЗ РАБОТА ОСТАНАА 115 РАБОТНИЦИ ОД ФАБРИКАТА ЗА КАБЛИ ВО НЕГОТИНО

БЕЗ РАБОТА ОСТАНАА 115 РАБОТНИЦИ ОД ФАБРИКАТА ЗА КАБЛИ ВО НЕГОТИНО

Не се остварија очекувањата за рестарт на Фабриката за кабли од Неготино, откако на почетокот од септември околу 120 работници во некогашниот гигант о ...
АКО НЕ ЗАБРЗА ОБНОВАТА КУРБИНОВО ЌЕ ГО СНЕМА

АКО НЕ ЗАБРЗА ОБНОВАТА КУРБИНОВО ЌЕ ГО СНЕМА

Големата дрвена конструкција која се издига над и околу манастирот „Св. Ѓорги“ во Курбиново, прославен како македонската Мона Лиза, дава впечаток дека ...
БИТОЛСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ОД ДРАГОР НАПРАВИ МРТВА РЕКА

БИТОЛСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ОД ДРАГОР НАПРАВИ МРТВА РЕКА

Реката Драгор која минува низ Битола е сосема мртва, без никаков жив свет. Во неа се влева отпадната канализациона и индустриска  вода од градот, без ...
ДВЕ РАДМИЛИ ШУКУРОСКИ ИМ ГО МАТАТ УМОТ НА ПРИЛЕПЧАНИ

ДВЕ РАДМИЛИ ШУКУРОСКИ ИМ ГО МАТАТ УМОТ НА ПРИЛЕПЧАНИ

Една млада жена на околу 30-ина години и една возрасна жена која е влезена во деветтата деценија од животот, препознавааат прилепчани, по веста дека и ...
ЈУГОХРОМЦИ ГО БЛОКИРАА АВТОПАТОТ ТЕТОВО-СКОПЈЕ, БАРААТ ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ФИЛТРИТЕ

ЈУГОХРОМЦИ ГО БЛОКИРАА АВТОПАТОТ ТЕТОВО-СКОПЈЕ, БАРААТ ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ФИЛТРИТЕ

Работници од „Југохром“ денеска го блокираа автопатот Тетово-Скопје кај наплатната рампа Желино во знак на протест против затворањето на фабриката и с ...
НЕГОТИНЧАНИ ОСТАНАА БЕЗ ШВАЛЕРСКО ГНЕЗДО, СКОПЈАНИ НЕНАМЕРНО ЈА ЗАПАЛИЛЕ ГОЦЕВА ШУМА

НЕГОТИНЧАНИ ОСТАНАА БЕЗ ШВАЛЕРСКО ГНЕЗДО, СКОПЈАНИ НЕНАМЕРНО ЈА ЗАПАЛИЛЕ ГОЦЕВА ШУМА

Швалерското гнездо или Оазата на љубовта во Неготино, како што вообичаено меѓу тиквешани се вика Гоцевата шума околу која со години се плетат најразли ...
КАВАДАРЧАНИ НЕМААТ МИР ОД КУЧИЊА СКИТНИЦИ

КАВАДАРЧАНИ НЕМААТ МИР ОД КУЧИЊА СКИТНИЦИ

Кавадарчани се жалат дека немаат мир од кучињата скитници кои слободно се шетаат низ Кавадарци и сеат страв и дење и ноќе. Поради опасноста да не бида ...
ПО БОЈАТА, ЈАЈЦАТА И ТУШИРАЊЕТО, ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА НАСТРАДА И ОД ВЕТЕР

ПО БОЈАТА, ЈАЈЦАТА И ТУШИРАЊЕТО, ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА НАСТРАДА И ОД ВЕТЕР

Го гаѓаа со јајца, Шарените револуционери го боеја, од Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ го капеа, вандали на него исцртаа полови органи, за на крај и ветер ...
ОШТЕТЕН СПОМЕНИКОТ НА ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА

ОШТЕТЕН СПОМЕНИКОТ НА ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА

Споменикот на Филип Втори утрово осамна со оштетен мермерен постамент. Парчињата мермер се расфрлани околу споменикот на плоштадот Магнолија. Засег ...
1 477 478 479 480 481 501 4790 / 5010 НАПИСИ