Категорија: Дописна мрежа

1 663 664 665 666 667 688 6650 / 6875 НАПИСИ
ГРАЃАНИТЕ ДА ГЛАСААТ, СЈО ДА ГИ ИСТРАЖИ СОМНЕВАЊАТА, ПОРАЧА ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП

ГРАЃАНИТЕ ДА ГЛАСААТ, СЈО ДА ГИ ИСТРАЖИ СОМНЕВАЊАТА, ПОРАЧА ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП

Холандскиот амбасадор Ваутер Пломп ги повика младите да не гласаат за партиите кои им вршат притисоци, туку да гласаат по сопствено убедување на денеш ...
ЗАКОНСКИ ДА СЕ ЗАБРАНАТ МАЛОЛЕТНИЧКИТЕ БРАКОВИ, БАРА РОМА С.О.С.

ЗАКОНСКИ ДА СЕ ЗАБРАНАТ МАЛОЛЕТНИЧКИТЕ БРАКОВИ, БАРА РОМА С.О.С.

Итна измена на законската регулатива со што ќе се забрани склучување брачни заедници на млади момчиња и девојки, пред да наполнат 18 години, побара не ...
КУМАНОВСКИТЕ И СТРУМИЧКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ БАРААТ НИВНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ДА НЕ ГИ НАСОЧУВА ДА ГЛАСААТ ЗА ВМРО-ДПМНЕ

КУМАНОВСКИТЕ И СТРУМИЧКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ БАРААТ НИВНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ДА НЕ ГИ НАСОЧУВА ДА ГЛАСААТ ЗА ВМРО-ДПМНЕ

Кумановските, струмичките и пензионерите од Прилеп, Штип и Радовиш, бараат од претседателот на Сојузот на пензионери на Македонија Драги Аргировски да ...
ЗА ВИКТОР МИЗО И НЕГОВИТЕ ВРАБОТЕНИ НЕ ВАЖАТ ПРАВИЛАТА ЗА ЗАБРАНЕТО ПАРКИРАЊЕ НА ПАРТИЗАНСКА

ЗА ВИКТОР МИЗО И НЕГОВИТЕ ВРАБОТЕНИ НЕ ВАЖАТ ПРАВИЛАТА ЗА ЗАБРАНЕТО ПАРКИРАЊЕ НА ПАРТИЗАНСКА

За Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони не важат правилата на Град Скопје. За да можат да паркираат вработените во Дирекцијата на чело ...
ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ДВА МЕСЕЦА УЧАТ ВО ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА

ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ДВА МЕСЕЦА УЧАТ ВО ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА

Изминаа два и пол месеци, а тетовските гимназијалци од македонските паралелки сѐ уште не седнаа во училишните клупи. Тие се решени да ја бојкотираат н ...
ЦРКВАТА НЕ Е КОРПОРАЦИЈА ЈУДО, ПАРОЛИ ПРОТИВ ВЛАДИКАТА ПЕТАР НА ВРАТАТА ОД МИТРОПОЛИЈАТА

ЦРКВАТА НЕ Е КОРПОРАЦИЈА ЈУДО, ПАРОЛИ ПРОТИВ ВЛАДИКАТА ПЕТАР НА ВРАТАТА ОД МИТРОПОЛИЈАТА

Транспаренти со навредлива содржина упатена на адреса на Преспанско-пелагонискиот владика Петар синоќа биле прикачени на вратата од Митропилијата во Б ...
БЕЗ РАБОТА ОСТАНАА 115 РАБОТНИЦИ ОД ФАБРИКАТА ЗА КАБЛИ ВО НЕГОТИНО

БЕЗ РАБОТА ОСТАНАА 115 РАБОТНИЦИ ОД ФАБРИКАТА ЗА КАБЛИ ВО НЕГОТИНО

Не се остварија очекувањата за рестарт на Фабриката за кабли од Неготино, откако на почетокот од септември околу 120 работници во некогашниот гигант о ...
АКО НЕ ЗАБРЗА ОБНОВАТА КУРБИНОВО ЌЕ ГО СНЕМА

АКО НЕ ЗАБРЗА ОБНОВАТА КУРБИНОВО ЌЕ ГО СНЕМА

Големата дрвена конструкција која се издига над и околу манастирот „Св. Ѓорги“ во Курбиново, прославен како македонската Мона Лиза, дава впечаток дека ...
БИТОЛСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ОД ДРАГОР НАПРАВИ МРТВА РЕКА

БИТОЛСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ОД ДРАГОР НАПРАВИ МРТВА РЕКА

Реката Драгор која минува низ Битола е сосема мртва, без никаков жив свет. Во неа се влева отпадната канализациона и индустриска  вода од градот, без ...
ДВЕ РАДМИЛИ ШУКУРОСКИ ИМ ГО МАТАТ УМОТ НА ПРИЛЕПЧАНИ

ДВЕ РАДМИЛИ ШУКУРОСКИ ИМ ГО МАТАТ УМОТ НА ПРИЛЕПЧАНИ

Една млада жена на околу 30-ина години и една возрасна жена која е влезена во деветтата деценија од животот, препознавааат прилепчани, по веста дека и ...
1 663 664 665 666 667 688 6650 / 6875 НАПИСИ