Категорија: Дописна мрежа

1 747 748 749 750 751 762 7490 / 7620 НАПИСИ
ОД ЗЛАТЕН РИД БИТОЛЧАНИ СОБРАА ВРЕЌИ ПОЛНИ ЃУБРЕ

ОД ЗЛАТЕН РИД БИТОЛЧАНИ СОБРАА ВРЕЌИ ПОЛНИ ЃУБРЕ

Полни вреќи ѓубре собраа битолчани кои денес се вклучија во акцијата за расчистување на касарната и околните ридови. Според сметот што го собраа, поши ...
И НОЌЕ СЕ КАРААТ ЗА ЗОНСКОТО ПАРКИРАЊЕ ВО БИТОЛА

И НОЌЕ СЕ КАРААТ ЗА ЗОНСКОТО ПАРКИРАЊЕ ВО БИТОЛА

Ги стемни битолските советници во општинската сала, а се уште не завршила дискусијата за раскинување на договорот за зонското паркирање во Битола. Мар ...
ТАЛЕСКИ НЕ СЕ ПОЈАВИ НА ПРЕС КАДЕ ГО ЧЕКАШЕ ГЕРИЛА

ТАЛЕСКИ НЕ СЕ ПОЈАВИ НА ПРЕС КАДЕ ГО ЧЕКАШЕ ГЕРИЛА

Битолскиот градоначалник Владимир Талески не се појави на најавената прес-конференција на спортското игралиште во село Логоварди каде го чекаше гери ...
ИЛИЈА ДА ДОЈДЕ НА ПРОТЕСТ ДА ВИДИ ШТО Е МОБИНГ, ПОРАЧА ЛИЛЕ СТЕЧАЈКАТА

ИЛИЈА ДА ДОЈДЕ НА ПРОТЕСТ ДА ВИДИ ШТО Е МОБИНГ, ПОРАЧА ЛИЛЕ СТЕЧАЈКАТА

„Илија да дојде на протест со стечајците па да види што е мобинг, а не да се седи во фотелја во собранието и да филозофира“, ваква порака му упати лид ...
ВИСИ БЕСПЛАТНИОТ ШКОЛСКИ ПРЕВОЗ НА БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ

ВИСИ БЕСПЛАТНИОТ ШКОЛСКИ ПРЕВОЗ НА БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ

Бесплатниот школски превоз на учениците од Битола е доведен во прашање. Тендерот за избор на превозници истекува до крајот на октомври, а не е распиша ...
КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ ГО УКИНА ОТВОРЕНИОТ ДЕН ЗА СКОПЈАНИ

КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ ГО УКИНА ОТВОРЕНИОТ ДЕН ЗА СКОПЈАНИ

Од 2014 година граѓаните на Скопје веќе не можат да се сретнат со градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски на таканаречениот Отворен ден за граѓани ...
ШВАЈЦАРЦИТЕ ГИ ОРГАНИЗИРААТ БИТОЛЧАНИ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ ЃУБРЕТО

ШВАЈЦАРЦИТЕ ГИ ОРГАНИЗИРААТ БИТОЛЧАНИ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ ЃУБРЕТО

Битолчани во сабота организирано ќе го чистат делот на касарната се до болницата од расфрленото ѓубре. Ова ќе биде една од помасовни организирани екол ...
УЧИЛИШЕН ДВОР ВО ВАЛАНДОВО СТАНА ЗЕЛЕН ПАЗАР

УЧИЛИШЕН ДВОР ВО ВАЛАНДОВО СТАНА ЗЕЛЕН ПАЗАР

Заради реконструкција на градскиот зелен пазар во Валандово, општината одлучи зелениот пазар времено да го дислоцира во дворот на основното училиште „ ...
ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ МАКЕДОНЦИ ФРЛЕНИ ВО ГЕТО, ОБВИНУВААТ РОДИТЕЛИТЕ

ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ МАКЕДОНЦИ ФРЛЕНИ ВО ГЕТО, ОБВИНУВААТ РОДИТЕЛИТЕ

„Зошто македонските ученици се гетоизирани и се праќаат да учат во супстандардни услови? Зошти тие мораат таму да учат додека учениците Албанци учат в ...
ТАЛЕСКИ СЕ ПОЈАВИ ВО ЈАВНОСТ ПО ТРИ МЕСЕЦА КУЌЕН ПРИТВОР

ТАЛЕСКИ СЕ ПОЈАВИ ВО ЈАВНОСТ ПО ТРИ МЕСЕЦА КУЌЕН ПРИТВОР

Откако три месеци мина во куќен притвор за случајот „Транспортер“, битолскиот градоначалник Владимир Талески денес за првпат се појави во јавноста. То ...
1 747 748 749 750 751 762 7490 / 7620 НАПИСИ