Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 123 124 125 126 127 138 1250 / 1374 НАПИСИ
СОНЧЕВОТО ЗАТЕМНУВАЊЕ ВО АМЕРИКА БЕШЕ НАЈГЛЕДНО ВО ИСТОРИЈАТА

СОНЧЕВОТО ЗАТЕМНУВАЊЕ ВО АМЕРИКА БЕШЕ НАЈГЛЕДНО ВО ИСТОРИЈАТА

Милиони граѓани излегоа да го посведочат посебниот природен настан на затемнување на сонцето во понеделникот во Америка, а милиони други го следеа на ...
СИРИСКА ДВОЈКА МУ ДАДЕ ИМЕ НА НОВОРОДЕНЧЕТО АНГЕЛА МЕРКЕЛ

СИРИСКА ДВОЈКА МУ ДАДЕ ИМЕ НА НОВОРОДЕНЧЕТО АНГЕЛА МЕРКЕЛ

Сириска брачна двојка во Германија му даде име на новото бебе Ангела Меркел во знак на благодарност до германската канцеларка. Ќерката се вика Анге ...
БИГ БЕН ЌЕ МОЛЧИ ДО 2021 ГОДИНА

БИГ БЕН ЌЕ МОЛЧИ ДО 2021 ГОДИНА

Биг Бен, еден од симболите на Лондон, за последен пат се огласи денеска напладне, како што почнува реновирањето на кулата Елизабет, што ќе трае до 202 ...
АЕРОДРОМОТ ПРЕИМЕНУВАН ВО „АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ“ УШТЕ ВО 1992, 14 ГОДИНИ ПРЕД ГРУЕВСКИ ДА МУ ГО СМЕНИ ИМЕТО, ОТКРИВААТ ФРАНЦУСКИТЕ АРХИВИ

АЕРОДРОМОТ ПРЕИМЕНУВАН ВО „АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ“ УШТЕ ВО 1992, 14 ГОДИНИ ПРЕД ГРУЕВСКИ ДА МУ ГО СМЕНИ ИМЕТО, ОТКРИВААТ ФРАНЦУСКИТЕ АРХИВИ

Идејата за преименување на скопскиот аеродром во „Александар Велики“ се појавила 14 години пред тоа да го стори владата на Никола Груевски во 2006. Уг ...
КАДЕ ИСЧЕЗНА БИТОЛСКОТО КНИЖЕВНО БОГАТСТВО?

КАДЕ ИСЧЕЗНА БИТОЛСКОТО КНИЖЕВНО БОГАТСТВО?

До денес нема прецизни податоци каде завршило битолското книжевно богатство, кое се чувало во последната османлиска јавна библиотека во градот позната ...
ВО ЏАМИЈА ВО БЕРЛИН ЗАЕДНО СЕ МОЛАТ МАЖИ И ЖЕНИ, ХОМОСЕКСУАЛЦИ И ТРАНСРОДОВИ

ВО ЏАМИЈА ВО БЕРЛИН ЗАЕДНО СЕ МОЛАТ МАЖИ И ЖЕНИ, ХОМОСЕКСУАЛЦИ И ТРАНСРОДОВИ

Свети Јоханес во Берлин однадвор изгледа како обична протестантска црква од 19-иот век, со камбанерија од црвенa тула и обоени стаклени прозори. Но ко ...
ГЛЕДАЈТЕ ВЕСТИ, ПОСМЕШНИ СЕ И ОД НАЈДОБРИТЕ КОМЕДИИ, КАЖА МОНТИПАЈТОНОВЕЦОТ ЏОН КЛИЗ ВО САРАЕВО

ГЛЕДАЈТЕ ВЕСТИ, ПОСМЕШНИ СЕ И ОД НАЈДОБРИТЕ КОМЕДИИ, КАЖА МОНТИПАЈТОНОВЕЦОТ ЏОН КЛИЗ ВО САРАЕВО

Светски познатиот комичар Џон Клиз, вчера со свирежи во знак на поддршка, со огромен аплауз од 3-илјадната публика на Сараевскиот филмски фестивал ја ...
ДАНИЕЛ КРЕГ ЌЕ ГО ИГРА ЏЕЈМС БОНД УШТЕ ЕДНАШ

ДАНИЕЛ КРЕГ ЌЕ ГО ИГРА ЏЕЈМС БОНД УШТЕ ЕДНАШ

Актерот Даниел Крег, кој досега го глумел Џејмс Бонд во последните четири филмови  за тајниот агент 007, долго време одбиваше да каже дали ќе продолжи ...
ЗАБРЗА ОТСТРАНУВАЊЕТО НА КОНФЕДЕРАЦИСКИТЕ СПОМЕНИЦИ ВО САД ПО НАСИЛСТВОТО ВО ШАРЛОТСВИЛ

ЗАБРЗА ОТСТРАНУВАЊЕТО НА КОНФЕДЕРАЦИСКИТЕ СПОМЕНИЦИ ВО САД ПО НАСИЛСТВОТО ВО ШАРЛОТСВИЛ

Заплашени од насилството околу планираното отстранување на конфедерациската статуа во Шарлотсвил, Вирџинија, градоначалниците на неколку американски г ...
НАЈСТАРИОТ ЧОВЕК НА СВЕТОТ КОЈ ГО ПРЕЖИВЕАЛ И АУШВИЦ УМРЕ НА 113 ГОДИНИ

НАЈСТАРИОТ ЧОВЕК НА СВЕТОТ КОЈ ГО ПРЕЖИВЕАЛ И АУШВИЦ УМРЕ НА 113 ГОДИНИ

Израелските медиуми јавија дека најстариот човек на земјата кој ги преживеал двете светски Војни и холокаустот, Израел Кристал, умре еден месец пред д ...
1 123 124 125 126 127 138 1250 / 1374 НАПИСИ