Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 251 252 253 254 255 263 2530 / 2625 НАПИСИ
ПУТИН ЌЕ ГИ ЗАБРАНИ ФИЏЕТ СПИНЕРИТЕ ОТИ ГИ УПОТРЕБУВА ОПОЗИЦИЈАТА

ПУТИН ЌЕ ГИ ЗАБРАНИ ФИЏЕТ СПИНЕРИТЕ ОТИ ГИ УПОТРЕБУВА ОПОЗИЦИЈАТА

Руската агенција за заштита на правата на потрошувачите ги истражува фиџет спинерите, бидејќи, како што велат од агенцијата, популарната играчка може ...
ЛЕТОВО ЕДНА РАТА ГРАТИС ЗА СЕМЕЈНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ ВО ЕУРОЛИНК

ЛЕТОВО ЕДНА РАТА ГРАТИС ЗА СЕМЕЈНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ ВО ЕУРОЛИНК

Попуст за семејно приватно здравствено осигурување ова лето нуди осигурителната компанија Еуролинк. Од осигурителната компанија велат дека луѓето што ...
ШТИП ДОБИ АКТИВНА ЗОНА ПОДАРОК ОД КОКА КОЛА И ПИВАРА СКОПЈЕ

ШТИП ДОБИ АКТИВНА ЗОНА ПОДАРОК ОД КОКА КОЛА И ПИВАРА СКОПЈЕ

Штип доби рекреативно-спортска зона, односно „Кока Кола активна зона“, која е донација од Пивара и компанијата Кока Кола, соопшти компанијата. Од Пива ...
БОЕМИТЕ НА СНЕГ ВЛЕГУВАЛЕ ВО ЕЗЕРЦЕ, А ОД МОСТОТ ИМ СВИРЕЛЕ ВИОЛИНИ, ОТКРИ ДАНИЛО КОЦЕВСКИ СО „СКОПСКИ ЛЕГЕНДИ“

БОЕМИТЕ НА СНЕГ ВЛЕГУВАЛЕ ВО ЕЗЕРЦЕ, А ОД МОСТОТ ИМ СВИРЕЛЕ ВИОЛИНИ, ОТКРИ ДАНИЛО КОЦЕВСКИ СО „СКОПСКИ ЛЕГЕНДИ“

Новинарот и публицист Данило Коцевски, кого скопјани веќе со децении го знаат како легенда на Скопје, ја промовираше најновата книга со токму таков на ...
ГАЛИЧКИТЕ МЛАДЕНЦИ НАУЧИЈА КАКО СЕ ПРАВИ ПИВО

ГАЛИЧКИТЕ МЛАДЕНЦИ НАУЧИЈА КАКО СЕ ПРАВИ ПИВО

Годинешните младенци на 44. Галичка свадба Тања Чалоска и Бошко Лепчески беа во посета на Пивара Скопје, каде се запознаа со процесот на производство ...
ДОНАЦИЈА ОД ШПАРКАСЕ ЗА КОСТОЗГЛОБНАТА БОЛНИЦА СВ.ЕРАЗМО ВО ОХРИД

ДОНАЦИЈА ОД ШПАРКАСЕ ЗА КОСТОЗГЛОБНАТА БОЛНИЦА СВ.ЕРАЗМО ВО ОХРИД

Специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Св. Еразмо“ во Охрид доби донација од 378.780 денари, за набавка на медицинска опрема потребна за ...
ЅИДОТ НА ТРАМП Е САМО ЕДЕН ОД БРОЈНИТЕ НИЗ СВЕТОТ – ИЗРАЕЛ, КИПАР, КОРЕЈА, ИНДИЈА…

ЅИДОТ НА ТРАМП Е САМО ЕДЕН ОД БРОЈНИТЕ НИЗ СВЕТОТ – ИЗРАЕЛ, КИПАР, КОРЕЈА, ИНДИЈА…

Aмериканскиот претседател Доналд Трамп продолжува со ветувањето за изградба на ѕидот помеѓу САД и Мексико. И покрај скептицизмот и одбивањето на Мекси ...
СЛИКИ НА НЕПОЗНАТ ЛИКОВЕН ГЕНИЈ ОТКРИЕНИ ВО БИТОЛА

СЛИКИ НА НЕПОЗНАТ ЛИКОВЕН ГЕНИЈ ОТКРИЕНИ ВО БИТОЛА

Уметнички слики на досега непознат ликовен гениј кој живеел кон крајот на 19 и почетокот на 20 век се откриени во Битола. Станува збор за многу талент ...
НОВИНАРКАТА ЕЛИЦА БОЧВАРОСКА ЈА ДОБИ ПРВАТА НАГРАДА ОД ХОПС ЗА СТОРИЈАТА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

НОВИНАРКАТА ЕЛИЦА БОЧВАРОСКА ЈА ДОБИ ПРВАТА НАГРАДА ОД ХОПС ЗА СТОРИЈАТА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

Новинарката Елица Бочвароска ја доби првата награда на јавниот повик на невладината организација ХОПС за избор на најдобра новинарска статија на тема: ...
НАЈМАРИФЕТНАТА ТИКВЕШАНКА СЕ СЕЛИ ОД МАКЕДОНИЈА

НАЈМАРИФЕТНАТА ТИКВЕШАНКА СЕ СЕЛИ ОД МАКЕДОНИЈА

Весна Јаневска од Росоман, една од најмарифетните тиквешанки, бара начин да замине од државава. Жената што во услови кога немаше постојана работа сиве ...
1 251 252 253 254 255 263 2530 / 2625 НАПИСИ