Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 252 253 254 255 256 263 2540 / 2625 НАПИСИ
ВИП ГО ПОЧИТУВА ПРИВАТНИОТ ЖИВОТ НА ВРАБОТЕНИТЕ

ВИП ГО ПОЧИТУВА ПРИВАТНИОТ ЖИВОТ НА ВРАБОТЕНИТЕ

„Вип“ е првата компанија во Македонија која што го доби МАМФОРС стандардот што претставува признание за успешно спроведување на политиките кои што ги ...
ФРАНЦИЈА ЌЕ ЗАБРАНИ ПРОДАЖБА НА АВТОМОБИЛИ НА БЕНЗИН И ДИЗЕЛ ДО 2040 ГОДИНА

ФРАНЦИЈА ЌЕ ЗАБРАНИ ПРОДАЖБА НА АВТОМОБИЛИ НА БЕНЗИН И ДИЗЕЛ ДО 2040 ГОДИНА

Франција планира да стави крај на продажбата на автомобили на бензин и дизел до 2040 година, кажа новиот министер за животна средина, Никола Ило. На д ...
НОВАТА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА НА ШПАРКАСЕ БАНКА СО ОПЦИЈА „СЛИКАЈ И ПЛАТИ“

НОВАТА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА НА ШПАРКАСЕ БАНКА СО ОПЦИЈА „СЛИКАЈ И ПЛАТИ“

Шпаркасе банка ја пушти во употреба својата мобилна апликација „С-банкинг“, која што на клиентите, меѓу другото, им овозможува плаќање на режиски трош ...
МЕРЕЊЕ НА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ: РИХТЕР МЕРИ ЈАЧИНА, МЕРКАЛИ ИНТЕНЗИТЕТ

МЕРЕЊЕ НА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ: РИХТЕР МЕРИ ЈАЧИНА, МЕРКАЛИ ИНТЕНЗИТЕТ

Земјотресите се мерат според интензитет и јачина. Интензитетот е мерката на ефектот на земјотресот врз луѓето и зградите во специфично место, а мер ...
ПРОСТИТУТКИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ БУНАТ ОТИ ДРЖАВАТА ПРЕМНОГУ СЕ ГРИЖИ ЗА НИВ

ПРОСТИТУТКИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ БУНАТ ОТИ ДРЖАВАТА ПРЕМНОГУ СЕ ГРИЖИ ЗА НИВ

Законот во Германија, кој стапи на сила во саботата на 1 јули, има за цел заштита на проститутките од принуда и експлоатација. Но, во познатата област ...
СЛИКАМ И ГИ БРОЈАМ ДИВОГРАДБИТЕ, ВЕЛИ САШО ПАНОВ, „ГРАДОНАЧАЛНИКОТ“ НА ПОПОВА ШАПКА

СЛИКАМ И ГИ БРОЈАМ ДИВОГРАДБИТЕ, ВЕЛИ САШО ПАНОВ, „ГРАДОНАЧАЛНИКОТ“ НА ПОПОВА ШАПКА

Го викаат „градоначалник“ на Попова Шапка, и не случајно бидејќи е еден од ретките жители на кој тука постојано престојува во текот на целата година. ...
ЅВЕЗДАТА НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ АНРИ САЛА ЌЕ СОЗДАДЕ ЗВУЧНА АРХИТЕКТУРА ВО ДАУТ-ПАШИН АМАМ

ЅВЕЗДАТА НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ АНРИ САЛА ЌЕ СОЗДАДЕ ЗВУЧНА АРХИТЕКТУРА ВО ДАУТ-ПАШИН АМАМ

Три дена во Скопје гостин на Националната галерија на Македонија (НГМ) беше еден од најпознатите светски современи уметници, Анри Сала.  САКАМДАКАЖАМ. ...
АКТУЕЛНАТА ТУРНЕЈА НА АДЕЛ ЌЕ Ѝ БИДЕ ПОСЛЕДНА

АКТУЕЛНАТА ТУРНЕЈА НА АДЕЛ ЌЕ Ѝ БИДЕ ПОСЛЕДНА

Поп суперѕвездата Адел кажа дека нејзината актуелна турнеја за наградуваниот албум „25“ ќе ѝ биде последна. 29-годишната британска пејачка додаде п ...
ДОМИНАЦИЈА НА АМЕРИКАНСКАТА АВИО ИНДУСТРИЈА НА ПАРИСКИОТ САЕМ ЗА АВИОНИ

ДОМИНАЦИЈА НА АМЕРИКАНСКАТА АВИО ИНДУСТРИЈА НА ПАРИСКИОТ САЕМ ЗА АВИОНИ

СПЕЦИЈАЛНО ОД ПАРИЗ ЗА САКАМДАКАЖАМ.МК - ГОРАН МИХАЈЛОВСКИ Остварувањата на американската авиоиндустрија го одбележаа годинашниот саем на авиони на ...
ЖИВЕЕШ ЛИ ПОДОБРО КОГА ЌЕ СЕ ИСЕЛИШ ОД МАКЕДОНИЈА, ИСТРАЖУВА НИНА  НИКОЛИЌ ВО НОВАТА ПРЕТСТАВА

ЖИВЕЕШ ЛИ ПОДОБРО КОГА ЌЕ СЕ ИСЕЛИШ ОД МАКЕДОНИЈА, ИСТРАЖУВА НИНА  НИКОЛИЌ ВО НОВАТА ПРЕТСТАВА

„Белградската трилогија“ е насловот на драма од Биљана Србљановиќ, која на сцената на Кино Култура ја режираше Нина Николиќ.  Со оваа претстава, режис ...
1 252 253 254 255 256 263 2540 / 2625 НАПИСИ