Категорија: Македонија

1 1.074 1.075 1.076 1.077 1.078 1.100 10760 / 10996 НАПИСИ
БОЈА И НА АГЕНЦИЈАТА ЗА АУДИОВИЗУЕЛНИ МЕДИУМИ

БОЈА И НА АГЕНЦИЈАТА ЗА АУДИОВИЗУЕЛНИ МЕДИУМИ

Демонстрантите ја направија шарена и фасадата на зградата во која се сместени Агенцијата за аудиовизуелни медиумски услуги и Агенцијата за млади и спо ...
ДЕМОНСТРАНТИТЕ ПОМИНАА ПОКРАЈ СЕДИШТЕТО НА ЕУ, ОДАТ КОН СОБРАНИЕ

ДЕМОНСТРАНТИТЕ ПОМИНАА ПОКРАЈ СЕДИШТЕТО НА ЕУ, ОДАТ КОН СОБРАНИЕ

Антивладините демонстанти и вечерва ја сменија маршутата, тукушто минаа покрај седиштето на ЕУ и се упатија кон Собранието преку улицата „Кирил Методи ...
ПОЧНА ПРОТЕСТОТ ПРЕД СЈО

ПОЧНА ПРОТЕСТОТ ПРЕД СЈО

Антивладините демонстанти го почнаа протестот пред СЈО. Протестот го организира граѓанската инцијатива „Протестирам“. Тие бараат итно повлекување н ...
ПРОТЕСТ НА НЕКОЛКУ АЛБАНСКИ ЗДРУЖЕНИЈА ЗА ПОДДРШКА НА СЈО

ПРОТЕСТ НА НЕКОЛКУ АЛБАНСКИ ЗДРУЖЕНИЈА ЗА ПОДДРШКА НА СЈО

Стотици граѓани денеска протестираа низ центарот на Скопје против опструкциите врз Специјалното јавно обвинителство и затворањето на Албанците по нало ...
ПАК ПРОТЕСТ ВО БИТОЛА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НЕ СЕ ПОЈАВУВАЛ НА РАБОТА

ПАК ПРОТЕСТ ВО БИТОЛА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НЕ СЕ ПОЈАВУВАЛ НА РАБОТА

Битолскиот градоначалник Владимир Талески веќе неколку дена не се има појавено на работа, дознаваме од извори во Општината. Стотина битолчани и ден ...
АНОНИМУСИ ГО ХАКИРАА САЈТОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ

АНОНИМУСИ ГО ХАКИРАА САЈТОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ

Извесна група Анонимуси денеска ја хакираше интернет страницата на Министерството за транспорт и врски. Во текстот што се појавува кога ќе се отвори ...
ДЕТСКАТА ПЕСНА ЗА ТАЛЕВСКИ ПОВЛЕЧЕНА ОД ЈУТЈУБ, БИТОЛЧАНИ СО НОВА ПЕСНА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

ДЕТСКАТА ПЕСНА ЗА ТАЛЕВСКИ ПОВЛЕЧЕНА ОД ЈУТЈУБ, БИТОЛЧАНИ СО НОВА ПЕСНА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Детската песна  „Судски процес“ од популарната серија „Здраво генијалци“ од 1990-те е избришана од Интернет каналот Јутјуб. Ова се случи откако објави ...
ЗОРАН БОЖИНОВСКИ СИНОЌА ЕКСТРАДИРАН ВО МАКЕДОНИЈА

ЗОРАН БОЖИНОВСКИ СИНОЌА ЕКСТРАДИРАН ВО МАКЕДОНИЈА

Новинарот и сопственик на порталот „Буревесник“, Зоран Божиновски, кој вчера беше уапсен во Нови Сад, синоќа околу 21.30 часот бил екстрадиран во Маке ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СЕ ШИРИ И ПРОДОЛЖУВА И ВЕЧЕРВА

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СЕ ШИРИ И ПРОДОЛЖУВА И ВЕЧЕРВА

Денеска во 18 часот пред СЈО продолжува протестот на граѓанската иницијатива Протестирам. Во 14 часот во Скопје ќе протестираат членовите на Здруж ...
НА ПРОТЕСТОТ ВЛАДАТА ОБОЕНА, НА КОНТРАПРОТЕСТОТ ПОРТАТА ИЗЛЕПЕНА

НА ПРОТЕСТОТ ВЛАДАТА ОБОЕНА, НА КОНТРАПРОТЕСТОТ ПОРТАТА ИЗЛЕПЕНА

Со боја врз Владата и оро пред Собранието на Република Македонија завршија двата вечерашни протести во Скопје. Едниот беше организиран од граѓанската ...
1 1.074 1.075 1.076 1.077 1.078 1.100 10760 / 10996 НАПИСИ