Категорија: Makедонија

1 710 711 712 713 714 754 7120 / 7533 НАПИСИ
БИТОЛСКИТЕ ДЕМОНСТРАНТИ ПОРАЧАА: ЌЕ БИДЕМЕ КАКО ПАРТИЗАНИТЕ

БИТОЛСКИТЕ ДЕМОНСТРАНТИ ПОРАЧАА: ЌЕ БИДЕМЕ КАКО ПАРТИЗАНИТЕ

„Ќе продолжиме со блокада на кружните текови кои се „големите“ проекти на Талески постигнати во неговото владеење. Ќе бидеме упорни како борците кои м ...
СО ЧАТАЛЧИЊА ОБОЕН СТИРОПОРОТ НА ВЛАДА

СО ЧАТАЛЧИЊА ОБОЕН СТИРОПОРОТ НА ВЛАДА

Пред Влада шарените револуционери извадија уште еден изум за боење-мали чаталчиња. Со нив фрлија највеќе боја на стиропорната фасада на Владата од поч ...
ПОВТОРНО ГОРИ ПОДВОЗНИКОТ КОН ВЛАДАТА КАЈ СКЕНДЕРБЕГ

ПОВТОРНО ГОРИ ПОДВОЗНИКОТ КОН ВЛАДАТА КАЈ СКЕНДЕРБЕГ

Антивладините демонстранти запалија факели за време на движењето кај споменикот на Скендербег, низ подвозникот кај поранешната Стоковна куќа Мост, на ...
ВО БИТОЛА БЛОКИРАН ВЛЕЗОТ НА ГРАДОТ „КАЈ ФИЛЏАНО“ ОД КАЈ РЕСЕН

ВО БИТОЛА БЛОКИРАН ВЛЕЗОТ НА ГРАДОТ „КАЈ ФИЛЏАНО“ ОД КАЈ РЕСЕН

Шарената револуција во Битола вечерва го блокира влезот на градот „од страната на Ресен, во близина на Педагошката академија, јавуваат репортерите на ...
ЧАТАЛОТ СО ТЕГНАЛО АКТИВИРАН, СОБРАНИЕТО ПАК ОБОЕНО

ЧАТАЛОТ СО ТЕГНАЛО АКТИВИРАН, СОБРАНИЕТО ПАК ОБОЕНО

Единицата за боење одвај дочека знак за старт, го бои Собранието. Вечерва повторно е активиран изумот чатал со тегнало. Главниот бојаџија прави спекта ...
ШАРЕНИТЕ НАЈАВУВААТ ПЕКОЛНО ЛЕТО, ТРГНАА КОН СОБРАНИЕ

ШАРЕНИТЕ НАЈАВУВААТ ПЕКОЛНО ЛЕТО, ТРГНАА КОН СОБРАНИЕ

„Еднопартиски избори не може“ е централниот транспарент со кој вечерва антивладините демонстанти тргнаа кон Собрание. На зборното место, пред Специјал ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ДЕНЕСКА ЌЕ БАРА ДА СЕ ПОНИШТИ ОДЛУКАТА ЗА ИЗБОРИ

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ДЕНЕСКА ЌЕ БАРА ДА СЕ ПОНИШТИ ОДЛУКАТА ЗА ИЗБОРИ

Шарената револуција денеска на протестот, кој ќе почне пред Специјалното јавно обвинителство во 18 часот, ќе побара од Собранието да ја поништи одлука ...
ВЕЉАНОСКИ И ОД РИМ ПОРАЧА: НЕ ГО СВИКУВАМ СОБРАНИЕТО

ВЕЉАНОСКИ И ОД РИМ ПОРАЧА: НЕ ГО СВИКУВАМ СОБРАНИЕТО

Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски не попушта пред апелите од стручната јавност, меѓународната заедница и владиниот коалиционен партнер ДУИ ...
ЗА ДА ЈА ЗАДРЖИ ПРЕТСЕДАТЕЛСКАТА ПЕНЗИЈА, ИВАНОВ МОРА ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ДЕЛОВНО НЕСПОСОБЕН

ЗА ДА ЈА ЗАДРЖИ ПРЕТСЕДАТЕЛСКАТА ПЕНЗИЈА, ИВАНОВ МОРА ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ДЕЛОВНО НЕСПОСОБЕН

На претседателот Ѓорге Иванов му е загрозена доживотната пензија што му следува со закон, ако Собранието изгласа импичмент и го отповика поради повред ...
СЛЕП СТУДЕНТ ПРАВИ КОМПЈУТЕРСКА ИГРА ЗА СЛЕПИ

СЛЕП СТУДЕНТ ПРАВИ КОМПЈУТЕРСКА ИГРА ЗА СЛЕПИ

Слеп студент на Штуловиот универзитет во Тетово прави револуционерни чекори за олеснување на животот на луѓето кои го имаат истиот хендикеп. Тој подго ...
1 710 711 712 713 714 754 7120 / 7533 НАПИСИ