Категорија: Makедонија

1 823 824 825 826 827 915 8250 / 9149 НАПИСИ
ПРОТИВПОЖАРНИТЕ АВИОНИ ПРИЗЕМЈЕНИ СРЕДЕ ЛЕТО, ИСТЕЧЕНИ ДОЗВОЛИТЕ НА ПИЛОТИТЕ

ПРОТИВПОЖАРНИТЕ АВИОНИ ПРИЗЕМЈЕНИ СРЕДЕ ЛЕТО, ИСТЕЧЕНИ ДОЗВОЛИТЕ НА ПИЛОТИТЕ

Ако денес избие голем шумски пожар, нема да може да се гаси со противпожарните авиони оти дозволите за летање на пилотите им се истечени. Важеле до 23 ...
СЈО ПАК ЌЕ УРГИРА КАЈ ПОЛИЦИЈАТА ДА ГО ДОНЕСЕ ВЛАДИМИР ТАЛЕВСКИ НА РАСПИТ

СЈО ПАК ЌЕ УРГИРА КАЈ ПОЛИЦИЈАТА ДА ГО ДОНЕСЕ ВЛАДИМИР ТАЛЕВСКИ НА РАСПИТ

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) ќе се обиде денеска повторно да го донесе на распит во Скопје битолскиот градоначалник Владимир Талески, обвине ...
ОД ДЕНЕСКА ВОДАТА ВО ДОЈРАН И СО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ЌЕ БИДЕ ЧИСТА

ОД ДЕНЕСКА ВОДАТА ВО ДОЈРАН И СО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ЌЕ БИДЕ ЧИСТА

Денес стапува на сила новиот правилник за управување со водите за капење, со кој водата во Дојранското Езеро ќе биде безбедна за капење. Правилникот б ...
МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

Македонија ја издаде еврообврзницата во вредност од 450 милиони евра по купонска каматна стапка од 5.625 % годишно и рочност од 7 години, соопшти вече ...
МВР ЌЕ ЈА ИСПИТА СЕКРЕТАРКАТА НА НАЧАЛНИКОТ ШТО ПУКАЛА НА СВАДБА

МВР ЌЕ ЈА ИСПИТА СЕКРЕТАРКАТА НА НАЧАЛНИКОТ ШТО ПУКАЛА НА СВАДБА

Секторот за внатрешна контрола ќе испитува зошто на сопствената свадба пукала Марија Ристеска Калешковска, секретарката на началникот на униформиранат ...
ЗАВРШИЈА ВИП ШКОЛИТЕ ЗА ПЛИВАЊЕ И ТЕНИС

ЗАВРШИЈА ВИП ШКОЛИТЕ ЗА ПЛИВАЊЕ И ТЕНИС

Двете спортски школи на Вип за пливање и тенис завршија. Цел месец 200 деца од цела Македонија бесплатно одеа на часови по тенис и 200 деца одеа на пл ...
МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

Македонија повторно го почна процесот на издавање седумгодишна еврообврзница со камата најмногу до 5%, објави Ројтерс, повикувајќи се на Интернешнл Фа ...
ИНТЕРЕСНАТА ИДЕЈА ДЕНЕСКА СЕ СЕЛИ ВО КЛУБОТ НА ПРАТЕНИЦИ – ПРОДОЛЖУВААТ ПРЕГОВОРИТЕ

ИНТЕРЕСНАТА ИДЕЈА ДЕНЕСКА СЕ СЕЛИ ВО КЛУБОТ НА ПРАТЕНИЦИ – ПРОДОЛЖУВААТ ПРЕГОВОРИТЕ

Преговорите на политичките партии потписнички на Пржинскиот договор денеска продолжуваат во Клубот на пратеници. Претставниците на четирите партии ...
ОТКОПУВААТ МРТВИ КРАВИ СО ЈАЗЛЕСТА КОЖА ВО КУМАНОВСКО

ОТКОПУВААТ МРТВИ КРАВИ СО ЈАЗЛЕСТА КОЖА ВО КУМАНОВСКО

Ветеринарни инспектори од Куманово, минатата недела, закопале добиток со јазлеста кожа на место планирано за железничка пруга, па морале да ги ексхуми ...
ПРЕГОВОРИТЕ ПРОДОЛЖУВААТ ДЕНЕС СО „ИНТЕРЕСЕН ПРЕДЛОГ НА МАСА“

ПРЕГОВОРИТЕ ПРОДОЛЖУВААТ ДЕНЕС СО „ИНТЕРЕСЕН ПРЕДЛОГ НА МАСА“

Преговорите на политичките партии потписнички на Пржинскиот договор ќе продолжат и денеска со обид да се реши единственото преостанато спорно прашање ...
1 823 824 825 826 827 915 8250 / 9149 НАПИСИ