Категорија: Makедонија

1 877 878 879 880 881 915 8790 / 9149 НАПИСИ
ГРУЕВСКИ Е ДОБАР, ИАКО НЕ СЕ ПОЈАВИЛ ОД ПРЕД ПРАЗНИЦИТЕ, ВЕЛАТ ОД ПАРТИЈАТА

ГРУЕВСКИ Е ДОБАР, ИАКО НЕ СЕ ПОЈАВИЛ ОД ПРЕД ПРАЗНИЦИТЕ, ВЕЛАТ ОД ПАРТИЈАТА

„Претседателот на партија е добро и е тука, нема потреба од загриженост„ изјавил за агенцијата Мета, Иво Котевски, директор на центарот за комуникации ...
ИСПЛАШЕНА ОД ГЕРИЛАТА, БИТОЛСКАТА ВЛАСТ НЕ ГО ОДБЕЛЕЖА 9 МАЈ

ИСПЛАШЕНА ОД ГЕРИЛАТА, БИТОЛСКАТА ВЛАСТ НЕ ГО ОДБЕЛЕЖА 9 МАЈ

Битолскиот градоначалник Владимир Талески, општината и Советот денес не го одбележаа Денот на победата над фашизмот исплашени битолската герила да не ...
ЗАВРШИЈА ДВАТА АНТИВЛАДИНИ ПРОТЕСТИ ВО СКОПЈЕ

ЗАВРШИЈА ДВАТА АНТИВЛАДИНИ ПРОТЕСТИ ВО СКОПЈЕ

Со поздрваот „Смрт на фашизмот, слобода на народот“ и најава за нов протест утре во исто време, заврши протестот во паркот „Жена-борец“ во Скопје, орг ...
ТРИУМФАЛНА ПОВТОРНО БОЈАДИСАНА

ТРИУМФАЛНА ПОВТОРНО БОЈАДИСАНА

Шарените револуционери повторно ја бојадисаа Тирумфалната капија и испишаа „Слобода“ на фасадата. Тие застaнаа во паркот „Жена - борец“ оти им е огран ...
АЛБАНСКАТА ОПОЗИЦИЈА СТИГНА ПРЕД ВЛАДА, ШАРЕНИТЕ ТРГНАА ОД ПРЕД СЈО

АЛБАНСКАТА ОПОЗИЦИЈА СТИГНА ПРЕД ВЛАДА, ШАРЕНИТЕ ТРГНАА ОД ПРЕД СЈО

„Смрт на фашизмот, слобода на народот!“ е мотото на денешните протести на антивладините демонстранти. Против фашистичките елементи во вла ...
УСТАВНИТЕ СУДИИ НА АЛБАНИЈА ЗБУНЕТИ ОТИ СПИЕЛЕ ПОД ПАЛУБА НА ВАРДАР

УСТАВНИТЕ СУДИИ НА АЛБАНИЈА ЗБУНЕТИ ОТИ СПИЕЛЕ ПОД ПАЛУБА НА ВАРДАР

Претседателот на Уставниот суд на Албанија со уште неколку уставни судии и секретарот на судот, кои пред десетина дена биле во посета на Уставниот суд ...
БИТОЛСКАТА ГЕРИЛА МУ ПРКОСИ НА ПРИЛЕПСКИОТ ИТАР ПЕЈО

БИТОЛСКАТА ГЕРИЛА МУ ПРКОСИ НА ПРИЛЕПСКИОТ ИТАР ПЕЈО

За скоро време Битола нема да ја посети ни еден министер, по искуството на министерот за транспорт Владо Мисајловски кога и него го посипаа со парите ...
ЗА ВРЕМЕ НА МАРАТОНОТ БИЛ НАПАДНАТ АКТИВИСТ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ЗА ВРЕМЕ НА МАРАТОНОТ БИЛ НАПАДНАТ АКТИВИСТ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Aктивист кој на Скопскиот маратон носел транспарент „Трчај како да ја носиш веста дека Грујо е во затвор!“ бил нападнат од непознати лица, а транспаре ...
ПОЛИЦИЈАТА ОМЕКНА ПРЕД ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ПОЛИЦИЈАТА ОМЕКНА ПРЕД ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Шарената револуција на секојдневните протести посебно внимание и посветува на полицијата. Тоа беше особено забележливо на протестот пред Македонската ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА И НА СКОПСКИОТ МАРАТОН

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА И НА СКОПСКИОТ МАРАТОН

Повеќе од 8.000 учесници од 46 држави денеска учествуваат на годинешниот „Виз Ер Скопски Маратон“, кој се одржува по 12 пат. Маратон се организира под ...
1 877 878 879 880 881 915 8790 / 9149 НАПИСИ