Категорија: Makедонија

1 952 953 954 955 9540 / 9543 НАПИСИ
ОБВИНИТЕЛКАТА ШТО АПСИ ПРЕМИЕРИ ЌЕ ГИ СПОЈУВА КАТИЦА И МАРКО

ОБВИНИТЕЛКАТА ШТО АПСИ ПРЕМИЕРИ ЌЕ ГИ СПОЈУВА КАТИЦА И МАРКО

Скопје, 20 март, 2016 (САКАМДАКАЖАМ.МК) - Романската главна обвинителка во Националниот директорат за антикорупција (ДНА) Лаура Кодрута Ковеси, во вто ...
ЈАНА СНАГАТА СО ПЕСНА ГО ИСПРАТИ ДЕДО СИ АЦО

ЈАНА СНАГАТА СО ПЕСНА ГО ИСПРАТИ ДЕДО СИ АЦО

Скопје, 20 март, 2016 (САКАМДАКАЖАМ.МК) - Младата актерка Јана Стојановска, внука на глумецот Ацо Јовановски – Снагата, кој на 86 годишна возраст почи ...
ТЕРЕНСКА ПРОВЕРКА ЗА 110.440 СПОРНИ ГЛАСАЧИ

ТЕРЕНСКА ПРОВЕРКА ЗА 110.440 СПОРНИ ГЛАСАЧИ

Скопје, 20 март, 2016, (MEТA) -Државната изборна комисија (ДИК) синоќа одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 спорни гласачи. Дополнителн ...
ПОЧИНА АКТЕРОТ АЦО СНАГАТА

ПОЧИНА АКТЕРОТ АЦО СНАГАТА

Скопје, 19 март, 2016 (САКАМДАКАЖАМ.МК) - Една од последните икони на македонското глумиште, Ацо Јовановски почина на 18 март во Скопје, на 86 год ...
СТАПИ ВО СИЛА ЗАКОНОТ ЗА СВИРКАЧИТЕ

СТАПИ ВО СИЛА ЗАКОНОТ ЗА СВИРКАЧИТЕ

Скопје, 18 март, 2016 (САКАМДАКАЖАМ.МК) - Законот за укажувачите од денес стапи во сила. Со него се уредуваат заштитеното пријавување на криминал и ко ...
УСТАВНИОТ СУД ПОМАГА НЕКАЗНУВАЊЕ ИЗБОРНИ ИЗМАМИ

УСТАВНИОТ СУД ПОМАГА НЕКАЗНУВАЊЕ ИЗБОРНИ ИЗМАМИ

Брзината со која дејствуваше Уставниот суд и нетранспарентното одлучување беа во голема мера без преседан, изјавија од Американската амбасада за САКАМ ...
СЈО: НЕ ЈА КОМЕНТИРАМЕ ОДЛУКАТА НА УСТАВНИОТ СУД ЗА ЗАКОНОТ ЗА ПОМИЛУВАЊЕ

СЈО: НЕ ЈА КОМЕНТИРАМЕ ОДЛУКАТА НА УСТАВНИОТ СУД ЗА ЗАКОНОТ ЗА ПОМИЛУВАЊЕ

Скопје, 18 март, 2016 - (META) Специјалното јавно обвинителство не ја коментира одлуката на Уставниот суд со која се укинаа измените на Законот за пом ...
СОВЕТОТ НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ ЌЕ ЈА ЧЕКА ЈАНЕВА ЗА ДА ГО РАЗГЛЕДУВА ИЗВЕШТАЈОТ

СОВЕТОТ НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ ЌЕ ЈА ЧЕКА ЈАНЕВА ЗА ДА ГО РАЗГЛЕДУВА ИЗВЕШТАЈОТ

Скопје, 18 март, 2016 - (META) Советот на јавни обвинители на денешната седница не го разгледа извештајот на специјалната обвинителка, Катица Јанева, ...
ВЕНЕЦИСКА КОМИСИЈА: СЈО ДА НЕ ИСКЛУЧУВА НОВИ  БОМБИ

ВЕНЕЦИСКА КОМИСИЈА: СЈО ДА НЕ ИСКЛУЧУВА НОВИ БОМБИ

Скопје, 17 март, 2016 (САКАМДАКАЖАМ.МК) - Венециската комисија смета дека Законот за заштита на приватноста, познат како Закон за бомбите, има легитим ...
ВЕНЕЦИСКАТА КОМИСИЈА СМЕТА ДЕКА СВИРКАЧИТЕ НЕ СЕ ЗАШТИТЕНИ

ВЕНЕЦИСКАТА КОМИСИЈА СМЕТА ДЕКА СВИРКАЧИТЕ НЕ СЕ ЗАШТИТЕНИ

Скопје, 17 март 2016 (САКАМДАКАЖАМ.МК) - Венециската комисија смета дека Законот за укажувачите треба да се доработи, бидејќи со него не е заштитено о ...
1 952 953 954 955 9540 / 9543 НАПИСИ