Категорија: Сакам да кажам

1 151 152 153 154 155 159 1530 / 1583 НАПИСИ

ДОМАШНИ СТРАНЦИ

1. Којзнае како се извадил од памет рускиот министер за надворешни работи Андреј Козирев кога, таман пред да се качи на авионот за да летне за Скопје, ...

НАРОДНИ МАЧЕНИЦИ

1. Којзнае уште колку време ќе живеевме во заблуда, завидувајќи им на платите на саканите ни народни платеници, да не се појавеше Стоиле Стојков кој, ...

ЈАКА ШТИКЛА

1. Не знам какви се народните обичаи и традицијата на Новата португалска република Лисабон, ама штом господинот Пињеиро решил да се претставува како к ...

БЛАГ СЕДАТИВ

1. Појавата на потпретседателот на владата д-р Блаже Ристевски на завче­рашната прес-конференција дејствуваше како благ седатив врз "неточно алар­мира ...

ГОЛОРАКИ АМЕРИКАНЦИ

1. Паника и страв владее деновиве по невообичаено пустите улици на амери­канските градови. Илјадници незаштитени и оставени сами да се снаоѓаат, амери ...

СРПСКА ИЛИРИДА

1. Бидејќи, како што вели српскиот четнички војвода Шешељ, "единствено Србија е овластена да им даде согласност на Албанците од западна Македонија за ...

СЛЕП ХОРОСКОП

1. Големо е разочарувањето во македонската јавност, а може да се претпостави и наоколу низ светот, бидејќи, како што можевме со задоволство да слушнем ...

НЕНАДМИНЛИВО ЧУВСТВО

1. Сонот станува стварност. Повеќе никој не може да ни застане на патот што самите солидно го трасиравме за да можеме што побезбедно да пристигнеме во ...

ФОТО ЕКСПЕРИМЕНТ

1. Благопријатното изненадување што, во рамките на зацртаната програма за континуитет на мајтапчиски потфати, македонската експериментална влада им го ...

ЕВТИНА НЕЗАВИСНОСТ

1. Во сообразност со својата духовна мисија за експертско спасување на татковината, а со цел постојано да го подига нивото на ведрото расположение на ...
1 151 152 153 154 155 159 1530 / 1583 НАПИСИ