Категорија: Сакам да кажам

1 153 154 155 156 157 159 1550 / 1582 НАПИСИ

ВРХОВЕН ТОКМАК

1. Собирајќи го последниот атом од истрошената македонска сила, кој остана  благодарејќи на моето дрско и некооперативно однесување кон македонските с ...

СИН БРАК

1. Најстрашното помина. Полупретседателството од Белград, што си се замислува како врховен командант на некакваси армија, годинава заборави да ни го ч ...
НЕЗАВИСЕН МАМУРЛАК

НЕЗАВИСЕН МАМУРЛАК

1 Генијалната идеја на Стојан Андов, синтетизирана во обичната реченица: "Ајде сега службите нека направат промаја!", ја спаси Македонија од страшната ...

ОАЗА ФАТАМОРГАНА

1. "Парламентарците" од пред Собранието на Македонија уште се лечат од македонскиот транс, во кој западнаа кога завчера вечер пред нивните очи се поја ...

ЕВРОПСКО МАГАРЕ

1. Одвај чекам да го донесеме Уставот. Белким тогаш ќе можам да си кажам што си сакам, а притоа никој да не ме посочи како предавник на националните и ...

НЕЗАВИСНА САЛАТА

1. Италијанците имаат обичај да смислуваат вицеви еден ден по некоја пос­лед­­на значајна вест. Меѓутоа, за Југославија - нема вицеви. Или вестите ги ...

КОЛЕКТИВНА ПСИХИЈАТРИЈА

1. Целиот обземен од колективниот занес на преживеаните и истрауматизи­рани остатоци од малтретираниот, обесправен и заклан српски народ, просто надуе ...

ЕВРОПСКИ КАМЕЊА

1. Ако Европа мисли да задржи барем малку од своето достоинство, крајно време ѝ е да дигне раце од Југославија и да нé остави на мир да си ги решиме п ...

ДОБРОВОЛНА РАКЕТА

1. Знам дека со ова што сега ќе го кажам ризикувам врз себе да го навлечам бесот на сите новокомпонирани патриоти, национални борци високо јавнати на ...

МОДНИ ДИКТАТОРИ

1. Главниот моден правец според кој ќе се облекуваме во сезоната есен-зима го трасираа диктаторите од Белград. Најголемите српски, а со самото тоа се ...
1 153 154 155 156 157 159 1550 / 1582 НАПИСИ