Категорија: Сакам да кажам

1 154 155 156 157 158 159 1560 / 1582 НАПИСИ

МАПЕТ ШОУ

1.     "За забава сега е време, за камера и рефлектори сто, да паднат сите на теме, кога ќе почне Мапет шоу". Да облечеме костуми, да се знае кој ...

ХАУГ ХАУГ

1. Просто се чудам како да ја споделам радоста со премиерот Кљусев, затоа што Бугарите му дале цврста гаранција дека нема да дозволат разговори за Мак ...
ХЕРОЈ НЕВЗАТ

ХЕРОЈ НЕВЗАТ

1. "Како? Не чујем вас добро... Биќе и хапшења... То вам гарантујем..." Ехото од говорот на Слободан Милошевиќ со кој го најави апсењето на Азем Влас ...
СОСЕДСКИ СЕКИРАЦИИ

СОСЕДСКИ СЕКИРАЦИИ

1. Просто ме фаќа срам. Така спокојно си седам и си пишувам само на еден ден пред референдумот, додека сите соседи паѓаат во очај од секирации само шт ...

ХРАБРИ МАЖИШТА

1. Генералите Вељко Кадиевиќ и Благоја Аџиќ само навидум изгледаат како вистински мажишта. Кога се појавуваат пред ТВ камерите. И тоа исклучиво на ТВ ...

МАРКОВИ ГУЛАБИ

1. Морам да почнам со Горбачов. Иако немам што многу да кажам, освен да признаам дека не верував дека ќе се врати. Барем не така брзо. Па сега ни оста ...

КАПЕТАН ДРАГАН

1. Драгиша повторно јава. На топ. Како на Дивиот Запад, каубојски мавта со ласо и ги предводи ловците на уценети глави, потпишани на потерниците што г ...

ТРУДНА НЕВЕСТА

1. Борисав Јовиќ конечно може мирно да спие. Омилените зборови од него­виот речник, од времето кога секоја вечер со својот препознатлив ведар лик ни п ...

ПРОБЛЕМАТИЧНИ ПРЕЧКИ

1. Се сеќавате ли на некој од оние стари социјалистички вицеви, од времето на самоуправувањето, кога бевме заљубени во себе и се занесуваме дека цел с ...

МРТВО МОРЕ

1. Чаша џус од портокали и непрегледна морска широчина. Тројцата прет­седатели Алија Изетбеговиќ, Слободан Милошевиќ и Фрањо Туѓман удобно испружени в ...
1 154 155 156 157 158 159 1560 / 1582 НАПИСИ