Категорија: Сакам да кажам

1 152 153 154 155 156 157 1540 / 1565 НАПИСИ

ЕВРОПСКИ КАМЕЊА

1. Ако Европа мисли да задржи барем малку од своето достоинство, крајно време ѝ е да дигне раце од Југославија и да нé остави на мир да си ги решиме п ...

ДОБРОВОЛНА РАКЕТА

1. Знам дека со ова што сега ќе го кажам ризикувам врз себе да го навлечам бесот на сите новокомпонирани патриоти, национални борци високо јавнати на ...

МОДНИ ДИКТАТОРИ

1. Главниот моден правец според кој ќе се облекуваме во сезоната есен-зима го трасираа диктаторите од Белград. Најголемите српски, а со самото тоа се ...

МАПЕТ ШОУ

1.     "За забава сега е време, за камера и рефлектори сто, да паднат сите на теме, кога ќе почне Мапет шоу". Да облечеме костуми, да се знае кој ...

ХАУГ ХАУГ

1. Просто се чудам како да ја споделам радоста со премиерот Кљусев, затоа што Бугарите му дале цврста гаранција дека нема да дозволат разговори за Мак ...
ХЕРОЈ НЕВЗАТ

ХЕРОЈ НЕВЗАТ

1. "Како? Не чујем вас добро... Биќе и хапшења... То вам гарантујем..." Ехото од говорот на Слободан Милошевиќ со кој го најави апсењето на Азем Влас ...
СОСЕДСКИ СЕКИРАЦИИ

СОСЕДСКИ СЕКИРАЦИИ

1. Просто ме фаќа срам. Така спокојно си седам и си пишувам само на еден ден пред референдумот, додека сите соседи паѓаат во очај од секирации само шт ...

ХРАБРИ МАЖИШТА

1. Генералите Вељко Кадиевиќ и Благоја Аџиќ само навидум изгледаат како вистински мажишта. Кога се појавуваат пред ТВ камерите. И тоа исклучиво на ТВ ...

МАРКОВИ ГУЛАБИ

1. Морам да почнам со Горбачов. Иако немам што многу да кажам, освен да признаам дека не верував дека ќе се врати. Барем не така брзо. Па сега ни оста ...

КАПЕТАН ДРАГАН

1. Драгиша повторно јава. На топ. Како на Дивиот Запад, каубојски мавта со ласо и ги предводи ловците на уценети глави, потпишани на потерниците што г ...
1 152 153 154 155 156 157 1540 / 1565 НАПИСИ