Таг: 100 години

1 2 10 / 20 НАПИСИ
ПО 24 ГОДИНИ, МЕЃУНАРОДЕН ЕДРИЛИЧАРСКИ НАТПРЕВАР ВО ЧЕСТ НА 100-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА АЕРОКЛУБОТ ШТИП

ПО 24 ГОДИНИ, МЕЃУНАРОДЕН ЕДРИЛИЧАРСКИ НАТПРЕВАР ВО ЧЕСТ НА 100-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА АЕРОКЛУБОТ ШТИП

Аероклубот Штип по 24 години го одржа првиот едриличарски натпревар, овојпат во чест на големиот јубилеј 100 години од постоењето. Иако учествуваа три ...
ПЕСНИТЕ МУ ДАВАА СИЛА НА АЦО ШОПОВ ДА ИСТРАЕ ВО ЖИВОТОТ, РЕЧЕ НЕГОВАТА СОПРУГА НА 100-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО ВО ШТИП

ПЕСНИТЕ МУ ДАВАА СИЛА НА АЦО ШОПОВ ДА ИСТРАЕ ВО ЖИВОТОТ, РЕЧЕ НЕГОВАТА СОПРУГА НА 100-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО ВО ШТИП

Светлана Шопова, сопругата на великанот на македонската лирика Ацо Шопов, денеска во неговиот роден град Штип, одржа кратка беседа во чест на 100- год ...
НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА СЛАВИ 75 ГОДИНИ СО РЕТРОСПЕКТИВА ЗА 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА МИЛЕ КОРУБИН

НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЈА СЛАВИ 75 ГОДИНИ СО РЕТРОСПЕКТИВА ЗА 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА МИЛЕ КОРУБИН

Со ретроспектива на творештвото на сликарот Миле Корубин (1922-2000), во чест на 100 години од неговото раѓање, Националната галерија на Македонија (Н ...
БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ЗА АЕРОМИТИНГОТ ЗА 100 ГОДИНИ МАКЕДОНСКА АВИЈАЦИЈА ВО СТЕНКОВЕЦ

БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ЗА АЕРОМИТИНГОТ ЗА 100 ГОДИНИ МАКЕДОНСКА АВИЈАЦИЈА ВО СТЕНКОВЕЦ

Бесплатен превоз ќе биде организиран за аеромитингот по повод 100 години Македонска авијација. Аеромитингот ќе се ќе одржи в сабота, на спортскиот аер ...
СРЕДНОТО ЕКОНОМСКО УЧИЛИШТЕ ВО БИТОЛА ПРОСЛАВИ 100 ГОДИНИ

СРЕДНОТО ЕКОНОМСКО УЧИЛИШТЕ ВО БИТОЛА ПРОСЛАВИ 100 ГОДИНИ

„Денес имаме тешка задача да ги задржиме младите тука, да ги наполниме полупразните улици и претпријатија со наши солидни кадри и оттука да го создаде ...
Д-Р НИКОЛА СТОЈАНОВСКИ, НАЈВОЗРАСНИОТ ЛЕКАР ВО МАКЕДОНИЈА, ГО ПРОСЛАВИ 100. РОДЕНДЕН

Д-Р НИКОЛА СТОЈАНОВСКИ, НАЈВОЗРАСНИОТ ЛЕКАР ВО МАКЕДОНИЈА, ГО ПРОСЛАВИ 100. РОДЕНДЕН

Најстариот жив лекар во Македонија, д-р Никола Стојановски, го славеше неговиот 100. роденден. Роден на 8 февруари 1923 во велешкото село Скачинци, ди ...
МАКЕДОНЕЦОТ Е СРЕЌЕН ШТО ГО ИМАШЕ БЛАЖЕ КОНЕСКИ КОГА ЈА ИЗВОЈУВА СЛОБОДАТА, РЕЧЕ АКАДЕМИК УРОШЕВИЌ НА СВЕЧЕНОСТА ЗА 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ВЕЛИКАНОТ

МАКЕДОНЕЦОТ Е СРЕЌЕН ШТО ГО ИМАШЕ БЛАЖЕ КОНЕСКИ КОГА ЈА ИЗВОЈУВА СЛОБОДАТА, РЕЧЕ АКАДЕМИК УРОШЕВИЌ НА СВЕЧЕНОСТА ЗА 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ВЕЛИКАНОТ

„Блаже Конески беше ренесансна појава, и научник и уметник на зборот, спој на рационална мисла и на емотивен изблик. Такви луѓе во ниту една култура н ...
СЕКОЈ НЕГОВ ЗБОР Е АМАНЕТ ЗА ГЕНЕРАЦИИТЕ – МАКЕДОНИЈА СЛАВИ 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

СЕКОЈ НЕГОВ ЗБОР Е АМАНЕТ ЗА ГЕНЕРАЦИИТЕ – МАКЕДОНИЈА СЛАВИ 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

Секој збор на Блаже Конески истовремено е и порака и аманет, наша должност, наша обврска е да не заборавиме да ги пренесуваме на идните генерации како ...
100-ГОДИШНАТА ПИВАРА СКОПЈЕ ОТВОРИ НОВИ ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИИ ЗА МЛАДИТЕ И НАЈАВИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА СЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ

100-ГОДИШНАТА ПИВАРА СКОПЈЕ ОТВОРИ НОВИ ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИИ ЗА МЛАДИТЕ И НАЈАВИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА СЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ

Генералниот директор на Пивара Скопје Горан Сладиќ на отворањето на новите деловни простории во компанијата, во рамки на неодамнешната инвестиција од ...
ВИСОКИ ДИПЛОМАТИ ВО УНЕСКО ВО ПАРИЗ ЧИТАА ПОЕЗИЈА ОД БЛАЖЕ КОНЕСКИ ВО ЧЕСТ НА 100-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО

ВИСОКИ ДИПЛОМАТИ ВО УНЕСКО ВО ПАРИЗ ЧИТАА ПОЕЗИЈА ОД БЛАЖЕ КОНЕСКИ ВО ЧЕСТ НА 100-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО

Високите дипломатски претставници во УНЕСКО Ферит Хоџа (Албанија), Вероник Роже-Лакан (Франција), Леонора Клеинова ( Чешка), Метка Ипавиц (Словенија), ...
1 2 10 / 20 НАПИСИ