Таг: 75 години

ДРУШТВОТО НА ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ СЛАВИ 75 ГОДИНИ СО ИЗЛОЖБА НА 292 АВТОРА ОД ОСНОВАЊЕТО ДО ДЕНЕС

ДРУШТВОТО НА ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ СЛАВИ 75 ГОДИНИ СО ИЗЛОЖБА НА 292 АВТОРА ОД ОСНОВАЊЕТО ДО ДЕНЕС

Со голема изложба на своите членови од основањето до денес, Друштвото на ликовни уметници (ДЛУМ) утре  ќе одбележи 75 години постоење. Јубилејот ќе се ...
ПРАВОПИСОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ДЕНЕСКА СЛАВИ 75 ГОДИНИ

ПРАВОПИСОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ДЕНЕСКА СЛАВИ 75 ГОДИНИ

Правописот на македонскиот јазик денеска слави 75 години - донесен е на 7 јуни 1945 со решение на Министерството за просвета потпишано од тогашниот ми ...
75 ГОДИНИ МАКЕДОНСКА АЗБУКА – 5 МАЈ Е МЕЃНИК КОЈ ЈА ОЗАКОНИ ДРЖАВНОСТА

75 ГОДИНИ МАКЕДОНСКА АЗБУКА – 5 МАЈ Е МЕЃНИК КОЈ ЈА ОЗАКОНИ ДРЖАВНОСТА

Одбележувањето на значајниот јубилеј 75 години од озаконувањето на македонската азбука е во фокусот на денешниот датум 5 Мај, Денот на македонскиот ја ...
БИТОЛСКАТА ГИМНАЗИЈА СЛАВИ 75 ГОДИНИ НАСТАВА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ДАЛА 18 АКАДЕМИЦИ, 6 ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И 3 РЕКТОРИ

БИТОЛСКАТА ГИМНАЗИЈА СЛАВИ 75 ГОДИНИ НАСТАВА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ДАЛА 18 АКАДЕМИЦИ, 6 ГРАДОНАЧАЛНИЦИ И 3 РЕКТОРИ

Битолската гимназија „Јосип Броз Тито“ одбележува редок јубилеј - 75 години од одржувањето на првиот час на наставен македонски јазик во средно училиш ...
СВЕТОТ МОРА ДА ГО ЗАПОМНИ ХОЛОКАУСТОТ ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ – ОДБЕЛЕЖАНИ 75 ГОДИНИ ОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА АУШВИЦ

СВЕТОТ МОРА ДА ГО ЗАПОМНИ ХОЛОКАУСТОТ ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ – ОДБЕЛЕЖАНИ 75 ГОДИНИ ОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА АУШВИЦ

Над 200 преживеани од Холокаустот, како и делегации од повеќе од 50 земји денеска се собраа во нацистичкиот концентрационен логор Аушвиц-Биркенау, во ...
РЕКОРДНИ 2.3 МИЛИОНИ ТУРИСТИ ГО ПОСЕТИЛЕ АУШВИЦ ВО 2019

РЕКОРДНИ 2.3 МИЛИОНИ ТУРИСТИ ГО ПОСЕТИЛЕ АУШВИЦ ВО 2019

Рекордни 2.3 милиони туристи лани го посетиле поранешниот нацистички концентрационен логор во Аушвиц, објави Меморијалниот музеј, во пресрет на 75-год ...
6 / 6 НАПИСИ