Таг: абортус

1 2 3 4 30 / 34 НАПИСИ
ВО НОВИОТ ЗАКОН ЗА АБОРТУС ВОЛЈАТА НА ЖЕНАТА Е НА ПРВО МЕСТО, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

ВО НОВИОТ ЗАКОН ЗА АБОРТУС ВОЛЈАТА НА ЖЕНАТА Е НА ПРВО МЕСТО, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

Нов закон за прекин на бременоста, со кој на жената и се дава можност за слободен избор за абортус до 12-та недела во консултација со матичниот гинеко ...
ИРЦИТЕ ИЗГЛАСАА ДА СЕ СМЕНАТ СТРОГИТЕ ОДРЕДБИ ЗА АБОРТУС, ПРЕМИЕРОТ НАЈАВИ НОВ ЗАКОН ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

ИРЦИТЕ ИЗГЛАСАА ДА СЕ СМЕНАТ СТРОГИТЕ ОДРЕДБИ ЗА АБОРТУС, ПРЕМИЕРОТ НАЈАВИ НОВ ЗАКОН ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

Граѓаните на Ирска се изјаснија дека сакаат промена на строгите одредби за абортус. На рефендумот 69,4 отсто од граѓаните гласале дека сакаат се укине ...
РЕФЕРЕНДУМ ВО ИРСКА ЗА ПРОМЕНИ НА СТРОГИТЕ ОДРЕДБИ ЗА АБОРТУС

РЕФЕРЕНДУМ ВО ИРСКА ЗА ПРОМЕНИ НА СТРОГИТЕ ОДРЕДБИ ЗА АБОРТУС

Граѓаните на Ирска денеска на референдум се изјаснуваат дали се за промени на одредбите за абортус. Околу 3,2 милиони Ирци, треба да се изјаснат дали ...
УШТЕ ДВАЈЦА ПРИТВОРЕНИ ЗА СИЛУВАЊЕ И ТРГОВИЈА СО ДЕЦА ВО СЛУЧАЈОТ СО МАЛОЛЕТНАТА ШТИТЕНИЧКА ОД ДОМОТ „25 МАЈ“

УШТЕ ДВАЈЦА ПРИТВОРЕНИ ЗА СИЛУВАЊЕ И ТРГОВИЈА СО ДЕЦА ВО СЛУЧАЈОТ СО МАЛОЛЕТНАТА ШТИТЕНИЧКА ОД ДОМОТ „25 МАЈ“

Две од повеќето возрасни лица, на кои во раце им паднало 13-годишното девојче - штитеничка на Домот за згрижување деца со воспитно-социјални проблеми ...
15-ГОДИШНА ШТИТЕНИЧКА НА ДОМОТ „25 МАЈ“ АБОРТИРАЛА, А 17-ГОДИШНА ОДЛУЧИЛА ДА ГО РОДИ БЕБЕТО

15-ГОДИШНА ШТИТЕНИЧКА НА ДОМОТ „25 МАЈ“ АБОРТИРАЛА, А 17-ГОДИШНА ОДЛУЧИЛА ДА ГО РОДИ БЕБЕТО

Две малолетни девојчиња, штитенички на Домот за деца со социјално-воспитни проблеми „25 Мај“ од Скопје забремениле, а едното било подложено на прекин ...
РЕФЕРЕНДУМ ВО ИРСКА ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА АБОРТУС

РЕФЕРЕНДУМ ВО ИРСКА ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА АБОРТУС

Ирската влада вчера одобри референдум за да се олабават строгите закони за абортус, со кои што пред 35 години католичкото мнозинство во земјата во уст ...
ВО ИНДИЈА ИМА 21 МИЛИОН „НЕСАКАНИ“ ЖЕНСКИ ДЕЦА

ВО ИНДИЈА ИМА 21 МИЛИОН „НЕСАКАНИ“ ЖЕНСКИ ДЕЦА

Желбата на родителите во Индија да имаат синови место ќерки довела до бројка од 21 милион „несакани“ женски деца, стои во извештајот на тамошното мини ...
ГИНЕКОЛОГОТ ДА НЕ ГИ ИЗРАЗУВА СВОИТЕ РЕЛИГИОЗНИ СТАВОВИ ПРЕД ПАЦИЕНТИ, БАРА НЕВЛАДИНАТА ХЕРА

ГИНЕКОЛОГОТ ДА НЕ ГИ ИЗРАЗУВА СВОИТЕ РЕЛИГИОЗНИ СТАВОВИ ПРЕД ПАЦИЕНТИ, БАРА НЕВЛАДИНАТА ХЕРА

Асоцијација за здравствена едукација и истражување ХЕРА најостро го осудува секое советување за абортус кое е пристрасно, субјективно, засновано врз р ...
ВЛАДАТА ИТНО ДА ГИ УКИНЕ ВИДЕОСПОТОВИТЕ ПРОТИВ АБОРТУС, ПОБАРА НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР

ВЛАДАТА ИТНО ДА ГИ УКИНЕ ВИДЕОСПОТОВИТЕ ПРОТИВ АБОРТУС, ПОБАРА НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР

Постоечкиот закон за прекин на бременоста е ограничувачки и го крши правото на жената сама да одлучува за абортусот, покажа истражувањето на невладини ...
ПОЧИНА СИМОН ВЕЛ, ФРАНЦУЗИНКАТА ШТО ГО ПРЕЖИВЕА АУШВИЦ И ГО ЛЕГАЛИЗИРА АБОРТУСОТ

ПОЧИНА СИМОН ВЕЛ, ФРАНЦУЗИНКАТА ШТО ГО ПРЕЖИВЕА АУШВИЦ И ГО ЛЕГАЛИЗИРА АБОРТУСОТ

Француската политичарка Симон Вел, борец за права на жените која го преживеа холокаустот, почина на 89 години. Најпозната во Франција по нејзината клу ...
1 2 3 4 30 / 34 НАПИСИ