Таг: администрација

1 2 3 5 10 / 48 НАПИСИ
ДРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА СЕ ВРАЌА НА РАБОТА ОД 1 ФЕВРУАРИ ВО ПОЛН СОСТАВ

ДРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА СЕ ВРАЌА НА РАБОТА ОД 1 ФЕВРУАРИ ВО ПОЛН СОСТАВ

Од први февруари државната администрација се враќа на работа. Од 20 октомври по есенскиот бран и зголемениот број случаи на ковид-19, административцит ...
РАМКОВНИТЕ ВРАБОТЕНИ ИМААТ РОК ОД 7 ДЕНА ДА СЕ ПОЈАВАТ НА НОВИТЕ РАБОТНИ МЕСТА

РАМКОВНИТЕ ВРАБОТЕНИ ИМААТ РОК ОД 7 ДЕНА ДА СЕ ПОЈАВАТ НА НОВИТЕ РАБОТНИ МЕСТА

Во рок од седум дена 1.357 рамковни вработени треба да си ги подигнат решенијата за трансфер во друга институција. Вицепремиерот за политички систем и ...
ВО СЕКОЕ МИНИСТЕРСТВО ЌЕ БИРАМЕ НАЈДОБАР АДМИНИСТРАТИВЕЦ, НАЈАВИ ВИЦЕПРЕМИЕРОТ НИКОЛОВСКИ

ВО СЕКОЕ МИНИСТЕРСТВО ЌЕ БИРАМЕ НАЈДОБАР АДМИНИСТРАТИВЕЦ, НАЈАВИ ВИЦЕПРЕМИЕРОТ НИКОЛОВСКИ

Преку кол центар граѓаните ќе можат да пријавуваат корупција, но и непостапување на администрацијата по нивните барања и предмети. Ова денеска го наја ...
ВЛАДАТА СО ДОКУМЕНТИ ДА ОБЈАВУВА ЗОШТО НЕКОЕ ЛИЦЕ Е ВРАБОТЕНО ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА, БАРА ИНСТИТУТОТ ЗА ДЕМОКРАТИЈА

ВЛАДАТА СО ДОКУМЕНТИ ДА ОБЈАВУВА ЗОШТО НЕКОЕ ЛИЦЕ Е ВРАБОТЕНО ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА, БАРА ИНСТИТУТОТ ЗА ДЕМОКРАТИЈА

Назначувањето на раководни кадри мора да биде ослободено од партиска припадност како основен критериум за избор, бара Институтиот за демократија. Спор ...
СДСМ СИ ПУКА ВО НОГА СО ПЕНЗИОНИРАЊЕТО НА 64 ГОДИНИ, БУРНИ РЕАКЦИИ НА ПРЕДЛОГОТ НА ГРУПА ПРАТЕНИЦИ

СДСМ СИ ПУКА ВО НОГА СО ПЕНЗИОНИРАЊЕТО НА 64 ГОДИНИ, БУРНИ РЕАКЦИИ НА ПРЕДЛОГОТ НА ГРУПА ПРАТЕНИЦИ

На пленарна седница во Собранието закажана за утре, ставен е Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за работни односи со кој се предла ...
ФАШИСТИЧКА АДМИНИСТРАЦИЈА

ФАШИСТИЧКА АДМИНИСТРАЦИЈА

Ќе биде срамно од ЕУ ако ѝ дозволи на Бугарија во име на историјата од која се срами, да ја уништува иднината на Македонија. Ќе биде срамно, затоа што ...
60 АДМИНИСТРАТИВЦИ ОДАТ НА ПОМОШ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНПЕКТОРАТ ДА ПИШУВААТ РЕШЕНИЈА ЗА ИЗОЛАЦИЈА

60 АДМИНИСТРАТИВЦИ ОДАТ НА ПОМОШ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНПЕКТОРАТ ДА ПИШУВААТ РЕШЕНИЈА ЗА ИЗОЛАЦИЈА

Шеесетина административци ќе бидат прераспределени да им помагаат на вработените во Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) во изготвување ...
АДМИНИСТРАЦИЈАТА ЌЕ РАБОТИ ОД ДОМА ИЛИ ВО СМЕНИ, КАФУЛИЊАТА ДО 23 ЧАСОТ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

АДМИНИСТРАЦИЈАТА ЌЕ РАБОТИ ОД ДОМА ИЛИ ВО СМЕНИ, КАФУЛИЊАТА ДО 23 ЧАСОТ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Владата на денешната седница ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести да се ограничи работното време на сите угостителски објекти до 23 ...
ЗАЕВ ЈА ПОВЛЕЧЕ ОДЛУКАТА, РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА ОСТАНУВА ФЛЕКСИБИЛНО ПО СТАРО

ЗАЕВ ЈА ПОВЛЕЧЕ ОДЛУКАТА, РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА ОСТАНУВА ФЛЕКСИБИЛНО ПО СТАРО

Останува флексибилното работно време на сите вработени од органите на државната управа од 7:30 до 15:30 и од 8:30 до 16:30 часот, со вкупно времетраењ ...
ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ОД ПРВИ ОКТОМВРИ ЌЕ РАБОТИ ОД 8 ДО 16 ЧАСОТ

ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ОД ПРВИ ОКТОМВРИ ЌЕ РАБОТИ ОД 8 ДО 16 ЧАСОТ

Од први октомври за сите вработени во државната управа ќе важи работното време од 8 до 16 часот, одлучи денеска Владата. На денешната седница Влада ...
1 2 3 5 10 / 48 НАПИСИ