Таг: Александар Џамбазов

„АКО ИМАВМЕ ШТО ДА ДЕЛИМЕ ОД РОДИТЕЛИТЕ ЌЕ СЕ СКАРАВМЕ КОЈ ДА ГО ЗЕМЕ ПОМАЛИОТ ДЕЛ“ БЕШЕ МОТО НА АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ, ВЕЛИ БРАТ МУ ЃОРЃИ ГИРОВ

„АКО ИМАВМЕ ШТО ДА ДЕЛИМЕ ОД РОДИТЕЛИТЕ ЌЕ СЕ СКАРАВМЕ КОЈ ДА ГО ЗЕМЕ ПОМАЛИОТ ДЕЛ“ БЕШЕ МОТО НА АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ, ВЕЛИ БРАТ МУ ЃОРЃИ ГИРОВ

„Замина со нашата животна максима: 'Брат, ако имавме што да делиме од нашите родители, ќе се скаравме околу тоа кој да го земе помалиот дел'“, вели Ѓо ...
ЦЕЛ ЖИВОТ БЕШЕ ВО СЕНКА НА ДРУГИ, А БЕШЕ НАЈГОЛЕМИОТ ГЕНИЈАЛЕЦ ВО СЕМЕЈСТВОТО, КАЖА ЗА МАЕСТРО ЏАМБАЗОВ СИНОТ ИГОР НА КОМЕМОРАЦИЈАТА

ЦЕЛ ЖИВОТ БЕШЕ ВО СЕНКА НА ДРУГИ, А БЕШЕ НАЈГОЛЕМИОТ ГЕНИЈАЛЕЦ ВО СЕМЕЈСТВОТО, КАЖА ЗА МАЕСТРО ЏАМБАЗОВ СИНОТ ИГОР НА КОМЕМОРАЦИЈАТА

Цел живот беше во сенка на други, а, всушност, беше најголемиот генијалец во семејството, кажа Игор Џамбазов на комеморацијата посветена на неговиот т ...
УЛИЦА ВО СКОПЈЕ ЌЕ ГО НОСИ ИМЕТО НА АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ

УЛИЦА ВО СКОПЈЕ ЌЕ ГО НОСИ ИМЕТО НА АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ

Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска денеска најави дека улица во Скопје ќе биде именувана по маестро Александар Џамбазов, легендарниот ко ...
ПОЧИНА КОМПОЗИТОРОТ И ДИРИГЕНТ АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ

ПОЧИНА КОМПОЗИТОРОТ И ДИРИГЕНТ АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ

Легендарниот композитор и диригент и втемелувач на македонската детска и популарна музика Александар Џамбазов почина денеска на 85 години, објави Соју ...
ДА МЕ НАДЖИВЕЕТЕ И ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ СО СВОИТЕ ДЕЦА КАКО ЈАС СО ИГОР И СО ТАЊА, ВЕЛИ МАЕСТРО ЏАМБАЗОВ

ДА МЕ НАДЖИВЕЕТЕ И ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ СО СВОИТЕ ДЕЦА КАКО ЈАС СО ИГОР И СО ТАЊА, ВЕЛИ МАЕСТРО ЏАМБАЗОВ

Границите за маестро Александар Џамбазов се секаде и секогаш претесни, па така беше и на вечерашната промоција на монографијата „Маестро Александар Џа ...
5 / 5 НАПИСИ