Таг: Аце Коцевски

1 2 3 4 5 6 30 / 58 НАПИСИ
НЕ КРИЈТЕ ГИ КОНТАКТИТЕ СО ЗАБОЛЕНИ ОД КОРОНАВИРУС, АПЕЛИРААТ ДО ПАЦИЕНТИТЕ ЛЕКАРИТЕ ОД ВЕЛЕС

НЕ КРИЈТЕ ГИ КОНТАКТИТЕ СО ЗАБОЛЕНИ ОД КОРОНАВИРУС, АПЕЛИРААТ ДО ПАЦИЕНТИТЕ ЛЕКАРИТЕ ОД ВЕЛЕС

Има сограѓани пациенти кои се неодговорни и не ги даваат неопходно потребни информации за контакти ос заболени од коронавирусот, реагираше градоначалн ...
350 ПОЖАРИ ИМАЛО ЛАНИ ВО ВЕЛЕШКО

350 ПОЖАРИ ИМАЛО ЛАНИ ВО ВЕЛЕШКО

Лани на Територијалната противпожарна единица Велес имало регистрирано 351 пожар. Тоа е далеку повеќе отколку во 2018 година, кога биле регистрирани 2 ...
СООБРАЌАЈНИТЕ ЗНАЦИ СТАВЕНИ СРЕД ТРОТОАР ВО ВЕЛЕС ЌЕ СЕ ОТСТРАНУВААТ

СООБРАЌАЈНИТЕ ЗНАЦИ СТАВЕНИ СРЕД ТРОТОАР ВО ВЕЛЕС ЌЕ СЕ ОТСТРАНУВААТ

На тротоарот кај новоформираниот кружен тек во Велес, близу мостот Гемиџии, се поставија нови сообраќајни знаци. Но, истите предизвикаа реакции кај ве ...
ВЕЛЕШКИТЕ ОПШТИНСКИ ИНСТИТУЦИИ ДВЕ ГОДИНИ СО В. Д. ДИРЕКТОРИ, КОЦЕВСКИ ВЕЛИ НЕМА КВАЛИТЕТНИ КАДРИ

ВЕЛЕШКИТЕ ОПШТИНСКИ ИНСТИТУЦИИ ДВЕ ГОДИНИ СО В. Д. ДИРЕКТОРИ, КОЦЕВСКИ ВЕЛИ НЕМА КВАЛИТЕТНИ КАДРИ

Дел од институциите кои се под надлежност на Општина Велес, две години се со раководни лица, вршители на должност. Средношколскиот дом, Градскиот музе ...
ЗАСАДЕНИ 13.700 САДНИЦИ ВО АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА ОПОЖАРЕНАТА ПОВРШИНА ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

ЗАСАДЕНИ 13.700 САДНИЦИ ВО АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА ОПОЖАРЕНАТА ПОВРШИНА ОКОЛУ ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Во акција на пошумување во саботата беа засадени првите 10 хектари од површините околу езеро Младост, кај Велес, по големиот пожар во август годинава ...
ДВЕТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЗА ПАРКИРАЊЕ ВО ВЕЛЕС ЌЕ СЕ СПОЈАТ ВО ЕДНО

ДВЕТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА ЗА ПАРКИРАЊЕ ВО ВЕЛЕС ЌЕ СЕ СПОЈАТ ВО ЕДНО

На последната седница на Советот на Општина Велес е донесена одлука за започнување на постапката за спојување на ЈП „Велес паркинг“ со ЈП „Парк спорт“ ...
СЕ ЗАПАЛИЈА ПЕЛЕТИ ОД СОНЧОГЛЕД ВО ФАБРИКАТА „БЛАГОЈ ЃОРЕВ“  ВО ВЕЛЕС

СЕ ЗАПАЛИЈА ПЕЛЕТИ ОД СОНЧОГЛЕД ВО ФАБРИКАТА „БЛАГОЈ ЃОРЕВ“ ВО ВЕЛЕС

Пелети од сончоглед во петокот се запалиле во велешката фабрика „Благој Ѓорев“, што предизвика ширење на густ чад и непријатен мирис низ градот. Од СВ ...
ТРИСТА ЛУЃЕ ДЕСЕТ ЧАСА СЕ БОРЕА СО ПОЖАРОТ КАЈ ЕЗЕРО МЛАДОСТ, ОД ЕСЕН ПОШУМУВАЊЕ НА ОПОЖАРЕНОТО

ТРИСТА ЛУЃЕ ДЕСЕТ ЧАСА СЕ БОРЕА СО ПОЖАРОТ КАЈ ЕЗЕРО МЛАДОСТ, ОД ЕСЕН ПОШУМУВАЊЕ НА ОПОЖАРЕНОТО

Триста лица биле вклучени во вчерашното локализирање на големиот пожар близу Велес. Пожарникари од Велес, Скопје, Штип, Свети Николе, Неготино, Кавада ...
ПОРАДИ МАЛИОТ БРОЈ УЧЕНИЦИ ДВЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ОД ВЕЛЕС СЕ СПОЈУВААТ ВО ЕДНО

ПОРАДИ МАЛИОТ БРОЈ УЧЕНИЦИ ДВЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ОД ВЕЛЕС СЕ СПОЈУВААТ ВО ЕДНО

Поради мал број ученици, основните училишта „Јордан Хаџи Константинов Џинот“ и „Благој Кирков“ од Велес се спојуваат во едно. На седницата на Советот ...
МЕСТО ДА КУПУВА УКРАСИ И КАЛЕНДАРИ, ОПШТИНА ВЕЛЕС ЌЕ ГИ ДОНИРА ПАРИТЕ НА СИРОМАШНИ СЕМЕЈСТВА

МЕСТО ДА КУПУВА УКРАСИ И КАЛЕНДАРИ, ОПШТИНА ВЕЛЕС ЌЕ ГИ ДОНИРА ПАРИТЕ НА СИРОМАШНИ СЕМЕЈСТВА

Градоначалникот на Велес Аце Коцевски најави дека наместо нови новогодишни украси, календари и други промотивни материјали, средствата предвидени за о ...
1 2 3 4 5 6 30 / 58 НАПИСИ