Таг: Аце Коцевски

1 3 4 5 6 7 50 / 64 НАПИСИ
ДВЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ВО ВЕЛЕС СПОЕНИ ВО ЕДНО ОТИ НЕМА ДОВОЛНО УЧЕНИЦИ

ДВЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ВО ВЕЛЕС СПОЕНИ ВО ЕДНО ОТИ НЕМА ДОВОЛНО УЧЕНИЦИ

Двете општински основни училишта „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ и „Благој Кирков“  во Велес ќе се спојат во еден нов правен субјект, основно училишт ...
ВЕЛЕШКИТЕ КАФЕАНИ ОСТАНАА БЕЗ КЕЛНЕРИ, ЗАМИНАЛЕ ДА РАБОТАТ НА ЈАДРАН

ВЕЛЕШКИТЕ КАФЕАНИ ОСТАНАА БЕЗ КЕЛНЕРИ, ЗАМИНАЛЕ ДА РАБОТАТ НА ЈАДРАН

Велешките угостители имаат проблем каде и како да најдат лица кои ќе работат во кујна, во кафеанитe, кафетериите, се пожалија тие на состанокот со гра ...
ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО КАРАСЛАРИ

ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО КАРАСЛАРИ

Отворен е клон на градинката во велешкото село Караслари каде се згрижени 20-тина деца, а има капацитет за 40. Проектот е започнат во 2016 година, обј ...
МОСТОТ НА ВАРДАР НА ВЛЕЗОТ ВО ВЕЛЕС Е ВО ЛОША СОСТОЈБА, ОПШТИНАТА НЕМА ПАРИ ЗА САНАЦИЈА

МОСТОТ НА ВАРДАР НА ВЛЕЗОТ ВО ВЕЛЕС Е ВО ЛОША СОСТОЈБА, ОПШТИНАТА НЕМА ПАРИ ЗА САНАЦИЈА

Загрижена за состојба на мостот на реката Вардар кај Башино Село, на влезот во Велес од правец на Скопје, локалната власт на Велес побара да се испита ...
ВЕЛЕШАНИ СЕ ВЕНЧАВААТ ВО ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА ОТИ ЛИКОВНИОТ САЛОН СЕ РЕНОВИРА

ВЕЛЕШАНИ СЕ ВЕНЧАВААТ ВО ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА ОТИ ЛИКОВНИОТ САЛОН СЕ РЕНОВИРА

Ликовниот салон во Велес се реновира и бидејќи дел од просторот е сала за венчавање, граѓанското склопување на браковите е во Градската библиотека. ...
ДИВОГРАДБА НИКНА ПРЕД ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „БРЕЗА“ НА ГОЛЕШНИЦА

ДИВОГРАДБА НИКНА ПРЕД ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „БРЕЗА“ НА ГОЛЕШНИЦА

Во околината на разрушениот планинарски дом „Бреза“, што се наоѓа на планината Голешница, во месноста Бреза, преку ноќ се  постави објект.  За ова реа ...
ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ И БИБЛИОТЕКАТА ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ВРАБОТЕНИ

ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ И БИБЛИОТЕКАТА ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ВРАБОТЕНИ

Двете локални институции од областа на културата кои работат во Велес се жалат дека имаат премалку вработени. Во Народниот музеј во четирите одделениј ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО ВЕЛЕС ЌЕ СТАНЕ УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТ

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО ВЕЛЕС ЌЕ СТАНЕ УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТ

Владата го предаде Офицерскиот дом во сопственост на Општина Велес, па сега нема пречки тој повторно да биде угостителски објект, како што беше пред н ...
ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ ГИ ТРГНА КАФЕАНИТЕ ОД УЗУРПИРАНИОТ ЈАВЕН ПРОСТОР

ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ ГИ ТРГНА КАФЕАНИТЕ ОД УЗУРПИРАНИОТ ЈАВЕН ПРОСТОР

Општина Велес почна да ја отстранува нелегалната урбана опрема поставена од дел од кафетериите на улицата Благој Ѓорев, спроти гимназијата. Ова доаѓа ...
СЕ ВРАЌАМ НА РАБОТА, НЕ СИ ПОДНЕСУВАМ ОСТАВКА ПОРАДИ БОЛЕСТ, ВЕЛИ ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ

СЕ ВРАЌАМ НА РАБОТА, НЕ СИ ПОДНЕСУВАМ ОСТАВКА ПОРАДИ БОЛЕСТ, ВЕЛИ ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ

Градоначалникот на Велес Аце Коцевски по подолга пауза се појави во јавноста. Тој вели дека така става крај на шпекулациите што деновиве се шират низ ...
1 3 4 5 6 7 50 / 64 НАПИСИ