Таг: аутизам

1 2 3 4 10 / 34 НАПИСИ
СРПСКИОТ АКТЕР ПЕТРОНИЈЕВИЌ ПЕШАЧИ 800 КИЛОМЕТРИ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО АУТИЗАМ ВО РЕГИОНОТ, ВЕЌЕ ЕДНА НЕДЕЛА Е НИЗ МАКЕДОНИЈА

СРПСКИОТ АКТЕР ПЕТРОНИЈЕВИЌ ПЕШАЧИ 800 КИЛОМЕТРИ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО АУТИЗАМ ВО РЕГИОНОТ, ВЕЌЕ ЕДНА НЕДЕЛА Е НИЗ МАКЕДОНИЈА

Српскиот актер Микица Петронијевиќ (52) ќе помине повеќе од 800 километри во хуманитарна мисија, за да го сврти вниманието на јавноста за положбата и ...
ВО СВЕТОТ ВОДАТ КОМПАНИИ И СЕ ПРОДУКТИВНИ, А КАЈ НАС НЕМА ЕВИДЕНЦИЈА ДАЛИ РАБОТАТ, ОБЈАВЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО АУТИЗАМ

ВО СВЕТОТ ВОДАТ КОМПАНИИ И СЕ ПРОДУКТИВНИ, А КАЈ НАС НЕМА ЕВИДЕНЦИЈА ДАЛИ РАБОТАТ, ОБЈАВЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО АУТИЗАМ

Во Македонија нема официјален регистар на лица со аутизам, а камоли евиденција колку од нив се вработени. Додека во светот компаниите се прилагодуваат ...
ЗА МОМЧЕТО СО АУТИЗАМ ВО ПСИХИЈАТРИЈА БИЛЕ КОРИСТЕНИ ФИКСАТОРИ ОД ПЛАТНО И КОЖА ПОРАДИ АГРЕСИВНО ОДНЕСУВАЊЕ, А НЕ СИНЏИРИ, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

ЗА МОМЧЕТО СО АУТИЗАМ ВО ПСИХИЈАТРИЈА БИЛЕ КОРИСТЕНИ ФИКСАТОРИ ОД ПЛАТНО И КОЖА ПОРАДИ АГРЕСИВНО ОДНЕСУВАЊЕ, А НЕ СИНЏИРИ, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

При третманот на 17-годишното момче со аутизам од Битола во Психијатриската болница во Демир Хисар биле користени фикасатори, а не синџири и други пре ...
ПОРАДИ ВРЗУВАЊЕТО НА  МОМЧЕТО СО АУТИЗАМ ВОНРЕДЕН ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ВО ПСИХИЈАТРИСКАТА БОЛНИЦА ВО ДЕМИР ХИСАР 

ПОРАДИ ВРЗУВАЊЕТО НА  МОМЧЕТО СО АУТИЗАМ ВОНРЕДЕН ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ВО ПСИХИЈАТРИСКАТА БОЛНИЦА ВО ДЕМИР ХИСАР 

Државниот здравствен и санитарен инспекторат (ДЗСИ) денес изврши вонреден инспекциски надзор во Психијатриската болница во Демир Хисар, по известување ...
НА АУТИСТИЧНИТЕ ДЕЦА НЕ ИМ Е МЕСТОТО ВО ПСИХИЈАТРИСКИ БОЛНИЦИ, ПОТРЕБНИ СЕ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТРИ СО ОБУЧЕН КАДАР, ВЕЛИ ПСИХОЛОГ ОД РЕСУРСНИОТ ЦЕНТАР ВО БИТОЛА

НА АУТИСТИЧНИТЕ ДЕЦА НЕ ИМ Е МЕСТОТО ВО ПСИХИЈАТРИСКИ БОЛНИЦИ, ПОТРЕБНИ СЕ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТРИ СО ОБУЧЕН КАДАР, ВЕЛИ ПСИХОЛОГ ОД РЕСУРСНИОТ ЦЕНТАР ВО БИТОЛА

Местото на децата со аутизам не е во психијатриски болници, никако врзување и ограничување на движењето, нема да се враќаме наназад низ вековите, реаг ...
МОМЧЕТО СО АУТИЗАМ ВО ПСИХИЈАТРИЈА ДЕМИР ХИСАР БИЛО ЛЕКУВАНО СПОРЕД ПРОТОКОЛИТЕ КОИ ДОЗВОЛУВААТ ВРЗУВАЊЕ НА ОДРЕДЕНО ВРЕМЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ

МОМЧЕТО СО АУТИЗАМ ВО ПСИХИЈАТРИЈА ДЕМИР ХИСАР БИЛО ЛЕКУВАНО СПОРЕД ПРОТОКОЛИТЕ КОИ ДОЗВОЛУВААТ ВРЗУВАЊЕ НА ОДРЕДЕНО ВРЕМЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ

Министерот за здравство Фатмир Меџити вели дека во случајот со 17-годишното момче со аутизам од Битола, чии родители се пожалија дека било врзувано со ...
17-ГОДИШНО МОМЧЕ СО АУТИЗАМ БИЛО ВРЗУВАНО ВО ПСИХИЈАТРИСКАТА БОЛНИЦА ВО ДЕМИР ХИСАР И ИМА РАНИ, ВЕЛИ МАЈКА МУ

17-ГОДИШНО МОМЧЕ СО АУТИЗАМ БИЛО ВРЗУВАНО ВО ПСИХИЈАТРИСКАТА БОЛНИЦА ВО ДЕМИР ХИСАР И ИМА РАНИ, ВЕЛИ МАЈКА МУ

Салка Абдуловска, мајка на 17-годишно момче со аутузам, се жали дека нејзиниот син бил врзуван во Психијатриската болница во Демир Хисар и дека од тоа ...
УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ ПРЕКУ АКЦИЈА НАБАВИЈА ФРИЖИДЕР ЗА СЕМЕЈСТВО СО АУТИСТИЧНО ДЕТЕ

УЧЕНИЦИ ОД КАВАДАРЦИ ПРЕКУ АКЦИЈА НАБАВИЈА ФРИЖИДЕР ЗА СЕМЕЈСТВО СО АУТИСТИЧНО ДЕТЕ

Младите волонтери од Општинската организација на Црвениот крст Кавадарци, кои се ученици во Основното училиште „Гоце Делчев“, на социјално загрозено с ...
СРЕДНОШКОЛЕЦ СО АУТИЗАМ ОД БИТОЛА ГИ СВИРИ МОЦАРТ И БЕТОВЕН НА ПИЈАНО

СРЕДНОШКОЛЕЦ СО АУТИЗАМ ОД БИТОЛА ГИ СВИРИ МОЦАРТ И БЕТОВЕН НА ПИЈАНО

Сигурно и одважно, уживајќи во мелодиите, Иван Стефановски, средношколец од Битола кој има аутизам настапи свирејќи класична музика на електрично пија ...
ДЕТЕТО ОД СТРУШКО МИСЛЕШЕВО КОЕ НЕ ГО ПРИМАА В БОЛНИЦА, КОНЕЧНО ЌЕ БИДЕ ЗГРИЖЕНО ВО УЧИЛИШТЕ ЗА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

ДЕТЕТО ОД СТРУШКО МИСЛЕШЕВО КОЕ НЕ ГО ПРИМАА В БОЛНИЦА, КОНЕЧНО ЌЕ БИДЕ ЗГРИЖЕНО ВО УЧИЛИШТЕ ЗА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Дванаесетгодишниот син во петчленото семејството Рајчиноски во струшко Мислешево, кој има лесна попреченост во развојот, ќе биде згрижен во Посебното ...
1 2 3 4 10 / 34 НАПИСИ