Таг: Бадник

ДВА ДЕНА СПОКОЈ

ДВА ДЕНА СПОКОЈ

Што да мислам за годината која почна со жестоки кавги за Тома и за Ноле? ...
БАДНИКОВИТЕ ОГНОВИ НА ОТВОРЕНО ДА СЕ ПРИЈАВАТ НА 193, АПЕЛИРА ГРАД СКОПЈЕ

БАДНИКОВИТЕ ОГНОВИ НА ОТВОРЕНО ДА СЕ ПРИЈАВАТ НА 193, АПЕЛИРА ГРАД СКОПЈЕ

За да се заштити животната средина и воздухот, како и да се избегне групирање на лица поради пандемијата со коронавирусот, Град Скопје апелира граѓани ...
НЕ ПАЛЕТЕ БАДНИКОВИ ОГНОВИ ОТИ СЕ ЗАГАДУВА ВОЗДУХОТ, АПЕЛИРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОЛОГИЈА

НЕ ПАЛЕТЕ БАДНИКОВИ ОГНОВИ ОТИ СЕ ЗАГАДУВА ВОЗДУХОТ, АПЕЛИРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОЛОГИЈА

Министерството за животна средина и просторно планирање упати апел да не се палат бадникови огнови на отворено. Од Министерството велат дека овој апел ...
18 АВТОБУСИ  НА ЈСП БИЛЕ ИЗНАЈМЕНИ ЗА ПРЕВОЗ НА ДЕЦАТА НА БАДНИКОВАТА ПОВОРКА ВО СКОПЈЕ

18 АВТОБУСИ НА ЈСП БИЛЕ ИЗНАЈМЕНИ ЗА ПРЕВОЗ НА ДЕЦАТА НА БАДНИКОВАТА ПОВОРКА ВО СКОПЈЕ

ЈСП „Скопје“ изнајмила 18 автобуси на Здружението „Бадникови поворки“, за превоз на децата од општините до црквата Свети Димитрија, од каде поворката ...
ДЕЦАТА НЕ ГИ ПРИМИВ ДА МИ ПЕАТ ВЕРСКИ ПЕСНИ, АВТОБУСИТЕ ЌЕ СИ ГИ ПЛАТАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ, РЕЧЕ ШИЛЕГОВ

ДЕЦАТА НЕ ГИ ПРИМИВ ДА МИ ПЕАТ ВЕРСКИ ПЕСНИ, АВТОБУСИТЕ ЌЕ СИ ГИ ПЛАТАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ, РЕЧЕ ШИЛЕГОВ

Организаторите на манифестацијата „Бадникови поворки“ ќе си платат за користењето на автобусите на ЈСП„Скопје“, рече градоначалникот Петре Шилегов. ...
НЕ ГЛЕДАМ ЗЛОУПОТРЕБА НА ДЕЦА, ИНИЦИЈАТИВАТА Е ОД РОДИТЕЛИТЕ, РЕЧЕ ШИЛЕГОВ ЗА БАДНИКОВАТА ПОВОРКА

НЕ ГЛЕДАМ ЗЛОУПОТРЕБА НА ДЕЦА, ИНИЦИЈАТИВАТА Е ОД РОДИТЕЛИТЕ, РЕЧЕ ШИЛЕГОВ ЗА БАДНИКОВАТА ПОВОРКА

Нема политичка и верска злоупотреба на децата кои вчера учествуваа во Бадниковата поворка, а некои од нив пееја црковни песни и пред зградите на локал ...
БАДНИКАРСКИОТ МАСКЕНБАЛ Е ТЕТОВСКИ БРЕНД

БАДНИКАРСКИОТ МАСКЕНБАЛ Е ТЕТОВСКИ БРЕНД

Тетово има многу специфичен адет со кој се одбележува празникот Бадник. Додека во другите градови акцентот на празнувањето се става на Коледе (кога се ...
ДЕЦАТА САМИ ИЗРАЗИЛЕ ЖЕЛБА ДА МУ ПЕАТ ЦРКОВНИ ПЕСНИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР, СООПШТИ ОПШТИНАТА

ДЕЦАТА САМИ ИЗРАЗИЛЕ ЖЕЛБА ДА МУ ПЕАТ ЦРКОВНИ ПЕСНИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР, СООПШТИ ОПШТИНАТА

Децата кои на Бадник пееја верски песни пред градоначалникот на Општина Центар Саша Богдановиќ дошле пред Општината по своја желба. „Деца, кои сами ...
ШИЛЕГОВ ПОБАРА ОД СКОПЈАНИ ДА НЕ ПАЛАТ БАДНИКОВИ ОГНОВИ, ОПШТИНИТЕ ВЕЌЕ НЕМА ДА ДЕЛАТ ДРВА

ШИЛЕГОВ ПОБАРА ОД СКОПЈАНИ ДА НЕ ПАЛАТ БАДНИКОВИ ОГНОВИ, ОПШТИНИТЕ ВЕЌЕ НЕМА ДА ДЕЛАТ ДРВА

Скопкиот градоначалник Петре Шилегов ги повика граѓаните да не палат бадникови огнови за да не се загадува воздухот. Исто така, со цел да се спречи ...
9 / 9 НАПИСИ