Таг: Баланс МК

НОВИОТ ТЕНДЕР ЗА НАБАВКА НА ИНСУЛИН ЌЕ СЕ РАСПИШЕ ВО СЕПТЕМВРИ, ДОГОВОРИТЕ ОД СТАРИОТ ВАЖАТ ДО ПРВИ ДЕКЕМВРИ

НОВИОТ ТЕНДЕР ЗА НАБАВКА НА ИНСУЛИН ЌЕ СЕ РАСПИШЕ ВО СЕПТЕМВРИ, ДОГОВОРИТЕ ОД СТАРИОТ ВАЖАТ ДО ПРВИ ДЕКЕМВРИ

Новиот двегодишен тендер за набавка на инуслин, за кој Министерството за здравство информираше дека ја почнало постапката минатата недела, сѐ уште не ...
ЕДНО ДЕТЕ ВО КОМА, ДВЕ СО ТЕШКИ ПОСЛЕДИЦИ ОТИ НАВРЕМЕ НЕ ИМ Е ОТКРИЕН ДИЈАБЕТЕС, АЛАРМИРА АСОЦИЈАЦИЈАТА ЗА ДЕТСКИ ДИЈАБЕТЕС БАЛАНС МК

ЕДНО ДЕТЕ ВО КОМА, ДВЕ СО ТЕШКИ ПОСЛЕДИЦИ ОТИ НАВРЕМЕ НЕ ИМ Е ОТКРИЕН ДИЈАБЕТЕС, АЛАРМИРА АСОЦИЈАЦИЈАТА ЗА ДЕТСКИ ДИЈАБЕТЕС БАЛАНС МК

Асоцијацијата за детски дијабетес Баланс МК алармира дека 14-годишно дете од Охрид се бори за живот, бидејќи навреме не му бил утврден дијабетес тип 1 ...
ФИЛИПЧЕ ВЕЛИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ ГИ ВРАТИЛ ВО СОБРАНИЕ, ОД СОБРАНИЕ ВЕЛАТ ДЕКА ТЕКСТОТ ГО НЕМА

ФИЛИПЧЕ ВЕЛИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ ГИ ВРАТИЛ ВО СОБРАНИЕ, ОД СОБРАНИЕ ВЕЛАТ ДЕКА ТЕКСТОТ ГО НЕМА

Министерот за здравство Венко Филипче вели дека ги вратил во Собрание измените на Законот за лекови и медицински помагала, со кои треба да се регулира ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ЌЕ БАРААТ КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ ЗА НЕКВАЛИТЕТНИ И ФАЛСИФИКАТ ИНСУЛИНИ

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ЌЕ БАРААТ КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ ЗА НЕКВАЛИТЕТНИ И ФАЛСИФИКАТ ИНСУЛИНИ

Болните од дијабетес бараат Агенцијата за лекови да каже од каде се набавува инсулинот, дали гарантира за неговата безбедност и каде е испитуван инсул ...
ТАРАВАРИ ИМ СЕ ИЗВИНУВА НА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ОТИ НЕМА ИНСУЛИН, ТИЕ СЕ СНАОЃААТ ПРЕКУ ФЕЈСБУК

ТАРАВАРИ ИМ СЕ ИЗВИНУВА НА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ОТИ НЕМА ИНСУЛИН, ТИЕ СЕ СНАОЃААТ ПРЕКУ ФЕЈСБУК

Болните од дијабетес на социјалните мрежи бараат инсулин, оти за октомври лекот не е доставен во инсулинските аптеки, а од Министерството за здравство ...
ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ НАБАВКА НА НЕКВАЛИТЕТЕН ИНСУЛИН, ЌЕ СЕ МЕНУВААТ УСЛОВИТЕ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ

ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ НАБАВКА НА НЕКВАЛИТЕТЕН ИНСУЛИН, ЌЕ СЕ МЕНУВААТ УСЛОВИТЕ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ

Министерството за здравство ќе ги допрецизира деталите околу тоа како во иднина ќе се набавуваат лекови со паралелен увоз. Од Министерството за здравс ...
6 / 6 НАПИСИ