Таг: „Балканика“

„СКРИЕНИ ЖЕЛБИ, НЕМИРНИ ПАТУВАЊА“ НА ЈАНКОВСКИ Е МАКЕДОНСКИ КАНДИДАТ ЗА КНИЖЕВНАТА НАГРАДА „БАЛКАНИКА“

„СКРИЕНИ ЖЕЛБИ, НЕМИРНИ ПАТУВАЊА“ НА ЈАНКОВСКИ Е МАКЕДОНСКИ КАНДИДАТ ЗА КНИЖЕВНАТА НАГРАДА „БАЛКАНИКА“

Книгата „Скриени желби, немирни патувања“ од писателот Владимир Јанковски е национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“, сооп ...
ПОЧИНА ПОЕТЕСАТА ЛИЛЈАНА ДИРЈАН

ПОЧИНА ПОЕТЕСАТА ЛИЛЈАНА ДИРЈАН

Поетесата и новинарка Лилјана Дирјан почина денес во Скопје. Имаше 64 години. Поезијата на Дирјан е преведувана на повеќе јазици и застапена е во а ...
КНИЖЕВНАТА НАГРАДА „БАЛКАНИКА“ ЗА ПИСАТЕЛИТЕ ШЕХУ ОД АЛБАНИЈА И ОЗЈАШАР ОД ТУРЦИЈА

КНИЖЕВНАТА НАГРАДА „БАЛКАНИКА“ ЗА ПИСАТЕЛИТЕ ШЕХУ ОД АЛБАНИЈА И ОЗЈАШАР ОД ТУРЦИЈА

Романот „Играта, падот од небото“ на писателот од Албанија Башким Шеху и „Црн хумор“ на Мурат Озјашар од Турција се добитници на меѓународната книжевн ...
РОМАНОТ „НО-УИ“ НА ДИМКОВСКА Е МАКЕДОНСКИ КАНДИДАТ ЗА НАГРАДАТА БАЛКАНИКА

РОМАНОТ „НО-УИ“ НА ДИМКОВСКА Е МАКЕДОНСКИ КАНДИДАТ ЗА НАГРАДАТА БАЛКАНИКА

Писателката Лидија Димковска со романот „Но- Уи“, во издание на „Или-или“ е национален кандидат за престижната регионална книжевна награда Балканика 2 ...
4 / 4 НАПИСИ