Таг: Баухаус

СЕ ЧУДАМ КАКО ОД ВЛИЈАНИЕТО НА БАУХАУС, ОД СКОПЈЕ НАПРАВИВТЕ ДИЗНИЛЕНД, ВЕЛИ ГЕРМАНСКИОТ ФОТОГРАФ МОЛИТОР

СЕ ЧУДАМ КАКО ОД ВЛИЈАНИЕТО НА БАУХАУС, ОД СКОПЈЕ НАПРАВИВТЕ ДИЗНИЛЕНД, ВЕЛИ ГЕРМАНСКИОТ ФОТОГРАФ МОЛИТОР

Скопската Стоковна куќа „НА-МА“ од 1964 и Работничкиот дом Скопје од 1962,  дела на архитектот Славко Брезовски, зградата на Електростопанство на Маке ...
МАКЕДОНИЈА ОДБЕЛЕЖУВА 100 ГОДИНИ БАУХАУС ПРЕКУ ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ НА ЖАН МОЛИТОР

МАКЕДОНИЈА ОДБЕЛЕЖУВА 100 ГОДИНИ БАУХАУС ПРЕКУ ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ НА ЖАН МОЛИТОР

Македонија се вклучува во одбележувањето на еден век од основањето на славната школа за дизајн Баухаус, па денеска во Музејот на современа уметност во ...
ГЕРМАНИЈА СЛАВИ 100 ГОДИНИ НА СЛАВНАТА ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН БАУХАУС

ГЕРМАНИЈА СЛАВИ 100 ГОДИНИ НА СЛАВНАТА ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН БАУХАУС

Со повеќе од 700 настани во текот на целата година, Германија ќе ја слави 100-годишнината од основањето на славната школа за дизајн Баухаус. Баухаус д ...
3 / 3 НАПИСИ