Таг: бездомни лица

105 БЕЗДОМНИЦИ ОД ПРИФАТНИОТ ЦЕНТАР ВО ВИЗБЕГОВО СЕ ПОПИШАА ВО ПРВАТА ФАЗА ОД ПОПИСОТ

105 БЕЗДОМНИЦИ ОД ПРИФАТНИОТ ЦЕНТАР ВО ВИЗБЕГОВО СЕ ПОПИШАА ВО ПРВАТА ФАЗА ОД ПОПИСОТ

Сто и пет бездомни лица од Прифатниот центар за поддржано живеење за бездомни семејства Визбегово, денеска се попишаа како дел од процесот на претпопи ...
БЕЗДОМНИЦИ ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА И ВО ЦРВЕН КРСТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА

БЕЗДОМНИЦИ ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА И ВО ЦРВЕН КРСТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА

Граѓаните може да пријават бездомни лица во центрите за социјална работа и во Црвен крст, велат од Министерството за труд и социјална политика. Бројот ...
ПИОНЕРСКИ ПРОЕКТ НА БРИСЕЛ, БЕЗДОМНИЦИТЕ ЌЕ СПИЈАТ ВО КАРТОНСКИ ШАТОРИ

ПИОНЕРСКИ ПРОЕКТ НА БРИСЕЛ, БЕЗДОМНИЦИТЕ ЌЕ СПИЈАТ ВО КАРТОНСКИ ШАТОРИ

Бездомниците во Брисел отсега ќе можат да спијат во картонски шатори, во пионерскиот проект наречен „ОРИГ-АМИ“. Тие ќе можат и да ги пренесуваат ша ...
ДРЖАВАТА НЕ ИМ ИЗДАВА ЛИЧНА КАРТА НА БЕЗДОМНИЦИ, А ГИ КАЗНУВА АКО НЕМААТ

ДРЖАВАТА НЕ ИМ ИЗДАВА ЛИЧНА КАРТА НА БЕЗДОМНИЦИ, А ГИ КАЗНУВА АКО НЕМААТ

Осумнаесетгодишна девојка од Скопје која живее како бездомник, годинава не успеала да извади лична карта, и покрај тоа што е државјанин на Република М ...
4 / 4 НАПИСИ