Таг: Биро за развој на образование

СВИДЕТЕЛСТВАТА МОЖЕ ДА СЕ ДЕЛАТ ВО ДВОРОВИТЕ НА ШКОЛИТЕ, БИРОТО ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ НЀ ПРАША ЗА ОДЛОЖУВАЊЕТО, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

СВИДЕТЕЛСТВАТА МОЖЕ ДА СЕ ДЕЛАТ ВО ДВОРОВИТЕ НА ШКОЛИТЕ, БИРОТО ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ НЀ ПРАША ЗА ОДЛОЖУВАЊЕТО, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Бирото за развој на образованието (БРО) не се консултирало со Министерството за здравство за одлуката да се одложи доделувањето на свидетелставата на ...
УЧЕНИЦИТЕ КОИ СЕ СЕЛАТ ЌЕ ДОБИЈАТ СЕГА СВИДЕТЕЛСТВА, ОСТАНАТИТЕ ВО АВГУСТ

УЧЕНИЦИТЕ КОИ СЕ СЕЛАТ ЌЕ ДОБИЈАТ СЕГА СВИДЕТЕЛСТВА, ОСТАНАТИТЕ ВО АВГУСТ

Учениците од основните и средните училишта ќе ги добијат свидетелствата во август оти тогаш ќе биде порелаксирана ситуацијата со ковид пандемијата, ве ...
УТРЕ ПОЧНУВА ОБУКАТА НА НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ВГОДИНА ЌЕ ПРЕДАВААТ СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ШКОЛИТЕ

УТРЕ ПОЧНУВА ОБУКАТА НА НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ВГОДИНА ЌЕ ПРЕДАВААТ СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ШКОЛИТЕ

Утре почнува обуката на наставниците кои ќе предаваат сеопфатно сексуално образование (ССО) во училиштата, велат од Асоцијацијата за здравствена едука ...
ШКОЛСКАТА ГОДИНА ЌЕ ЗАВРШИ НА 10 ЈУНИ, СИТЕ УЧЕНИЦИ ЌЕ СЕ ОЦЕНУВААТ СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО, КАЖА ЦАРОВСКА

ШКОЛСКАТА ГОДИНА ЌЕ ЗАВРШИ НА 10 ЈУНИ, СИТЕ УЧЕНИЦИ ЌЕ СЕ ОЦЕНУВААТ СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО, КАЖА ЦАРОВСКА

Школската година ќе заврши на 10 јуни, а сите ученици, и оние кои ќе следат настава со физичко присуство и онлајн, ќе бидат оценувани со физичко прису ...
ЅВОНКО СПАСИЧ

ЅВОНКО СПАСИЧ

1 Во Македонија вечна, нема толку голем проблем чие што решавање не може да се одложи. Па така и почетокот на школската година. Нема Влада, нема учење ...
СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ СЕ УЧИ ВО ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛEНИЕ ВО ЧЕТИРИ УЧИЛИШТА ОД 2021

СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ СЕ УЧИ ВО ОСМО И ДЕВЕТТО ОДДЕЛEНИЕ ВО ЧЕТИРИ УЧИЛИШТА ОД 2021

Четири училишта од рурална и урбана средина ќе бидат избрани за пилот-програмата за сеопфатно сексуално образование (ССО), која треба да стартува од с ...
6 / 6 НАПИСИ