Таг: бисти

ВАНДАЛИЗИРАНИ БИСТИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЕТИ ВО СТРУГА, ГЛАВАТА НА АНТЕ ПОПОВСКИ ФРЛЕНА В ЕЗЕРО

ВАНДАЛИЗИРАНИ БИСТИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЕТИ ВО СТРУГА, ГЛАВАТА НА АНТЕ ПОПОВСКИ ФРЛЕНА В ЕЗЕРО

Непознати сторители ноќеска ги вандализирале бистите на македоските поети Славко Јаневски и Анте Поповски во Алејата на писателите во Струга. Бронзена ...
ИСТУРЕНА БОЈА ВРЗ СПОМЕН БИСТИТЕ НА ПАРТИЗАНИТЕ ВО БИТОЛА

ИСТУРЕНА БОЈА ВРЗ СПОМЕН БИСТИТЕ НА ПАРТИЗАНИТЕ ВО БИТОЛА

Непознати сторители истуриле боја врз бистите на партизаните во Алејата со спомен обележја од НОБ на Шеталиштето во Битола. Бела, сина и црвена боја с ...
ВО ШТИП ТРЕТА ГОДИНА СЕ ПОЛОЖУВААТ ЦВЕЌИЊА НА ОБЕЗГЛАВЕНИ И ОСКВЕРНАВЕНИ СПОМЕН БИСТИ И ОБЕЛЕЖЈА

ВО ШТИП ТРЕТА ГОДИНА СЕ ПОЛОЖУВААТ ЦВЕЌИЊА НА ОБЕЗГЛАВЕНИ И ОСКВЕРНАВЕНИ СПОМЕН БИСТИ И ОБЕЛЕЖЈА

Веќе трета година Сојузот на борците од Штип и претставници на Општината положуваат цвеќиња на обезглавени и осквернавени спомен бисти и обележје. Нај ...
ПО ШЕСТ ГОДИНИ ВО ДЕПО, ВРАТЕНИ БИСТИТЕ НА НАРОДНИТЕ ХЕРОИ ОД ВЕЛЕС

ПО ШЕСТ ГОДИНИ ВО ДЕПО, ВРАТЕНИ БИСТИТЕ НА НАРОДНИТЕ ХЕРОИ ОД ВЕЛЕС

Спомен обележјата на народните херои Димче Мирчев и Благој Страчковски од Велес, кои пред шест години беа отсртранети од Паркот на хероите, деновиве л ...
ВАНДАЛИ ОБЕЗГЛАВУВААТ БИСТИ И КРШАТ СПОМЕН ПЛОЧИ НА ПАРТИЗАНИ ВО БИТОЛА

ВАНДАЛИ ОБЕЗГЛАВУВААТ БИСТИ И КРШАТ СПОМЕН ПЛОЧИ НА ПАРТИЗАНИ ВО БИТОЛА

За шест дена вандали во два наврата осквернавија спомен обележја на партизани во Битола. Прва настрада бистата на народниот херој Панде Јовчевски – Ка ...
ОПШТИНА ТЕТОВО НЕ САКА ДА ГИ ВРАТИ НА ПЛОШТАД БИСТИТЕ НА АНТИФАШИСТИЧКИТЕ НАРОДНИ ХЕРОИ МЕРЏАН И АМБАРЧЕ

ОПШТИНА ТЕТОВО НЕ САКА ДА ГИ ВРАТИ НА ПЛОШТАД БИСТИТЕ НА АНТИФАШИСТИЧКИТЕ НАРОДНИ ХЕРОИ МЕРЏАН И АМБАРЧЕ

Кога во 2008 започна изградбата на новиот плоштад во Тетово, беа отстранети сите објекти кои беа тука, а меѓу нив и бистите на народните херои Тодор Ц ...
6 / 6 НАПИСИ