Таг: Битолски универзитет

БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ БАРА ОТВОРАЊЕ НА ФАКУЛТЕТИ ЗА МЕДИЦИНА И ЗА УМЕТНОСТ

БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ БАРА ОТВОРАЊЕ НА ФАКУЛТЕТИ ЗА МЕДИЦИНА И ЗА УМЕТНОСТ

До крајот на оваа година Универзитетот „Св. Климент Охридски“, Високата медицинска школа и Клиничката болница од Битола ќе поднесат иницијатива до Вла ...
СПАСОТ НА ФАКУЛТЕТИТЕ Е СО КВАЛИТЕТЕН ПОДМЛАДЕН КАДАР, РЕЧЕ РЕКТОРОТ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ИГОР НЕДЕЛКОВСКИ

СПАСОТ НА ФАКУЛТЕТИТЕ Е СО КВАЛИТЕТЕН ПОДМЛАДЕН КАДАР, РЕЧЕ РЕКТОРОТ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ИГОР НЕДЕЛКОВСКИ

Државава од неразбирливи причини повеќе од 20 години откако се воведе трезорскиот систем и обврската за секое ново вработување да се бара согласност о ...
ЌЕ СЕ ФОРМИРА СОВЕТ КОЈ ЌЕ ГО РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО УЧЕБНИЦИТЕ ОТИ НЕ ЗАВИСИ СЀ ОД МИНИСТЕРСТВОТО, РЕЧЕ ШАКИРИ

ЌЕ СЕ ФОРМИРА СОВЕТ КОЈ ЌЕ ГО РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО УЧЕБНИЦИТЕ ОТИ НЕ ЗАВИСИ СЀ ОД МИНИСТЕРСТВОТО, РЕЧЕ ШАКИРИ

Во најскоро време ќе се формира Совет кој ќе треба да го реши проблемот со учебниците и во основно и во средно образование, зашто сите работи не завис ...
ТРУДОВИОТ ИНСПЕКТОРОТ ГО ВРАТИ НА РАБОТА ПРОФЕСОРОТ ТОМЕ НАУМОВ, КОЈ БЕШЕ ПЕНЗИОНИРАН БЕЗ НЕГОВА ЖЕЛБА И ИЗВЕСТУВАЊЕ

ТРУДОВИОТ ИНСПЕКТОРОТ ГО ВРАТИ НА РАБОТА ПРОФЕСОРОТ ТОМЕ НАУМОВ, КОЈ БЕШЕ ПЕНЗИОНИРАН БЕЗ НЕГОВА ЖЕЛБА И ИЗВЕСТУВАЊЕ

Државниот инспекторот за труд го врати на работа универзитетскиот професор Томе Наумов, на кого по 39 години работен стаж Високата медицинска школа му ...
ПО 39 ГОДИНИ СТАЖ ПРОФЕСОР ОД БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ОТПУШТЕН ОД РАБОТА, ОТКАЗОТ СООПШТЕН НА ИСПИТ ПРЕД СТУДЕНТИТЕ

ПО 39 ГОДИНИ СТАЖ ПРОФЕСОР ОД БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ОТПУШТЕН ОД РАБОТА, ОТКАЗОТ СООПШТЕН НА ИСПИТ ПРЕД СТУДЕНТИТЕ

Академскиот професор Томе Наумов по 39 години професорски стаж во Високата медицинска школа во Битола е отпуштен од работа поради пензионирање без пре ...
НА ДИСПЕРЗИРАНИТЕ СТУДИИ НЕ МОЖЕЛЕ НИ ПРИЕМНИОТ ДА ГО ПОЛОЖАТ

НА ДИСПЕРЗИРАНИТЕ СТУДИИ НЕ МОЖЕЛЕ НИ ПРИЕМНИОТ ДА ГО ПОЛОЖАТ

Секоја година на десетина дисперзирани студии кои што беа предвидени на државните универзитети немаше настава затоа што ниту еден кандидат не успеал д ...
БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ НЕ СЕ СОГЛАСУВА СО ШАНГАЈСКАТА ЛИСТА

БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ НЕ СЕ СОГЛАСУВА СО ШАНГАЈСКАТА ЛИСТА

Битолскиот универзитет „Св. Климент Охридски“ за неколку години падна од второ на седмо место на ранг листата на Шангајскиот универзитет на која се ра ...
ПРЕПОЛОВЕН БРОЈОТ НА СТУДЕНТИ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

ПРЕПОЛОВЕН БРОЈОТ НА СТУДЕНТИ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

Преполовен е бројот на студенти кои се запишаа на Битолскиот универзитет „Св. Климент Охридски“  во оваа академска година во споредба со оној од пред ...
8 / 8 НАПИСИ