Таг: богатство

НАЈБОГАТИТЕ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ ЛАНИ СЕ ЗБОГАТИЛЕ ЗА УШТЕ 402 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

НАЈБОГАТИТЕ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ ЛАНИ СЕ ЗБОГАТИЛЕ ЗА УШТЕ 402 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

Десеттемина најбогати луѓе на светот го зголемиле своето богатство за вкупно 402 милијарди долари во 2021, која се покажа уште една успешна година за ...
„ПАНДОРИНИ ДОКУМЕНТИ“ ГО ОТКРИВААТ ТАЈНОТО БОГАТСТВО НА СВЕТСКИ ЛИДЕРИ И ПОЛИТИЧАРИ, СЕ СПОМЕНУВААТ ПУТИН, БЛЕР, ЃУКАНОВИЌ, ЈОРДАНСКИОТ КРАЛ…

„ПАНДОРИНИ ДОКУМЕНТИ“ ГО ОТКРИВААТ ТАЈНОТО БОГАТСТВО НА СВЕТСКИ ЛИДЕРИ И ПОЛИТИЧАРИ, СЕ СПОМЕНУВААТ ПУТИН, БЛЕР, ЃУКАНОВИЌ, ЈОРДАНСКИОТ КРАЛ…

Тајните богатства и зделки на светски лидери, политичари и милијардери се откриени во едно од најголемите протекувања на финансиски документи досега. ...
ШВАЈЦАРИЈА СТАНА УШТЕ ПОГОЛЕМ РАЈ ЗА БОГАТИТЕ ВО ПАНДЕМИЈАТА, СЕКОЈ СЕДМИ ЖИТЕЛ Е МИЛИОНЕР

ШВАЈЦАРИЈА СТАНА УШТЕ ПОГОЛЕМ РАЈ ЗА БОГАТИТЕ ВО ПАНДЕМИЈАТА, СЕКОЈ СЕДМИ ЖИТЕЛ Е МИЛИОНЕР

Швајцарија ги привлекува супербогатите луѓе од цел свет веќе со децении и денес во оваа земја живеат повеќе милионери од каде било на светот. Славнит ...
БОГАТСТВОТО НА ДЕСЕТТЕ НАЈБОГАТИ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ СЕ ЗГОЛЕМИЛО ЗА 400 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ВО ПАНДЕМИЈАТА

БОГАТСТВОТО НА ДЕСЕТТЕ НАЈБОГАТИ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ СЕ ЗГОЛЕМИЛО ЗА 400 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ВО ПАНДЕМИЈАТА

Десеттемина најбогати луѓе на светот го зголемиле своето и онака огромно богатство за повеќе од 400 милијарди долари од почетокот на пандемијата, отка ...
ТРАГАЧИТЕ ПО ЗЛАТО РАСКОПУВААТ НИВИ ВО ДЕБРЦА ОТИ ОВЧАРИТЕ ЗА МАЈТАП ИМ ОСТАВААТ ЗНАК НА КАМЕН

ТРАГАЧИТЕ ПО ЗЛАТО РАСКОПУВААТ НИВИ ВО ДЕБРЦА ОТИ ОВЧАРИТЕ ЗА МАЈТАП ИМ ОСТАВААТ ЗНАК НА КАМЕН

Овчари во Дебрца од забава длабат знак на камен на нивата каде што го чуваат стадото, а потоа на трагачите по злато од блиското село им јавуваат за то ...
РЕМЕК-ДЕЛАТА НА КУЛТУРАТА НА КАЗАХСТАН КАКО СЛИКА ЗА ИСТОРИСКИТЕ ПОБЕДИ – ФОТОГАЛЕРИЈА ОД ИЗЛОЖБАТА „ВЕЛИКАТА СТЕПА“ ВО СКОПЈЕ

РЕМЕК-ДЕЛАТА НА КУЛТУРАТА НА КАЗАХСТАН КАКО СЛИКА ЗА ИСТОРИСКИТЕ ПОБЕДИ – ФОТОГАЛЕРИЈА ОД ИЗЛОЖБАТА „ВЕЛИКАТА СТЕПА“ ВО СКОПЈЕ

Античката историја на Казахстан е претставена преку поставката „Великата степа: историја и култура“ во Археолошкиот музеј во Скопје, која ќе трае до 1 ...
БИТОЛА ТРАГА ПО НАСЛЕДСТВО ОД ГРЦИЈА СТАРО 92 ГОДИНИ

БИТОЛА ТРАГА ПО НАСЛЕДСТВО ОД ГРЦИЈА СТАРО 92 ГОДИНИ

Се раскажува дека 92 години Битола не добива ни банка од наследството што во тестаментот ѝ го оставиле двајца нејзини поранешни жители, браќата Теохар ...
82 ОТСТО ОД БОГАТСТВОТО СОЗДАДЕНО ЛАНИ ЗАВРШИЛО КАЈ ЕДЕН ОТСТО НАЈБОГАТИ

82 ОТСТО ОД БОГАТСТВОТО СОЗДАДЕНО ЛАНИ ЗАВРШИЛО КАЈ ЕДЕН ОТСТО НАЈБОГАТИ

Повеќе од 8 долари од секои 10 долари создадено богатство лани завршило кај најбогатите еден отсто. Ова е според најновиот извештај на „Оксфам интерне ...
БОГАТСТВОТО НА ОСНОВАЧОТ НА „АМАЗОН“ ЏЕФ БЕЗОС ЗА 5 ДЕНА ПОРАСНА ЗА 6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

БОГАТСТВОТО НА ОСНОВАЧОТ НА „АМАЗОН“ ЏЕФ БЕЗОС ЗА 5 ДЕНА ПОРАСНА ЗА 6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

Основачот на „Амазон“, Џеф Безос, заработил 6,1 милијарда долари во првите пет работни дена од 2018 година, со што неговото вкупно богатство порасна н ...
ПОЧИНА ЛИЛИЈАН БЕТЕНКУР, НАЈБОГАТАТА ЖЕНА НА СВЕТОТ

ПОЧИНА ЛИЛИЈАН БЕТЕНКУР, НАЈБОГАТАТА ЖЕНА НА СВЕТОТ

Лилијан Бетенкур, наследничката на францускиот козметички гигант „Л‘Ореал“ и најбогата жена на светот, почина на 94-годишна возраст во Париз, потврди ...
10 / 10 НАПИСИ