Таг: Бучим

ПО 55 ДЕНА, 700 ВРАБОТЕНИ ВО РУДНИЦИТЕ БУЧИМ И БОРОВ ДОЛ СЕ ВРАЌААТ НА РАБОТА

ПО 55 ДЕНА, 700 ВРАБОТЕНИ ВО РУДНИЦИТЕ БУЧИМ И БОРОВ ДОЛ СЕ ВРАЌААТ НА РАБОТА

Од утре, рудниците Бучим и Боров Дол по 55 дена пауза ќе го продолжат производствениот процес што го прекинаа на 1 септември заради модернизација и мо ...
РУДНИЦИТЕ БУЧИМ И БОРОВ ДОЛ ГО ПРЕКИНАА ПРОИЗВОДСТВOTO, ЌЕ СЕ МОНТИРА НОВА ОПРЕМА

РУДНИЦИТЕ БУЧИМ И БОРОВ ДОЛ ГО ПРЕКИНАА ПРОИЗВОДСТВOTO, ЌЕ СЕ МОНТИРА НОВА ОПРЕМА

Од денеска, рудниците Бучим и Боров Дол го прекинаа производствениот процес. Од компанијата не прецизираат до кога ќе трае прекинот, но како што е нај ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ВРШИ УВИД ВО РУДНИКОТ БУЧИМ КАДЕ ЗАГИНАА АЛПИНИСТИТЕ МАЈСТОРСКИ И СТАНИШКОВ

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ВРШИ УВИД ВО РУДНИКОТ БУЧИМ КАДЕ ЗАГИНАА АЛПИНИСТИТЕ МАЈСТОРСКИ И СТАНИШКОВ

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Радовиш заедно со увидна екипа, кримтехничар од Министерството за внатрешни работи и инспектори за тр ...
ДВАЈЦА АЛПИНИСТИ ОД РАДОВИШ ЗАГИНАА ЧИСТЕЈЌИ ВИСОКИ СИЛОСИ ВО РУДНИКОТ БУЧИМ

ДВАЈЦА АЛПИНИСТИ ОД РАДОВИШ ЗАГИНАА ЧИСТЕЈЌИ ВИСОКИ СИЛОСИ ВО РУДНИКОТ БУЧИМ

Двајца радовишани, членови на Алпинистичкиот клуб „Плоча“, загинаа чистејќи високонедостапни силоси на рудникот Бучим. Веста ја потврдија и од компани ...
ЖИТЕЛИТЕ НА РАДОВИШКА ТОПОЛНИЦА НЕ МОЖАТ ДА ИЗЛЕЗАТ ОД ДОМА ОД ПРАШИНАТА ОД РУДНИКОТ „БУЧИМ“

ЖИТЕЛИТЕ НА РАДОВИШКА ТОПОЛНИЦА НЕ МОЖАТ ДА ИЗЛЕЗАТ ОД ДОМА ОД ПРАШИНАТА ОД РУДНИКОТ „БУЧИМ“

Жителите на радовишкото село Тополница деновиве реагираат на прашината што се спушта од хидројаловиштето на рудникот „Бучим“, поради што не можат да о ...
АРХЕОЛОШКИ НАОДИ СТАРИ 8.000 ГОДИНИ ГО ОДЛАГААТ ОТВОРАЊЕТО НА РУДНИКОТ БОРОВ ДОЛ КАЈ БУЧИМ

АРХЕОЛОШКИ НАОДИ СТАРИ 8.000 ГОДИНИ ГО ОДЛАГААТ ОТВОРАЊЕТО НА РУДНИКОТ БОРОВ ДОЛ КАЈ БУЧИМ

Во текот на март и април, Заводот за заштита на спомениците и музеј во Штип интензивно ги врши главните археолошки истражувања и дефинирање на наодите ...
ТОПОЛЧАНИ БАРААТ ДИСЛОКАЦИЈА НА СЕЛОТО ЗА СПАС ОД БРАНАТА БУЧИМ

ТОПОЛЧАНИ БАРААТ ДИСЛОКАЦИЈА НА СЕЛОТО ЗА СПАС ОД БРАНАТА БУЧИМ

Жителите на Тополница бараат државата да најде начин и да го дислоцира селото, оти не можат секој ден да живеат со страв дека ќе бидат потрупани, отка ...
КРАТЕР НА БРАНАТА БУЧИМ ГО ИСПРАЗНИ РАДОВИШКО ТОПОЛНИЦА, ЖИТЕЛИТЕ СЕ ПЛАШАТ ДА СПИЈАТ ДОМА

КРАТЕР НА БРАНАТА БУЧИМ ГО ИСПРАЗНИ РАДОВИШКО ТОПОЛНИЦА, ЖИТЕЛИТЕ СЕ ПЛАШАТ ДА СПИЈАТ ДОМА

Кратер со длабочина од десетици метри на насипот од браната за хидројаловиште на рудникот Бучим, го испразни радовишко Тополница. Речиси сите домаќинс ...
8 / 8 НАПИСИ