Таг: Дејвид Гир

1 2 10 / 11 НАПИСИ
ЕУ БАРА ОД ПРАТЕНИЦИТЕ ДА НЕ ДОЗВОЛАТ ПРАЗНИНА ОД ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 60-ТИНА СУДИИ, ТИЕ УШТЕ СЕ РАСПРАВААТ ВО СОБРАНИЕ

ЕУ БАРА ОД ПРАТЕНИЦИТЕ ДА НЕ ДОЗВОЛАТ ПРАЗНИНА ОД ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 60-ТИНА СУДИИ, ТИЕ УШТЕ СЕ РАСПРАВААТ ВО СОБРАНИЕ

Евроамбасадорот Дејвид Гир цел ден на состаноците со пратеничките групи во Собранието им укажува на пратениците дека е потребно да внимаваат да не се ...
НУКЛЕАРНА ЗИМА

НУКЛЕАРНА ЗИМА

Си има ред во ЕУ. Прво Гоце Делчев, па после Украина. ...
ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР ВЕЛИ ДА НЕ СЕ ПРАВАТ СПОРЕДБИ НА РУСКИТЕ УСЛОВИ КОН УКРАИНА СО БУГАРСКИТЕ КОН МАКЕДОНИЈА

ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР ВЕЛИ ДА НЕ СЕ ПРАВАТ СПОРЕДБИ НА РУСКИТЕ УСЛОВИ КОН УКРАИНА СО БУГАРСКИТЕ КОН МАКЕДОНИЈА

Евроамбасадорот Дејвид Гир вели дека не треба да се прават споредби на условите што ги поставува Русија кон Украина со оние што ги поставува Бугарија ...
БИТОЛА НЕ МОЖЕ ДА ГО ВИДИ СОНЦЕТО ОД ЗАГАДЕНИОТ ЦРН И ЖОЛТ ВОЗДУХ, РЕЧЕ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

БИТОЛА НЕ МОЖЕ ДА ГО ВИДИ СОНЦЕТО ОД ЗАГАДЕНИОТ ЦРН И ЖОЛТ ВОЗДУХ, РЕЧЕ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

Овој прекрасен град на овој прекрасен сончев ден не може да го види сонцето зашто кога се доаѓа кон Битола од самиот рид се гледа црн и жолт воздух ко ...
ДИВОГРАДБИТЕ НА ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ ТРЕБА ДА СЕ УРНАТ И МОРА ДА СЕ ЗАЧУВА СТАТУСОТ ВО УНЕСКО, Ѝ ПИША ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР НА МИНИСТЕРКАТА СТЕФОСКА

ДИВОГРАДБИТЕ НА ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ ТРЕБА ДА СЕ УРНАТ И МОРА ДА СЕ ЗАЧУВА СТАТУСОТ ВО УНЕСКО, Ѝ ПИША ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР НА МИНИСТЕРКАТА СТЕФОСКА

Амбасадорот на ЕУ Дејвид Гир вели дека на охридското крајбрежје не смее да има дивоградби и тие треба да бидат отстранети, во денешниот твит во кој ја ...
ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ПОШТА ЗА ЗАГРОЗЕН СПОМЕНИК Е СОС АЛАРМ ДО ВЛАДАТА, НО И ДО МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА, ВЕЛИ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ПОШТА ЗА ЗАГРОЗЕН СПОМЕНИК Е СОС АЛАРМ ДО ВЛАДАТА, НО И ДО МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА, ВЕЛИ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

Влегувањето на Централната пошта во Скопје на листа на 7 најзагрозени споменици во Европа за 2021 е испраќање на СОС аларм до сите, до Владата, граѓан ...
ДОЦНАТ ВАКЦИНИТЕ ПРЕКУ КОВАКС, НО ЕУ ДАДЕ 226 МИЛИОНИ ЕВРА ДА СЕ СОЧУВААТ РАБОТНИТЕ МЕСТА ВО ЗЕМЈАВА, РЕЧЕ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

ДОЦНАТ ВАКЦИНИТЕ ПРЕКУ КОВАКС, НО ЕУ ДАДЕ 226 МИЛИОНИ ЕВРА ДА СЕ СОЧУВААТ РАБОТНИТЕ МЕСТА ВО ЗЕМЈАВА, РЕЧЕ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР

Евроамбасадорот Дејвид Гир признава дека доставата на вакцините не е на посакувано ниво но, смета дека механизмот Ковакс ќе профункционира соодветно. ...
ВО ЕУ ЗАБРАНУВАМЕ СПОДЕЛУВАЊЕ ПОДАТОЦИ ЗА РАСНА И ЕТНИЧКА ПРИПАДНОСТ, КАЖА ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЛИЧНИ КАРТИ

ВО ЕУ ЗАБРАНУВАМЕ СПОДЕЛУВАЊЕ ПОДАТОЦИ ЗА РАСНА И ЕТНИЧКА ПРИПАДНОСТ, КАЖА ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЛИЧНИ КАРТИ

Евроамбасадорот Дејвид Гир вели дека регулативата на ЕУ забранува споделувањето на лични податоци како расна и етничка припадност, како и политичка и ...
ПОЧНЕТЕ ГИ ПРЕГОВОРИТЕ, ФРУСТРИРАЧКИ Е ШТО СЕДИМЕ ВО ЧЕКАЛНА 16 ГОДИНИ, МУ КАЖА МИНИСТЕРОТ МАРИЧИЌ НА ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР НА ДЕНОТ НА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА

ПОЧНЕТЕ ГИ ПРЕГОВОРИТЕ, ФРУСТРИРАЧКИ Е ШТО СЕДИМЕ ВО ЧЕКАЛНА 16 ГОДИНИ, МУ КАЖА МИНИСТЕРОТ МАРИЧИЌ НА ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР НА ДЕНОТ НА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА

Европската унија треба да се одлучи да ги почне преговорите за членство на Северна Македонија, зашто фрустрирачки е седењето во чекалната на ЕУ цели 1 ...
287 ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ КОИ ОДАТ НА УЧИЛИШТЕ ДОБИЈА СТИПЕНДИИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

287 ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ КОИ ОДАТ НА УЧИЛИШТЕ ДОБИЈА СТИПЕНДИИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Двесте осумдесет и седум деца со попреченост кои се запишани оваа учебна година во прво и второ одделение, добија стипендии од Министерството за образ ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ