Таг: Делчево

1 218 / 18 НАПИСИ
ПОЖАРИТЕ КАЈ ПЕХЧЕВО И ДЕЛЧЕВО И НАТАМУ СЕ ШИРАТ И ЗАГРОЗУВААТ ПОВЕЌЕ СЕЛА, ЧЕТИРИ ДРЖАВИ ИСПРАТИЈА ПОМОШ ВО ЛУЃЕ И ВОЗИЛА

ПОЖАРИТЕ КАЈ ПЕХЧЕВО И ДЕЛЧЕВО И НАТАМУ СЕ ШИРАТ И ЗАГРОЗУВААТ ПОВЕЌЕ СЕЛА, ЧЕТИРИ ДРЖАВИ ИСПРАТИЈА ПОМОШ ВО ЛУЃЕ И ВОЗИЛА

Србија, Бугарија, Словенија и Австрија досега испратија помош во луѓе и возила за гаснење на пожарите во Македонија, кои и утрово се активни во повеќе ...
СОСТОЈБАТА СЕКОЈА МИНУТА СЕ МЕНУВА СО НОВИ ПОЖАРИ, НАЈКРИТИЧНО Е ВО ПЕХЧЕВСКО, ВО СКОПЈЕ ИМА 18, ВЕЛАТ ОД ЦУК

СОСТОЈБАТА СЕКОЈА МИНУТА СЕ МЕНУВА СО НОВИ ПОЖАРИ, НАЈКРИТИЧНО Е ВО ПЕХЧЕВСКО, ВО СКОПЈЕ ИМА 18, ВЕЛАТ ОД ЦУК

Ситуацијата со пожарите во земјава од минута во минута се менува, постојано се појавуваат нови, велат од Центарот за управување со кризи (ЦУК). На ден ...
ПАТОТ ОД МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА КОН БУГАРИЈА ЗАТРУПАН СО ЃУБРЕ, ОД ОПШТИНАТА ВЕЛАТ ПРОБЛЕМОТ ЌЕ СЕ РЕШИ СО РЕГИОНАЛНАТА ДЕПОНИЈА 

ПАТОТ ОД МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА КОН БУГАРИЈА ЗАТРУПАН СО ЃУБРЕ, ОД ОПШТИНАТА ВЕЛАТ ПРОБЛЕМОТ ЌЕ СЕ РЕШИ СО РЕГИОНАЛНАТА ДЕПОНИЈА 

На излезот од Македонска Каменица покрај патот што води за Делчево и Бугарија се наоѓа депонијата каде се собира ѓубрето од цела општина и истата е на ...
ДЕЛЧЕВСКОТО СЕЛО ГРАД, НЕКОГАШ НАЈНАСЕЛЕНО ВО ПИЈАНЕЧКИОТ КРАЈ, ДЕНЕС ИМА ЕДВАЈ 200 ЖИТЕЛИ

ДЕЛЧЕВСКОТО СЕЛО ГРАД, НЕКОГАШ НАЈНАСЕЛЕНО ВО ПИЈАНЕЧКИОТ КРАЈ, ДЕНЕС ИМА ЕДВАЈ 200 ЖИТЕЛИ

Делчевското село Град, кое некогаш било едно од најнаселените во Пијанечкиот крај, денес е едно од најиселените. Од 1.000 жители колку што селото брое ...
СТОТИНА ОЛДТАЈМЕРИ СЕ СОБРАА ВО ДЕЛЧЕВО, НИВНИТЕ СОПСТВЕНИЦИ ВЕЛАТ ДЕКА НЕ БИ ГИ ПРОДАЛЕ ЗА НИЕДНА ЦЕНА

СТОТИНА ОЛДТАЈМЕРИ СЕ СОБРАА ВО ДЕЛЧЕВО, НИВНИТЕ СОПСТВЕНИЦИ ВЕЛАТ ДЕКА НЕ БИ ГИ ПРОДАЛЕ ЗА НИЕДНА ЦЕНА

Стотина стари автомобили пристигнаа во Делчево како дел од петтата изложба на олдтајмери што се организира во овој град. Имаше стари возила од повеќе ...
ШТИПСКАТА БОЛНИЦА СЕ ПОЛНИ СО ПАЦИЕНТИ ОД ДЕЛЧЕВСКО БОЛНИ ОД КОВИД -19, НЕ СЕ ЗНАЕ КАКО ЗАБОЛУВААТ

ШТИПСКАТА БОЛНИЦА СЕ ПОЛНИ СО ПАЦИЕНТИ ОД ДЕЛЧЕВСКО БОЛНИ ОД КОВИД -19, НЕ СЕ ЗНАЕ КАКО ЗАБОЛУВААТ

На Инфективното одделение во Штипската болница утрово починаа двајца пациенти од Делчево на возраст од 60 и 78 години кои биле хоспитализирани со тешк ...
СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ СЕ ГРАДИ ВОДОВОД И ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ДЕЛЧЕВО

СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ СЕ ГРАДИ ВОДОВОД И ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ДЕЛЧЕВО

Со 7,3 милиони швајцарски франци ќе се доградува водоводот во Делчево и ќе се гради пречистителна станица за отпадни води. Владата обезбЕди 13 милиони ...
АМЕРИКАНЦИТЕ ГО СПАСУВААТ ДЕЛЧЕВО ОД ПОПЛАВИ

АМЕРИКАНЦИТЕ ГО СПАСУВААТ ДЕЛЧЕВО ОД ПОПЛАВИ

Во Делчево заврши изградбата на нова атмосферска канализација, финансирана од УСАИД и општината, со што е намален ризикот од потенцијални штети од поп ...
1 218 / 18 НАПИСИ