Таг: демократија

ПОЕЗИЈА И ПРОЗА

ПОЕЗИЈА И ПРОЗА

Еден пороен дожд од неполн половина час во главниот град покажа колку голема лага е терминот „инвеститори“ во градежништвото чии интереси ги брани сек ...
ДЕМОКРАТИЈАТА Е ЖРТВА НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ, ВЕЛИ КАМПАЊАТА НА РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ

ДЕМОКРАТИЈАТА Е ЖРТВА НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ, ВЕЛИ КАМПАЊАТА НА РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ

За да го одбележи Светскиот ден на слободата на медиумите 3 Мај, Репортери без граници ја лансираше кампањата Бори се против лажните вести (#FightFake ...
МАКЕДОНИЈА ОСТАНУВА ДЕЛУМНО СЛОБОДНА ЗЕМЈА, СПОРЕД ИЗВЕШТАЈОТ НА ФРИДОМ ХАУС ЗА 2018

МАКЕДОНИЈА ОСТАНУВА ДЕЛУМНО СЛОБОДНА ЗЕМЈА, СПОРЕД ИЗВЕШТАЈОТ НА ФРИДОМ ХАУС ЗА 2018

Во најновиот годишен извештај на американската невладина организација „Фридом хаус“, Македонија останува во групата делумно слободни земји со коефицие ...
ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ ГЛАСАЈТЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈА И ЗА ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО, ПОРАЧА ХОЛАНДСКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ ГЛАСАЈТЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈА И ЗА ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО, ПОРАЧА ХОЛАНДСКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

Ако македонските гласачи сакаат да се доближат до Европа, ќе мораат да се заложат против корупцијата, а за отчетност и владеење на правото, и за слобо ...
ИМАМЕ НЕЗАКОНСКИ ПРОТОК НА ПАРИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА, ПРЕДУПРЕДИ СПЕЦИЈАЛНАТА ОБВИНИТЕЛКА РИСТОВСКА

ИМАМЕ НЕЗАКОНСКИ ПРОТОК НА ПАРИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА, ПРЕДУПРЕДИ СПЕЦИЈАЛНАТА ОБВИНИТЕЛКА РИСТОВСКА

Специјалната обвинителка Ленче Ристовска му порача на судството дека треба да биде куче-чувар на владеењето на другите две власти, кои кај нас, како ш ...
5 / 5 НАПИСИ