Таг: дислексија

НАСТАВНИЦИТЕ НЕ ЗНААТ БАШ НАЈДОБРО ШТО Е ДИСЛЕКСИЈА, ИМ ТРЕБА ОБУКА ЗА РАБОТА СО ОВАА ГРУПА УЧЕНИЦИ

НАСТАВНИЦИТЕ НЕ ЗНААТ БАШ НАЈДОБРО ШТО Е ДИСЛЕКСИЈА, ИМ ТРЕБА ОБУКА ЗА РАБОТА СО ОВАА ГРУПА УЧЕНИЦИ

Наставниците во основните училишта пред три години само делумно го познавале поимот дислексија, а состојбата е слична и сега. Според истражување, кое ...
СЛАБИТЕ ОЦЕНКИ НА ДИСЛЕКСИЧАРИТЕ СЕ ЕДИНИЦА ЗА НАШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ

СЛАБИТЕ ОЦЕНКИ НА ДИСЛЕКСИЧАРИТЕ СЕ ЕДИНИЦА ЗА НАШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ

Мрзеливи, незаинтересирани, расеани, неинтелигентни, а некогаш и со ментална попреченост. Ова, многу често, кај нас се квалификации за учениците со ди ...
ЗАКОНИТЕ НЕ ГИ ПРЕПОЗНАВААТ ДЕЦАТА СО ДИСЛЕКСИЈА

ЗАКОНИТЕ НЕ ГИ ПРЕПОЗНАВААТ ДЕЦАТА СО ДИСЛЕКСИЈА

Еден од десет луѓе на планетата има дислексија, а нашата земја, според истражувањето спроведено од Здружението за дислексија „Ајнштајн“ во рамките на ...
3 / 3 НАПИСИ