Таг: Државен завод за статистика

1 2 3 10 / 28 НАПИСИ
ЗАТВОРЕНИ 14 ОСНОВНИ ШКОЛИ ЗА ЕДНА УЧЕБНА ГОДИНА, ОД НИВ 11 БИЛЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И 3 НА АЛБАНСКИ

ЗАТВОРЕНИ 14 ОСНОВНИ ШКОЛИ ЗА ЕДНА УЧЕБНА ГОДИНА, ОД НИВ 11 БИЛЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И 3 НА АЛБАНСКИ

На крајот на учебната 2022/23 година во Македонија имало 14 основни училишта помалку во споредба со претходната година, според податоците на Државниот ...
МАКЕДОНИЈА ДО 2035 ГОДИНА ЌЕ ПАДНЕ НА 1,5 МИЛИОНИ ЖИТЕЛИ, СПОРЕД ПРОЕКЦИЈА НА ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

МАКЕДОНИЈА ДО 2035 ГОДИНА ЌЕ ПАДНЕ НА 1,5 МИЛИОНИ ЖИТЕЛИ, СПОРЕД ПРОЕКЦИЈА НА ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

Населението во Македонија до 2035 година ќе се намали на 1.531.748 жители, ако се задржи сегашниот фертилитет, според проекциите на Државниот завод за ...
ЛАНИ ВО МАКЕДОНИЈА ПОЧИНАЛЕ 22.459 ЛУЃЕ, 6.057 ПОМАЛКУ ОД ПРЕТХОДНАТА ГОДИНА

ЛАНИ ВО МАКЕДОНИЈА ПОЧИНАЛЕ 22.459 ЛУЃЕ, 6.057 ПОМАЛКУ ОД ПРЕТХОДНАТА ГОДИНА

Во 2022 година во Македонија починале 22.459 луѓе, што е намалување за 21,2 отсто во однос на претходната година, според податоците на Државниот завод ...
ИНФЛАЦИЈАТА ВО ОКТОМВРИ ДОСТИГНА 15,4 ОТСТО, НАЈМНОГУ ДОСЕГА

ИНФЛАЦИЈАТА ВО ОКТОМВРИ ДОСТИГНА 15,4 ОТСТО, НАЈМНОГУ ДОСЕГА

Индексот на цените на мало во октомври 2022 година бележи зголемување од 15,4 отсто во однос на октомври 2021 година, соопшти денеска Државниот завод ...
ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ГОДИНАВА ИМА 3.400 ПОВЕЌЕ ПОЧИНАТИ ОД РОДЕНИ, А ВО 2021 ГОДИНА ТАА БРОЈКА Е РЕКОРДНИ 10 ИЛЈАДИ

ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ГОДИНАВА ИМА 3.400 ПОВЕЌЕ ПОЧИНАТИ ОД РОДЕНИ, А ВО 2021 ГОДИНА ТАА БРОЈКА Е РЕКОРДНИ 10 ИЛЈАДИ

Во првото тромесечје од 2022 година Македонија има негативен природен прираст од 3.418, според податоците на Државниот завод за статистика. Во јануари ...
ЕДЕН МИЛИОН ГРАЃАНИ ПОПИШАНИ ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ

ЕДЕН МИЛИОН ГРАЃАНИ ПОПИШАНИ ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ

Еден милион граѓани се попишани за две недели откако почна пописот на населението, домаќинставата и становите. Како што соопштија од Државниот завод з ...
ПОПИСОТ ПРОДОЛЖИ СО ПОСАКУВАНИОТ ИНТЕНЗИТЕТ, ДОСЕГА ПОПИШАНИ СЕ НАД 300 ИЛЈАДИ ГРАЃАНИ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

ПОПИСОТ ПРОДОЛЖИ СО ПОСАКУВАНИОТ ИНТЕНЗИТЕТ, ДОСЕГА ПОПИШАНИ СЕ НАД 300 ИЛЈАДИ ГРАЃАНИ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

Попишувањето продолжува со посакуваниот интензитет и темпо, соопшти Државниот завод за статистика, три дена откако оттаму рекоа дека се соочуваат со п ...
ПРЕКИНОТ Е ЗА ТЕХНИЧКИ УСОГЛАСУВАЊА, ПОПИСОТ УСПЕШНО ЌЕ ЗАВРШИ НА 30 СЕПТЕМВРИ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

ПРЕКИНОТ Е ЗА ТЕХНИЧКИ УСОГЛАСУВАЊА, ПОПИСОТ УСПЕШНО ЌЕ ЗАВРШИ НА 30 СЕПТЕМВРИ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

Државниот завод за статистика (ДЗС) вели дека се прават технички усогласувања со цел пописот да продолжи со несмален интензитет и дека а заклучно со 3 ...
НЕ ПРИМАЈТЕ ДОМА ПОПИШУВАЧ БЕЗ ЛЕГИТИМАЦИЈА, ИМА СЕКАКВИ ПРОВОКАТОРИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ДЗС СИМОВСКИ

НЕ ПРИМАЈТЕ ДОМА ПОПИШУВАЧ БЕЗ ЛЕГИТИМАЦИЈА, ИМА СЕКАКВИ ПРОВОКАТОРИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ДЗС СИМОВСКИ

После 20 години, денес почна најважната статистичка операција во државата, пописот, кој е во интерес на сите со цел да се приберат доволен број на инф ...
СЕКОЈ КОЈ ПОВИКУВА ЗА БОЈКОТ НА ПОПИСОТ НЕ Ѝ МИСЛИ ДОБРО НА СОПСТВЕНАТА ДРЖАВА И НАРОД, РЕЧЕ ДИРЕКТОРОТ НА СТАТИСТИКА СИМОВСКИ

СЕКОЈ КОЈ ПОВИКУВА ЗА БОЈКОТ НА ПОПИСОТ НЕ Ѝ МИСЛИ ДОБРО НА СОПСТВЕНАТА ДРЖАВА И НАРОД, РЕЧЕ ДИРЕКТОРОТ НА СТАТИСТИКА СИМОВСКИ

Секој оној кој повикува на бојкот на пописот не ѝ мисли добро ни на сопствената држава, ни на сопствените граѓани, апсолутно мисли само лошо, рече Апо ...
1 2 3 10 / 28 НАПИСИ