Таг: државни институции

ЗА ДВЕ ГОДИНИ, ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ПОТРОШИЛЕ 3,6 МИЛИОНИ ЗА НОВИ АВТОМОБИЛИ, НАЈМНОГУ КУПУВАЛЕ „ШКОДА“

ЗА ДВЕ ГОДИНИ, ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ПОТРОШИЛЕ 3,6 МИЛИОНИ ЗА НОВИ АВТОМОБИЛИ, НАЈМНОГУ КУПУВАЛЕ „ШКОДА“

Во последните две години (март 2020- март 2022), државните институции набавиле 142 нови патнички возила во вредност од 3,6 милиони евра, според истраж ...
ПОЖАР ВО ИНСПЕКТОРАТОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ВО БИВШАТА ЗГРАДА НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ВО СКОПЈЕ

ПОЖАР ВО ИНСПЕКТОРАТОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ВО БИВШАТА ЗГРАДА НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ВО СКОПЈЕ

Поранешната зграда на Комерцијална банка на кејот на Вардар во Скопје утрово ја зафати пожар, во делот каде што се сместени државни институции. Пож ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО АДМИНИСТРАЦИЈА ДА НЕ ДОАЃААТ НА РАБОТА АКО БИЛЕ ВО РЕГИОНИТЕ СО КОРОНАВИРУС, АПЕЛИРА ВЛАДАТА

ВРАБОТЕНИТЕ ВО АДМИНИСТРАЦИЈА ДА НЕ ДОАЃААТ НА РАБОТА АКО БИЛЕ ВО РЕГИОНИТЕ СО КОРОНАВИРУС, АПЕЛИРА ВЛАДАТА

Владата апелира до сите вработени во државните и локалните институции и претпријатија, вработените во основно, средно и високо образование, како и уче ...
МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ ПРИТИСКА ВЛАДАТА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ПЛАСТИЧНА АМБАЛАЖА   

МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ ПРИТИСКА ВЛАДАТА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ПЛАСТИЧНА АМБАЛАЖА  

Министерот за животна средина Насер Нуредини притиска државните институции да се откажат од пластична амбалажа и на тој начин, не само што власта ќе п ...
280.000 ЕВРА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ПЛОШТАДОТ ПРЕД БАРОКНАТА ЗГРАДА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ДРАМСКИ УМЕТНОСТИ

280.000 ЕВРА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ПЛОШТАДОТ ПРЕД БАРОКНАТА ЗГРАДА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ДРАМСКИ УМЕТНОСТИ

За 280.000 евра партерно ќе се уредува просторот околу новата зграда каде што ќе биде сместен Факултетот за драмски уметности и дел од државни институ ...
ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЛАНИ ПОТРОШИЛЕ 35 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ

ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЛАНИ ПОТРОШИЛЕ 35 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ

Без да објави оглас „Електрани на Македонија“ во четири очи договорила ископ на јаглен за РЕК Битола, во вредност од 5,8 милиони евра со фирмата „Пели ...
ПОЛИЦИЈАТА ДА РАБОТИ БЕЗ ПОЛИТИЧКО ВЛИЈАНИЕ, АПЕЛИРА БРИТАНИЈА ПО НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО

ПОЛИЦИЈАТА ДА РАБОТИ БЕЗ ПОЛИТИЧКО ВЛИЈАНИЕ, АПЕЛИРА БРИТАНИЈА ПО НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО

Велика Британија апелира на македонските државни институции, особено на полицијата, да им биде овозможено да ги извршуваат своите обврски без политичк ...
7 / 7 НАПИСИ