Таг: државни службеници

ТИНУ-НИНУ

ТИНУ-НИНУ

Ех, кога би можеле вработените во приватните фирми да организираат еден контраштрајк и барем еден месец да не ги плаќаат придонесите за платите на држ ...
ЈОВО И ДОБРИЛА

ЈОВО И ДОБРИЛА

1 Си седиме ние така во фирма и си правиме бизнис план. Си викаме, ај доста примавме способни на работа, дај да примиме неколку неспособни. Ќе им даде ...
ШИЛЕГОВ ИМ ЈА ЗГОЛЕМУВА ПЛАТАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ ЗА 5 ОТСТО

ШИЛЕГОВ ИМ ЈА ЗГОЛЕМУВА ПЛАТАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ ЗА 5 ОТСТО

За 5 отсто повисока плата ќе добива администрацијата во Град Скопје од септември. Со одлуката на градоначалникот Петре Шилегов која треба да ја усвои ...
ГЕРМАНИЈА ДОБИ 1.000 БАРАЊА ЗА АЗИЛ ОД ТУРСКИ ДИПЛОМАТИ И ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ

ГЕРМАНИЈА ДОБИ 1.000 БАРАЊА ЗА АЗИЛ ОД ТУРСКИ ДИПЛОМАТИ И ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ

Над 1.000 турски дипломати, државни службеници и нивните семејства побарале азил во Германија по неуспешниот државен удар во Турција во јули 2016 годи ...
ПРОСВЕТЛЕНА ПУБЛИКА

ПРОСВЕТЛЕНА ПУБЛИКА

1 Да нѐ оставеа да се порадувавме на животот барем една недела.Три дена радост, четвртиот – освестување. И контакт со реалноста. Пари нема. Завршиј ...
ВО ИРИ ЗАГРИЖЕНИ ОД МОЖНО КУПУВАЊЕ ГЛАСОВИ И ЗАПЛАШУВАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ

ВО ИРИ ЗАГРИЖЕНИ ОД МОЖНО КУПУВАЊЕ ГЛАСОВИ И ЗАПЛАШУВАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ

Загрижени сме дека вработените во државните институции се соочуваат со наводни закани дека ќе бидат отпуштени од работа ако не гласаат на изборите, ве ...
ПАК МАНИПУЛАЦИИ СО ДИЈАСПОРАТА ЗА ИЗБОРИТЕ, АЛАРМИРА СИНДИКАТОТ НА ДИПЛОМАТСКАТА СЛУЖБА

ПАК МАНИПУЛАЦИИ СО ДИЈАСПОРАТА ЗА ИЗБОРИТЕ, АЛАРМИРА СИНДИКАТОТ НА ДИПЛОМАТСКАТА СЛУЖБА

Синдикатот на македонската дипломатска служба алармира дека процесот на пријавување на нашите граѓани кои живеат во странство за претстојните парламен ...
ТАЛЕСКИ ВРАБОТУВА 19 НОВИ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ СО ПРЕЦИЗИРАНА НАЦИОНАЛНОСТ

ТАЛЕСКИ ВРАБОТУВА 19 НОВИ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ СО ПРЕЦИЗИРАНА НАЦИОНАЛНОСТ

Додека битолскиот градоначалник Владимир Талески беше во куќен притвор, општина Битола распиша конкурс за вработување на 19 државни службеници. Конкур ...
8 / 8 НАПИСИ