Таг: ДУИ

1 29 30 31 32 33 310 / 328 НАПИСИ
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ИСТУРИ РЕКОРДНО КОЛИЧЕСТВО БОЈА НА АСФАЛТОТ ПРЕД СОБРАНИЕ

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ИСТУРИ РЕКОРДНО КОЛИЧЕСТВО БОЈА НА АСФАЛТОТ ПРЕД СОБРАНИЕ

Шарените револуционери ја почнаа вечерашната мисија за боење. Го шараат асфалтот пред Собранито. Истурено е рекордно количество боја. Со ваљаци демонс ...
ДАНИЕЛСОН: ПОВЛЕКУВАЊЕ НА АБОЛИЦИЈАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ Е ИМПЕРАТИВ

ДАНИЕЛСОН: ПОВЛЕКУВАЊЕ НА АБОЛИЦИЈАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ Е ИМПЕРАТИВ

Императив е да се повлече одлуката на пртседателот за аболиција бидејќи во земја кандидат за челнстово во ЕУ мора да постои целосна одговорност и една ...

ТЕШКА ДИЈАГНОЗА

1Не ви е јасно што значи селективна аболиција? Сега ќе ви објаснам. Истиот ден кога ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ во Собранието изгласаа  закон со кој аболи ...
ИВАНОВ ЕКСПРЕСНО ГИ ПОТПИШАЛ ЗАКОНИТЕ ЗА СЕЛЕКТИВНА АБОЛИЦИЈА

ИВАНОВ ЕКСПРЕСНО ГИ ПОТПИШАЛ ЗАКОНИТЕ ЗА СЕЛЕКТИВНА АБОЛИЦИЈА

Претседателот Ѓорге Иванов ги добил и веќе ги потпишал законите кои пратениците ги изгласаа на вчерашната седница на Собранието, јави агенцијата МЕТА. ...
ПОМИЛУВАНИТЕ СЕГА ТРЕБА ДА МУ ПИШАТ НА ИВАНОВ ДА ГИ ОДМИЛУВА

ПОМИЛУВАНИТЕ СЕГА ТРЕБА ДА МУ ПИШАТ НА ИВАНОВ ДА ГИ ОДМИЛУВА

На претседателот Иванов законски му се овозможува да ја повлече одлуката за аболиција само за тие што тоа ќе го побараат од него. Ова е предвидено со ...
ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ВЛЕЗЕ ВО СОБРАНИЕ, ВЛАСТА НА ПРЕПАД НОСИ ЗАКОНИ

ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ВЛЕЗЕ ВО СОБРАНИЕ, ВЛАСТА НА ПРЕПАД НОСИ ЗАКОНИ

Лепенки од Шарената револуција вечерва излепија неколку пратеници од СДСМ на говорницата во собраниската сала „Борис Трајковски“, откако ги фатија пра ...
СЕ  ВРАЌААТ ВЛАДИНИТЕ РЕКЛАМИ

СЕ ВРАЌААТ ВЛАДИНИТЕ РЕКЛАМИ

Владините реклами ќе се вратат откако Собранието денеска ќе ги изгласа измените од Изборниот законик за да се избрише членот со кој изборите беа закаж ...
ОДЛАГАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ, НЕМА НОВ ДАТУМ

ОДЛАГАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ, НЕМА НОВ ДАТУМ

Собранието на денешната седница ќе расправа по единствена точка на дневниот ред, Предлог на закон за изменување на Изборниот законик, по скратена пост ...
ПЕТ ЧЛЕНА НА ДИК МУ ПИШАЛЕ НА ВЕЉАНОСКИ ДЕКА ИЗБОРИТЕ БИ БИЛЕ НЕЛЕГИТИМНИ

ПЕТ ЧЛЕНА НА ДИК МУ ПИШАЛЕ НА ВЕЉАНОСКИ ДЕКА ИЗБОРИТЕ БИ БИЛЕ НЕЛЕГИТИМНИ

Пет члена на Државната изборна комисија (ДИК) испратија писмено известување до претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски во кое се вели дека на 5 ...
УСТАВНИОТ СУД ИТНО ЌЕ РАСПРАВА ЗА ИЗБОРИТЕ И ЗА СОБРАНИЕТО

УСТАВНИОТ СУД ИТНО ЌЕ РАСПРАВА ЗА ИЗБОРИТЕ И ЗА СОБРАНИЕТО

Уставниот суд штотуку направи измена на дневниот ред, ги тргна сите претходно закажани точки за утрешната седница и ја стави како единствена точка ини ...
1 29 30 31 32 33 310 / 328 НАПИСИ